Tài liệu 10 đề thi thử tiếng anh 2016 các trường thpt có đáp án (key)

  • Số trang: 78 |
  • Loại file: PDF |
  • Lượt xem: 1693 |
  • Lượt tải: 0
hoanggiang80

Tham gia: 27/02/2015

Mô tả:

10 đề thi thử tiếng anh 2016 các trường thpt có đáp án (key)
Website: http://dethithu.net TUYỂN TẬP 10 ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA NĂM 2016 MÔN : Tiếng Anh ( Phần 1) (Của các trường THPT, Sở GD & ĐT trong nước) Người sưu tầm và tổng hợp: Hữu Hùng Hiền Hòa Facebook: http://fb.com/huuhunghienhoa Đăng tải lần đầu tại website: http://dethithu.net FanPage: http://fb.com/dethithu.net  MỤC LỤC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN STT Tên trường/ Sở GD STT Tên trường/ Sở GD Đề 1 THPT chuyên ĐH Vinh (L1) THPT chuyên ĐH Vinh (L2) THPT chuyên Nguyễn Huệ (L1) THPT chuyên Nguyễn Huệ (L2) THPT Lý Thái Tổ (L2) Đề 6 THPT Ngô Sĩ Liên (L3) Đề 7 THPT Ngô Sĩ Liên (L2) Đề 8 Đề9 THPT Yên Lạc - Vĩnh Phúc (L1) THPT Hàn Thuyên - Bắc Ninh (L1) Đ ề 10 Website: THPT Phạm Công Bình http://dethithu.net Đề 2 Đề 3 Đề 4 Đề5 Website: http://dethithu.net Truy cập http://dethithu.net thường xuyên để cập nhật nhiều Đề Thi Thử THPT Quốc Gia, tài liệu ôn thi THPT Quốc Gia các môn Toán, Lý, Hóa, Anh, Văn, Sinh , Sử, Địa được DeThiThu.Net cập nhật hằng ngày phục vụ sĩ tử! Like Fanpage Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi: http://facebook.com/dethithu.net để cập nhật nhiều đề thi thử và tài liệu ôn thi hơn Tham gia Group: Ôn Thi ĐH Toán - Anh để cùng nhau học tập, ôn thi: http://facebook.com/groups/onthidhtoananhvan http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật mỗi ngày.Truy cập tải ngay!! TRƯỜNG ĐẠI HỌC VINH TRƯỜNG THPT CHUYÊN ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA, LẦN 1 NĂM 2016 MÔN TIẾNG ANH (Thời gian làm bài: 90 phút) http://dethithu.net Mã đề thi 132 Họ, tên thí sinh:........................................................ Số báo danh: ............................. I. PHẦN TRẮC NGHIỆM: TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 64 (8,0 điểm) De Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions. Question 1: A. experienced B. worked C. watched D. arrived Question 2: A. bought B. caught C. ought D. laughed Th Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 3: The news should be put in the most noticeable place so that all the students can be well-informed. A. suspicious B. popular C. easily seen D. beautiful Question 4: Parents regard facial and vocal expressions as indicators of how a baby is feeling. A. read B. translate C. display D. consider Question 5: I told her I understood what she was feeling as we were both after all in the same boat. A. in a similar take B. in a similar find C. in a similar situation D. in a similar case et u.N iTh Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Let children learn to judge their own work. A child learning to talk does not learn by being corrected all the time. If corrected too much, he will stop talking. He notices a thousand times a day the difference between the language he uses and the language those around him use. Bit by bit, he makes the necessary changes to make his language like other people’s. In the same way, children learn all the other things they learn to do without being taught – to talk, run, climb, whistle, ride a bicycle – compare their own performances with those of more skilled people, and slowly make the needed changes. But in school we never give a child a chance to find out his mistakes for himself, let alone correct them. We do it all for him. We act as if we thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him, or correct it unless he was made to. Soon he becomes dependent on the teacher. Let him do it himself. Let him work out, with the help of other children if he wants it, what this word says, what the answer is to that problem, whether this is a good way of saying or doing this or not. If it is a matter of right answers, as it may be in mathematics or science, give him the answer book. Let him correct his own papers. Why should we teachers waste time on such routine work? Our job should be to help the child when he tells us that he can’t find the way to get the right answer. Let’s end all this nonsense of grades, exams, and marks. Let us throw them all out, and let the children learn what all educated persons must someday learn, how to measure their own understanding, how to know what they know or do not know. Let them get on with this job in the way that seems most sensible to them, with our help as school teachers if they ask for it. The idea that there is a body of knowledge to be learnt at school and used for the rest of one’s life is nonsense in a world as complicated and rapidly changing as ours. Anxious parents and teachers say, “But suppose they fail to learn something essential, something they will need to get on in the world?” Don’t worry! If it is essential, they will go out into the world and learn it. Question 6: What does the author think is the best way for children to learn things? A. By listening to explanations from skilled people B. By making mistakes and having them corrected C. By asking a great many questions Trang 1/9 - Mã đề thi 132 Like Fanpage của dethithu.net để cập nhật nhiều hơn : http://facebook.