Tài liệu Bài tập ngữ pháp tiếng anh nâng cao (test 8)

  • Số trang: 4 |
  • Loại file: PDF |
  • Lượt xem: 90 |
  • Lượt tải: 0
vndoc

Đã đăng 7399 tài liệu

Mô tả:

Advanced level – Test 8 1. Ann hoped ……………… to join the private club. She could make important business contracts there. 6. There are ways ……………… that. A. doing B. to be done C. done D. to do A. inviting B. being invited C. to invite D. to be invited 7. Prices continue to show an upward …. 2. The fact that many students tend …… interest in literature. A. tend B. tendency C. tendentious D. tendentiously A. lose B. losing C. to lose D. being lost 8. The quality of this photograph is not noticeably different ……………… that one. 3. The tourists complained …………….. any sleep. A. for B. with C. from D. of A. for not getting B. about not getting C. on not getting D. in not getting 9. You should get into the habit of ……… at least one newspaper daily. 4. She’s perfectly …….. in her demands. A. to read B. reading C. being read D. read A. reason B. reasoned C. reasonable D. reasonably 5. It is a thing worth ……………… 10. It is very important that you learn how ……………… this tool. A. being done B. to be done C. doing D. do A. to use B. using C. use D. used 1 11. Historians will never agree completely the effects of ………………the world’s first atomic bomb ……………… the World War II. 16. The pilot agreed to land the plane only …………… the hijackers threatened in shoot some of the passengers. A. which B. when C. that D. where A. drop / to end B. dropping / to be ended C. dropping / to end D. drop / end 17. We was delighted ……………… you’ve won the first prize in the National mathematics competition. 12. She was unable to speak from ……… A. fear B. fearsome C. fearful D. fearless A. that B. when C. why D. where 13. We felt ashamed ………… his action. 18. You were responsible ……………… the error. A. to B. of C. on D. for A. to B. for C. on D. in 14. A good student must know ………… A. to study hard B. to be a good student C. how to study effectively D. the way of effectively in study 19. He was ……………… to prevent it. A. power B. powerly C. powerless D. unpower 15. Radioactivity causes cancer and may ………………future generations. 20. Either my answer or yours …………. wrong. A. create B. affect C. develop D. even help A. is B. are C. has D. have 2 21. He returned money to the man who ……………… it. 26. The suggestions above are just some of the ways to increase your …………….. awareness. A. loose B. have lost C. lost D. had lost A. culture B. culturally C. cultural D. cultured 22. The film didn’t ……………… to our expectations. 27. My roommates ……………… dinner by the time I got home. A. equal B. give C. equally D. gave A. finished B. finish C. had finished D. have finished 23. There are three categories …………… answers you can choose one. 28. We express our thoughts means ……………… word. A. of B. about C. with D. in by A. in B. to C. on D. of 24. Children with ……….. faces waiting for the pantomime to start. 29. The witness’s account was not ……… with the facts. A. expectant B. expected C. expect D. expectation A. match B. reliable C. consistent D. confirmed 25. Those fellows seem dull and I want to get ……………… of them quickly. 30. It was not until she had arrived home ……………… remembered her appointment with the doctor. A. pant B. rid C. chance D. difficult A. when she B. that she C. and she D. She 3 ĐÁP ÁN 1. D 11. C 21. D 2. C 12. A 22. A 3. D 13. B 23. A 4. C 14. C 24. A 5. C 15. C 25. B 6. D 16. B 26. C 7. B 17. A 27. C 8. C 18. B 28. D 9. B 19. C 29. C 10. A 20. A 30. B 4
- Xem thêm -