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật mỗi ngày.Truy cập tải ngay!! De D. By copying what other people do Question 7: The passage suggests that learning to speak and learning to ride a bicycle are________. A. basically the same as learning other skills B. more important than other skills C. basically different from learning adult skills D. not really important skills Question 8: The word “he” in the first paragraph refers to ________. A. other people B. their own work C. children D. a child Question 9: What does the author think teachers do which they should not do? A. They encourage children to copy from one another B. They point out children’s mistakes to them C. They allow children to mark their own work D. They give children correct answers Question 10: The word “those” in the first paragraph refers to _______. A. skills B. things C. performances D. changes Question 11: According to the first paragraph, what basic skills do children learn to do without being taught? A. Talking, climbing and whistling B. Reading, talking and hearing C. Running, walking and playing D. Talking, running and skiing Question 12: Exams, grades and marks should be abolished because children’s progress should only be estimated by__________. A. parents B. the children themselves C. teachers D. educated persons Question 13: The word “complicated” in the third paragraph is closest in meaning to ________. A. comfortable B. competitive C. complex D. compliment Question 14: The word “essential” in the third paragraph is closest in meaning to _________. A. dramatic B. imperative C. important D. necessarily Question 15: The author fears that children will grow up into adults who are_________. A. unable to think for themselves B. too independent of others C. unable to use basic skills D. too critical of themselves u.N iTh Th Mark the letter A, B, C, or D on you answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 16: A. recommend B. fortunately C. entertain D. disappear Question 17: A. survive B. fashionable C. palace D. memory Question 18: A. telephone B. question C. impossible D. beautiful et Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 19: What I told her a few days ago were not the solution to most of her problems. A. What I told her B. were C. to D. most of Question 20: Jack is about average in his performance in comparison with other students in the class. A. about average B. with C. the D. other students Question 21: The explorers were too tired that they found a site to camp overnight. A. too B. that C. to camp D. overnight Question 22: What are common known as “lead” pencils are not lead, but rather a mixture of graphite, clay and wax. A. common B. not C. but D. and wax Question 23:We are working, that means that we are contributing goods and services to our society. A. that B. are contributing C. services D. to Trang 2/9 - Mã đề thi 132 Like Fanpage của dethithu.net để cập nhật nhiều hơn : http://facebook.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật mỗi ngày.Truy cập tải ngay!! De Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 24: My relative, __________ you met yesterday, is an engineer. A. whose B. whom C. that D. B and C are correct Question 25: I __________ the bell three times when he answered the door. A. would ring B. rang C. had rung D. was ringing Question 26: If Joe had practised tennis more when he was younger, he _____ able to play it then. A. would be B. would have been C. will be D. wouldn’t be http://dethithu.net Question 27: All right, Johnny, it’s time you __________ to bed. A. are going to go B. will be going C. would go D. went Question 28: I bitterly regret __________ him the story yesterday. A. to be telling B. telling C. to tell D. to have told Question 29: The water company will have to __________ off water supplies while repairs to the pipes are carried out. A. cut B. set C. take D. break Question 30:There was ________ to prevent the accident. It happened while everyone was sleeping. http://dethithu.net A. nothing we couldn’t do B. anything we could do C. nothing we could do D. something could do Question 31: Only when you grow up __________ how to organize things more neatly. A. do you know B. you will know C. you know D. will you know Question 32: You can go where you like __________ you get back before dark. A. although B. as long as C. or else D. despite Question 33: Your fare, accommodation and meals are all __________ in the price of this holiday. A. included B. collected C. enclosed D. composed Question 34: We are looking __________ to receiving a prompt reply to our letter. A. round B. through C. forward D. after Question 35: Marta and Patrice is a couple. They are going to a friend’s party. Marta: Do I still have to change my clothes? http://dethithu.net Patrice: _________. A. Sure, take your time B. Let’s discuss that some time C. Don’t change your mind, please D. The party begins at 2 pm Question 36: With a ________ of satisfaction on his face, Keith received his degree from the principal. A. glow B. beam C. ray D. shine Question 37: Would it be possible to make an early __________ to have my car serviced tomorrow? A. appoint B. appointing C. appointed D. appointment Question 38: A great __________ of people go to different places to enjoy their holidays. A. part B. majority C. mass D. number Question 39: There was __________ fuel in the car. Therefore, we had to stop midway to fill some. A. a few B. little C. few D. a little http://dethithu.net Question 40: Let's play together if we have more chance, __________? A. will we B. shall we C. shouldn’t we D. should we Question 41: My uncle wishes his son __________ much time when he grows up. A. hasn’t wasted B. hadn't wasted C. wouldn’t waste D. didn’t waste Question 42: Hung and Derek are classmates. They are talking about their sports hobby. Hung: Don’t you like watching football? http://dethithu.net Derek: _________. A. Yes, I don’t B. No, I do. I like it a lot C. It’s nice D. Yes, I love it et u.N iTh Th Trang 3/9 - Mã đề thi 132 Like Fanpage của dethithu.net để cập nhật nhiều hơn : http://facebook.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật mỗi ngày.Truy cập tải ngay!! De Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. The concept of obtaining fresh water from iceberg that is towed to populated areas and arid regions of the world was once treated as a joke more appropriate to cartoons than real life. But now it is being considered quite seriously by many nations, especially since scientists have warned that the human race will outgrow its fresh water supply faster than it runs out of food. Glaciers are a possible source of fresh water that has been overlooked until recently. (A) Three-quarters of the Earth's fresh water supply is still tied up in glacial ice, a reservoir of untapped fresh water so immense that it could sustain all the rivers of the world for 1,000 years. Floating on the oceans every year are 7,659 trillion metric tons of ice encased in 10,000 icebergs that break away from the polar ice caps, more than ninety percent of them from Antarctica. (B) http://dethithu.net Huge glaciers that stretch over the shallow continental shelf give birth to icebergs throughout the year. Icebergs are not like sea ice, which is formed when the sea itself freezes; rather, they are formed entirely on land, breaking off when glaciers spread over the sea. As they drift away from the polar region, icebergs sometimes move mysteriously in a direction opposite to the wind, pulled by subsurface currents. Because they melt more slowly than smaller pieces of ice, icebergs have been known to drift as far north as 35 degrees south of the equator in the Atlantic Ocean. (C) http://dethithu.net The difficulty arises in other technical matters, such as the prevention of rapid melting in warmer climates and the funneling of fresh water to shore in great volume. But even if the icebergs lost half of their volume in towing, the water they could provide would be far cheaper than that produced by desalination, or removing salt from water. (D) http://dethithu.net Question 43: What is the main topic of the passage? A. The movement of glaciers B. Icebergs as a source of fresh water C. Future water shortages D. The future of the world's rivers Question 44: The word “arid” in the first paragraph is closest in meaning to ________. A. anhydrous B. fruitful C. remote D. distant Question 45: The word "it" in the first paragraph refers to ________. A. an iceberg that is towed B. obtaining fresh water from icebergs C. the population of arid areas D. real life Question 46: According to the author, most of the world's fresh water is to be found in ________. A. oceans B. rivers C. glaciers D. reservoirs Question 47: The word “currents” in the third paragraph is closest in meaning to _________. A. pulls B. waves C. weather D. flows of water Question 48: How are icebergs formed? http://dethithu.net A. They break off from glaciers B. Seawater freezes C. Rivers freeze D. Small pieces of floating ice converge Question 49: With which of the following ideas would the author be likely to agree? A. Towing icebergs to dry areas is economically possible http://dethithu.net B. Desalination of water is the best way to obtain drinking water C. Using water from icebergs is a very short-term solution to water shortages D. Icebergs could not be towed very far before they would melt Question 50: Which is the best place where the following sentence will most properly fit? "To corral them and steer them to parts of the world where they are needed would not be too difficult." A. (A) B. (B) C. (C) D. (D) http://dethithu.net Question 51: The word "that" in the last paragraph refers to _________. A. the volume B. the water C. the iceberg D. the towing Question 52: What are the technical matters mentioned as the difficulty arising in the process of obtaining fresh water from the iceberg? A. The prevention of rapid melting iceberg B. The filtering water and the funneling it to shore in a large amount et u.N iTh Th Trang 4/9 - Mã đề thi 132 Like Fanpage của dethithu.net để cập nhật nhiều hơn : http://facebook.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật mỗi ngày.Truy cập tải ngay!! De C. The purifying the fresh water and carrying it to shore D. The prevention of rapid melting and the funneling to shore in great volume http://dethithu.net Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the best option for each of the blanks. I was raised on a farm in a remote village in the 1950s. The winter months were endless and everything was covered in snow. I was always (53) ________ for the warmer weather to come. When spring arrived, everything came alive- flowers would bloom and the animals would come out of hibernation. I would follow the bear tracks and search for them. Once, however, I (54) ________ an angry mother bear who saw me (55) ________ a threat. (56) ________ the sight of the bear, I did what my father had told me. I stood still until she stopped growling and walked away. The trick was effective, but looking back now, I realized that the situation was (57) ________ more serious than I thought at the time. By the age of twelve, I had lots of camping (58) ________, as I used to go camping with my dog on my school holidays. We would spend days (59) ________ the forest, catching fish for dinner, (60) ________ at the frogs and the (61) ________ of birds and the insects hopping up and down on the surface of the water. Of course, this was possible only during the warm months. When the autumn came, everything went quiet, which was quite usual in those parts. It wasn’t long before the animals disappeared, the birds (62) ________ south and the snow took over. The place became deserted once again. Question 53: A. willing B. keen C. eager D. enthusiastic Question 54: A. found out B. came across C. dealt with D. reached Question 55: A. as B. same as C. such as D. like http://dethithu.net Question 56: A. By B. At C. On D. In Question 57: A. very B. quite C. far D. so Question 58: A. experience B. skills C. qualities D. qualifications Question 59: A. investigating B. detecting C. researching D. exploring Question 60: A. watching B. looking C. noticing D. observing Question 61: A. sets B. swarms C. bunches D. flocks Question 62: A. fly B. flying C. flew D. flight u.N iTh Th Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 63: Population growth rates vary among regions and even among countries within the same region. A. remain unstable B. fluctuate C. restrain D. stay unchanged Question 64: There has been no huge improvement in the noise levels since lorries were banned. A. clear B. obvious C. insignificant D. thin http://dethithu.net et II. PHẦN TỰ LUẬN (2,0 điểm) Part I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence given before it. (0,5 điểm) 1. There was a lot of noise, and I couldn’t hear her calling. There was so __________________________________ 2. We have tested the new system several times before. http://dethithu.net The new system ________________________________ 3. “You had better keep your room tidy, Tim”, said Omega. Omega __________________________________________ 4. No one plays this piece of music as beautifully as he does. He plays _________________________________________ 5.It’s not worth asking the manager for a day off. There is _________________________________ Trang 5/9 - Mã đề thi 132 Like Fanpage của dethithu.net để cập nhật nhiều hơn : http://facebook.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật mỗi ngày.Truy cập tải ngay!! Part II. In about 140 words, write a paragraph about the importance of students’ doing homework. (1,5 điểm) The following prompts might be helpful to you: - reviewing knowledge http://dethithu.net - understanding new lessons more easily - avoiding wasting time going out or playing ………………………………………………………………………………………………………………… De ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… Th ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… u.N iTh ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… Truy cập http://dethithu.net thường xuyên để cập nhật nhiều Đề Thi Thử THPT Quốc Gia, tài liệu ôn thi THPT Quốc Gia các môn Toán, Lý, Hóa, Anh, Văn, Sinh , Sử, Địa được DeThiThu.Net cập nhật hằng ngày phục vụ sĩ tử! Like Fanpage Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi: http://facebook.com/dethithu.net để cập nhật nhiều đề thi thử và tài liệu ôn thi hơn Tham gia Group: Ôn Thi ĐH Toán - Anh để cùng nhau học tập, ôn thi: http://facebook.com/groups/onthidhtoananhvan et Trang 6/9 - Mã đề thi 132 Like Fanpage của dethithu.net để cập nhật nhiều hơn : http://facebook.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật mỗi ngày.Truy cập tải ngay!! TRƯỜNG ĐẠI HỌC VINH TRƯỜNG THPT CHUYÊN ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA, LẦN 1 NĂM 2016 MÔN TIẾNG ANH (Thời gian làm bài: 90 phút) I. PHẦN TRẮC NGHIỆM : TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 64 (0,125 x 64 câu = 8 điểm ) De Mã đề 209 A A A B D A D C C D A C C D B B D B D A D B C C A B C D A A C B D C B A B C A D B D C B C Mã đề 357 C A B C B D B A C D B A C A A D D C B A D C A B C D A A C B D C A C C A B C C B A D B D D Mã đề 485 A A D C A B B A A D C C D A D C C B B D D B B B D D A A C C C A B B D A D A A B C C B C A u.N iTh Th Mã đề 132 D D C D C D A D B C A B C C A B A C B D A A A B C B D B A C D B A C A A D D B B C D B A B et Câu hỏi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Trang 7/9 - Mã đề thi 132 Like Fanpage của dethithu.net để cập nhật nhiều hơn : http://facebook.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật mỗi ngày.Truy cập tải ngay!! De 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 Th C D A A C B D C B A B C A D B D C D C B D B A C D B A C A A D D C B C D A B C A A D A B D B B D B D A D B C B D C C D A B A D D C B B D C B B D A C C D http://dethithu.net u.N iTh II. PHẦN TỰ LUẬN (2 điểm) http://dethithu.net Part I. Sentence transformation (0,1 * 5 = 0,5 điểm) Question 1:There was so much noise that I couldn’t hear her calling. Question 2:The new system has been tested several times before. Question 3:Omega advised Tim to keep his room tidy. Question 4: - He plays this piece of music more beautifully than anyone else (does). - He plays this piece of music the most beautifully. http://dethithu.net Question 5:There is no point in asking the manager for a day off. Truy cập http://dethithu.net thường xuyên để cập nhật nhiều Đề Thi Thử THPT Quốc Gia, tài liệu ôn thi THPT Quốc Gia các môn Toán, Lý, Hóa, Anh, Văn, Sinh , Sử, Địa được DeThiThu.Net cập nhật hằng ngày phục vụ sĩ tử! Like Fanpage Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi: http://facebook.com/dethithu.net để cập nhật nhiều đề thi thử và tài liệu ôn thi hơn Tham gia Group: Ôn Thi ĐH Toán - Anh để cùng nhau học tập, ôn thi: http://facebook.com/groups/onthidhtoananhvan et Trang 8/9 - Mã đề thi 132 Like Fanpage của dethithu.net để cập nhật nhiều hơn : http://facebook.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật mỗi ngày.Truy cập tải ngay!! Part II. Writing a paragraph of about De et u.N iTh Th Trang 9/9 - Mã đề thi 132 Like Fanpage của dethithu.net để cập nhật nhiều hơn : http://facebook.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật liên tục.Truy cập tải ngay! TRƯỜNG ĐẠI HỌC VINH TRƯỜNG THPT CHUYÊN ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA, LẦN 2 NĂM 2016 MÔN TIẾNG ANH (Thời gian làm bài: 90 phút) http://dethithu.net Mã đề thi 132 Họ, tên thí sinh:........................................................ Số báo danh: ............................. T De I. PHẦN TRẮC NGHIỆM: TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 64 (8,0 điểm) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions. Question 1: A. repeats B. amuses C. attacks D. coughs Question 2: A. whom B. heal C. healthy D. honest hiT Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 3: Before he went on vacation, Peter left explicit instructions for the decoration of his office. A. clear B. colorful C. vague D. direct Question 4: The earthquake caused great devastation in California. http://dethithu.net A. confusion B. gaps C. ruin D. movement Question 5: He is from such an unemotional family, he will never learn to unleash his feelings. A. describe B. conceal C. release D. extend et .N hu Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. http://dethithu.net American humor and American popular heroes were born together. The first popular heroes of the new nation were comic heroes, and the first popular humor of the new nation was the antics of its heroclowns. http://dethithu.net The heroic and the comic were combined in novel American proportions in popular literature. The heroic themes are obvious enough and not much different from those in the legends of other times and places: Achilles, Beowulf, Siegfried, Roland, and King Arthur. The American Davy Crockett legends repeat the familiar pattern of the old world heroic story: the pre-eminence of a mighty hero whose fame in myth has a tenuous basis in fact; the remarkable birth and precocious strength of the hero; single combats in which he distinguished himself against antagonists, both man and beast; vows and boasts; pride of the hero in his weapons, his dog, and his woman. http://dethithu.net Davy Crockett conquered man and beast with a swaggering nonchalance. He overcame animals by force of body and will. He killed four wolves at the age of six. He hugged a bear to death; he killed a rattlesnake with his teeth. He mastered the forces of nature. Crockett’s most famous natural exploit was saving the earth on the coldest day in history. First, he climbed a mountain to determine the trouble. Then he rescued all creation by squeezing bear-grease on the earth’s frozen axis and over the sun’s icy face. He whistled, “Push along, keep moving!” The earth gave a grunt and began moving. Neither the fearlessness nor the bold huntsman’s prowess was peculiarly American. Far more distinctive was the comic quality, all heroes are heroic; few are also clowns. What made the American popular hero heroic also made him comic. “May be”, said Crockett, “you’ll laugh at me and not at my book”. The ambiguity of American life and the vagueness which laid the continent open to adventure, which made the land a rich storehouse of the unexpected, which kept vocabulary ungoverned and the language fluid----this same ambiguity suffused both the Crockett legends were never quite certain whether to laugh or to applaud, or whether what they saw and heard was wonderful, awful or ridiculous. Question 6: What is the main point the author makes in the passage? A. Davy Crockett wrote humorous stories about mastering the nature. http://dethithu.net B. American popular heroes were characteristically comic. C. The Davy Crockett stories reflected the adventurous spirit of early America. D. American popular literature was based on the legends of other times and places. Trang 1/6 - Mã đề thi 132 Like fanpage của chúng tôi để cập nhật nhiều đề thi thử hơn qua Facebook : http://fb.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật liên tục.Truy cập tải ngay! hiT T De Question 7: Achilles, Beowulf, and other heroes are mentioned in paragraph 2 to_________. A. show their similar heroic nature with the American heroes. B. show the role they play in the world legend history. http://dethithu.net C. compare their popularity with that of the American heroes. D. conclude heroic deeds described in old world heroic legends. Question 8: Which of the following is NOT mentioned as a heroic theme? A. Superior physical strength B. Pride in the hero woman C. Fluid use of language D. Boasting by the hero Question 9: The word “antagonists” could be best replaced by_________. A. wild animals B. heroes C. forces D. opponents Question 10: Davy Crockett is an example of_________. A. a popular writer B. a heroic theme C. an old world hero D. a hero-clown Question 11: In paragraph 3, the author mentions a story in which Davy Crockett_________. A. killed a wild boar B. saved a bear C. saved the earth D. ate a rattlesnake Question 12: The word “exploit” in paragraph 3 is closest meaning to_________. A. resource B. heroic act C. skill D. character trait Question 13: The word “prowess” in paragraph 4 is closest meaning to_________. A. goal B. weapon C. bravery D. caution Question 14: In paragraph 4, the author makes the point that_________. A. American enjoyed laughing at other people. http://dethithu.net B. American writers strove to create a distinctively American literature. C. American life was open to adventure and full of the unexpected. D. Americans valued comic qualities more than heroic qualities. Question 15: The word “ambiguity” in the last paragraph is closest meaning to_________. A. ridiculous B. richness C. uncertainty D. quality .N hu Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 16: A. enjoyment B. extension C. fashionable D. facilitate Question 17: A. apprehensive B. residential C. emergency D. resolution Question 18: A. threaten B. mosquito C. comfortable D. interesting Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the following blanks. KEEPING FIT http://dethithu.net Bodies are made to move! They are not (19) _________for sitting around in front of the television or reading magazines. Keeping fit doesn’t (20) _________you have to be a super-athlete, and even (21) ______exercise can give you a lot of fun. When you are fit and healthy, you will find you look better and feel better. You will develop more energy and self-confidence. Every time you move, you are exercising. The human body is designed to bend, stretch, run, jump and climb. (22) _________it does, the stronger and fitter it will become. Best of all, exercise is fun. It’s what your body likes doing most-keeping on the (23) _________. http://dethithu.net et Physical exercise is not only good for your body. People who take regular exercise are usually happier, more relaxed and more alert (24) _________people who sit around all day. Try an experiment-next time you are (25) _________a bad mood, go for a walk or play a ball game in the park. See how much better you feel after an hour. A good (26) _________of achievement is yet another benefit of exercise. People feel good about themselves when they know they have (27) _________their fitness. People who exercise regularly will tell you that they find they have more energy to enjoy life. So have (28) _________-you’ll soon see and feel the benefits. http://dethithu.net Trang 2/6 - Mã đề thi 132 Like fanpage của chúng tôi để cập nhật nhiều đề thi thử hơn qua Facebook : http://fb.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật liên tục.Truy cập tải ngay! T De Question 19: A. planned Question 20: A. involve Question 21: A. a little Question 22: A. More and more Question 23: A. increase Question 24: A. then Question 25: A. in Question 26: A. sense Question 27: A. experienced Question 28: A. a run B. designed B. require B. a few B. The more B. move B. about B. on B. feel B. improved B. a trial C. programmed C. reveal C. little C. More C. develop C. than C. at C. lot C. carried out C. a go D. caused D. mean D. few D. Moreover D. decrease D. with D. under D. piece D. grown D. a start http://dethithu.net et .N hu hiT Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. http://dethithu.net Question 29: The phone _________suddenly while Jane was doing the gardening. A. is ringing B. had rung C. was ringing D. rang Question 30: Nam never comes to class on time and _________. A. neither doesn’t Huy B. so doesn’t Huy C. so does Huy D. neither does Huy Question 31: Sorry, I’m late, but my car_________ on the way here, and I had to call the garage. A. was broke B. not working C. out of order D. broke down Question 32: _________ it with my own eyes, I would never have believed it. A. Had I not seen B. Unless I had not seen C. If I had seen D. Provided I had seen Question 33: Marie Curie was the first and only woman_________two Nobel prizes. A. that win B. to be won C. who win D. to have won Question 34: It was in 1989_________ the Berlin Wall collapsed. http://dethithu.net A. which B. that C. when D. what Question 35: The robbers were_________two years in jail. A. put B. sent C. ordered D. sentenced Question 36: The death of Tran Lap, the leader of a Vietnamese famous rock band called Buc Tuong, is a great_________to his fans. A. losing B. loss C. lose D. lost Question 37: I asked her _________she understood what I was saying. A. if not B. if C. if only D. even if Question 38: I_____an old friend of mine in the street this morning. We haven’t seen each other for ages. A. ran into B. ran out C. came over D. came round Question 39: Tom is_________ with his teacher because he didn’t do any assignments. A. in danger B. in the dark C. in hot water D. under control Question 40: We can decrease the amount of waste produced at home by___ used paper, plastic and metal. A. retaining B. reducing C. remaining D. recycling Question 41: It was _________ furniture that I didn’t buy it. http://dethithu.net A. so expensive B. such expensive C. such an expensive D. a so expensive Question 42: Charles was wearing ___________at the party. A. a tie yellow silk funny B. very funny wide yellow silk tie C. a yellow silk funny tie D. a funny wide yellow silk tie Question 43: _________ , Mr. Jean takes pleasure in doing charity and other social work. A. Having retired B. Retiring C. He has retired D. Although retired Question 44: ___________ Michelle tried hard, she didn’t manage to win the competition. A. No matter how B. Even though C. In spite of D. Nevertheless Trang 3/6 - Mã đề thi 132 Like fanpage của chúng tôi để cập nhật nhiều đề thi thử hơn qua Facebook : http://fb.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật liên tục.Truy cập tải ngay! http://dethithu.net T De Question 45: My phone is out of order, _________is a nuisance. A. that B. which C. this D. it Question 46: Lan :“She seems_________for the job”. Hoa: “Yes. Everybody thinks she’s perfectly suited for it.” A. ready-made B. home-made C. tailor-made D. self-made Question 47: Mai and Lan are friends. Lan asks Mai about Mai’s plan. Select the most suitable response to fill in the blank. Lan: “Are you going to see the live show by Son Tung today?” http://dethithu.net Mai: “_________”. A. Yes, I enjoyed it very much B. Maybe I’ll be out C. Yes, I’m going to stay in D. I think so et .N hu hiT Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. The technology of the North American colonies did not differ strikingly from that of Europe, but in one respect, the colonists enjoyed a great advantage. Especially by comparison with Britain, Americans had a wonderfully plentiful supply of wood. The first colonists did not, as many people imagine, find an entire continent covered by a climax forest. Even along the Atlantic seaboard, the forest was broken at many points. Nevertheless, all sorts of fine trees abounded, and through the early colonial period, those who pushed westward encountered new forests. By the end of the colonial era, the price of wood had risen slightly in eastern cities, but wood was still extremely abundant. http://dethithu.net The availability of wood brought advantages that have seldom been appreciated. Wood was a foundation of the economy. Houses and all manner of buildings were made of wood to a degree unknown in Britain. Secondly, wood was used as fuel for heating and cooking. Thirdly, it was used as the source of important industrial compounds, such as potash, an industrial alkali; charcoal, a component of gunpowder; and tannic acid, used for tanning leather. The supply of wood conferred advantages but had some negative aspects as well. Iron at that time was produced by heating iron ore with charcoal. Because Britain was so stripped of trees, she was unable to exploit her rich iron mines. But the American colonies had both iron ore and wood; iron production was encouraged and became successful. However, when Britain developed coke smelting, the Colonies did not follow suit because they had plenty of wood and besides, charcoal iron was stronger than coke iron. Coke smelting led to technologic innovations and was linked to the emergence of the Industrial Revolution. In the early nineteenth century, the former colonies lagged behind Britain in industrial development because their supply of wood led them to cling to charcoal iron. http://dethithu.net Question 48: What does the passage mainly discuss? A. The advantages of using wood in the colonies B. The effects of an abundance of wood on the colonies C. The roots of the Industrial Revolution D. The difference between charcoal iron and coke iron Question 49: The word strikingly in the first paragraph is closest in meaning to__________. A. realistically B. dramatically C. completely D. immediately Question 50: Which of the following is a common assumption about the forests of North America during the colonial period? A. They contained only a few types of trees. B. They existed only along the Atlantic seaboard. http://dethithu.net C. They had little or no economic value. D. They covered the entire continent. Question 51: The word “abundant” in paragraph 3 is closest meaning to_________. A. redundant B. sufficient C. insufficient D. plentiful Trang 4/6 - Mã đề thi 132 Like fanpage của chúng tôi để cập nhật nhiều đề thi thử hơn qua Facebook : http://fb.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật liên tục.Truy cập tải ngay! Question 52: According to the passage, by the end of the colonial period, the price of wood in Eastern cities__________. hiT T De A. rose quickly because wood was becoming so scarce. http://dethithu.net B. was much higher than it was in Britain. C. was slightly higher than in previous years. D. decreased rapidly because of lower demand for wood. Question 53: What can be inferred about houses in Britain during the period written about in the passage? A. They were more expensive than American houses. B. They were generally built with imported materials. C. They were typically smaller than homes in North America. D. They were usually built from materials built from materials other than wood. Question 54: Which of the following is NOT mentioned as a source of industrial compounds? A. potash B. charcoal C. gunpowder D. tannic acid Question 55: Why does the author mention gunpowder in paragraph 3? A. To illustrate the negative aspects of some industrial processes B. To remind readers that the colonial era ended in warfare http://dethithu.net C. To give an example of a product made with wood compounds D. To suggest that wood was not the only important product of the colonies Question 56: The phrase follow suit in paragraph 4 means__________. A. do the same thing B. make an attempt C. have the opportunity D. take a risk Question 57: According to the passage, why was the use of coke smelting advantageous? A. It led to advances in technology. http://dethithu.net B. It was less expensive than wood smelting. C. It produced a stronger type of iron than wood smelting. D. It stimulated the demand for wood. http://dethithu.net et .N hu Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 58: My mother prefers cooking at home than eating out A B C D Question 59: They were all looking forward to spend their holiday at the seaside the following year. A B C D Question 60: In a critical review of an experiment, a researcher should question the validity, the A B reliable, and the importance of any test results. http://dethithu.net C D Question 61: Until the invention of the telephone, skyscrapers were not consider very practical. A B C D Question 62: She must lose her way; otherwise, she would have arrived by now. A B C D Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 63: He was arrested for his illicit drug trade in the police raid yesterday. A. legal B. irregular C. elicited D. secret Question 64: I eat lunch with a convivial group of my friends. A. unsociable B. large C. old D. lively Truy cập http://dethithu.net thường xuyên để cập nhật nhiều Đề Thi Thử THPT Quốc Gia, tài liệu ôn thi THPT Quốc Gia các môn Toán, Lý, Hóa, Anh, Văn, Sinh , Sử, Địa được DeThiThu.Net cập nhật hằng ngày phục vụ sĩ tử! Like Fanpage Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi: http://facebook.com/dethithu.net để cập nhật nhiều đề thi thử và tài liệu ôn thi hơn Tham gia Group: Ôn Thi ĐH Toán - Anh để cùng nhau học tập, ôn thi: http://facebook.com/groups/onthidhtoananhvan Trang 5/6 - Mã đề thi 132 Like fanpage của chúng tôi để cập nhật nhiều đề thi thử hơn qua Facebook : http://fb.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật liên tục.Truy cập tải ngay! http://dethithu.net Mã đề thi 132 Họ, tên thí sinh:..................................................................... Số báo danh: ............................. II. PHẦN TỰ LUẬN (2 điểm) http://dethithu.net T De A. Rewrite the following sentences in such a way that they mean almost the same as those printed before them. (0,5 điểm) Question 1: He doesn’t have much money, so he can’t buy a luxury car. If __________________________________________________________________________ Question 2: “You had better go to the doctor if you have a pain in your neck, Mary”, Peter said. Peter suggested________________________________________________________________ Question 3: I haven’t seen him for twenty years. http://dethithu.net It is ________________________________________________________________________ Question 4: People say that he works as a professional football player in America. He is_________________________________________________________________________ Question 5: “Please don’t leave me!” Jenny begged her boyfriend. Jenny pleaded _________________________________________________________________ hiT B. In about 140 words, write a paragraph about the following topic (1,5 điểm). “Should mobile phones be banned among students?” Use examples and reasons to support your answer. http://dethithu.net ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… http://dethithu.net ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… .N hu ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… Truy cập http://dethithu.net thường xuyên để cập nhật nhiều Đề Thi Thử THPT Quốc Gia, tài liệu ôn thi THPT Quốc Gia các môn Toán, Lý, Hóa, Anh, Văn, Sinh , Sử, Địa được DeThiThu.Net cập nhật hằng ngày phục vụ sĩ tử! et Like Fanpage Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi: http://facebook.com/dethithu.net để cập nhật nhiều đề thi thử và tài liệu ôn thi hơn Tham gia Group: Ôn Thi ĐH Toán - Anh để cùng nhau học tập, ôn thi: http://facebook.com/groups/onthidhtoananhvan ………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… ----------- The end ---------Trang 6/6 - Mã đề thi 132 Like fanpage của chúng tôi để cập nhật nhiều đề thi thử hơn qua Facebook : http://fb.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật liên tục.Truy cập tải ngay! TRƯỜNG ĐẠI HỌC VINH TRƯỜNG THPT CHUYÊN ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA, LẦN 2 NĂM 2016 MÔN TIẾNG ANH (Thời gian làm bài: 90 phút) I. PHẦN TRẮC NGHIỆM : TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 64 (0,125 x 64 câu = 8 điểm ) http://dethithu.net Mã đề 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 Đáp án D B C D A C A A C D C D C A B B B C A A C C A B A D B C B B D D C D C C A C C C B A C B C D D D Mã đề 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 Câu hỏi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Đáp án B C B A C C C B A C B D C D C B C C D B D A B D C C A D D C B C B C C B D A C A B C C B C D B D Mã đề 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 .N hu hiT Câu hỏi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Câu hỏi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Đáp án A A C C C A A B B C B C C D A B D B C D D D C C C B C A C A D C D B C C B B B C D B D B D D A A et Đáp án B D A C B B C C D D C B C C C C C B B D A B B C A A B C D D D A D B D B B A C D B D A B B C D B T De Mã đề 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 Câu hỏi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Like fanpage của chúng tôi để cập nhật nhiều đề thi thử hơn qua Facebook : http://fb.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật liên tục.Truy cập tải ngay! 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 B D D C D C C A A C B C C A A A 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 209 T De 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 132 II. PHẦN TỰ LUẬN: (2 điểm) 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 A D B D B B A C D B D A B B C D 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 357 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 A D D A A A A D D D A B B C B D 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 485 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 D B D D D A B B C B D C A C B C http://dethithu.net hiT A. Rewrite the following sentences in such a way that they mean almost the same as those printed before them. (0,1 x 5 câu = 0,5 điểm) Question 1: If he had much money, he could buy a car. Question 2: Peter suggested (that) Mary (should) go to the doctor if she had got a pain in her neck. Question 3: It is twenty years since I (last) saw him. Question 4: He is said to work as a professional football player in America. Question 5: Jenny pleaded with her boyfriend not to leave her. http://dethithu.net B. In about 140 words, write a paragraph about the following topic (1,5 điểm). “Should mobile phones be banned among students?” Mô tả các tiêu chí đánh giá Điểm tối đa 1 0.40 .N hu 2 Bố cục - Câu chủ đề mạch lạc - Bố cục hợp lý, rõ ràng phù hợp với yêu cầu của đề bài Bố cục uyển chuyển từ mở bài đến kết luận Phát triển ý http://dethithu.net - Phát triển có trình tự, logic - Có dẫn chứng, ví dụ …đủ để bảo vệ ý kiến của mình 0.25 Sử dụng ngôn từ - Sử dụng ngôn từ phù hợp với nội dung - Sử dụng ngôn từ đúng văn phong thể loại - Sử dụng từ nối cho bài viết có ý uyển chuyển 0.30 4 Nội dung - Đủ thuyết phục người đọc - Đủ dẫn chứng, ví dụ, lập luận http://dethithu.net - Độ dài không nhiều hơn hoặc ít hơn số từ quy định là 5% 0.30 5 Ngữ pháp, dấu câu, chính tả - Sử dụng đúng dấu câu - Chính tả: viết đúng chính tả http://dethithu.net - Lỗi chính tả gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị tính một lỗi(trừ 1% số điểm bài viết) - Cùng một lỗi chính tả, lặp đi lặp lại chỉ tính một lỗi - Sử dụng đúng thì, thể, cấu trúc đúng ngữ pháp (Lỗi ngữ pháp gây hiểu nhầm, sai lệch ý sẽ bị trừ 1% điểm bài viết) 0.25 Tổng 1.50 et 3 Like fanpage của chúng tôi để cập nhật nhiều đề thi thử hơn qua Facebook : http://fb.com/dethithu.net http://dethithu.net - Website Đề Thi Thử THPT Quốc Gia - Tài Liệu Ôn Thi.Cập nhật mỗi ngày.Truy cập tải ngay!! TRƯỜNG THPT CHUYÊN NGUYỄN HUỆ http://dethithu.net KÌ THI KIỂM TRA KIẾN THỨC LẦN 1 - NĂM 2016 MÔN THI: TIẾNG ANH Thời gian làm bài phần trắc nghiệm: 60 phút; phần viết: 30 phút Mã đề thi 485 ĐỀ CHÍNH THỨC De Họ, tên thí sinh:.....................................................................Số báo danh:.....................Phòng thi ................ SECTION A: MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS (64 questions x 0.125 = 8 points) u.N iTh Th Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. OWNING A PET The joys and tribulations of being a pet owner! During our lifetime most of us have some experience of either owning a pet or being in (1) _______ contact with someone who does. Is there such a thing as “the ideal pet”? If so what characterizes the ideal pet? Various (2) _______ influence one’s choice of pet, from your reasons for getting a pet to your lifestyle. For example, although quite a few pets are relatively cheap to buy, the cost of (3) _______ can be considerable. Everything must be (4) _______ into account, from food and bedding, to vaccinations and veterinary bills. You must be prepared to (5) _______ time on your pet, which involves shopping for it, cleaning and feeding it. Pets can be demanding and a big responsibility. Are you prepared to exercise and (6) _______ an animal or do you prefer a more independent pet? How much spare room do you have? Is it right to lock an energetic animal into a (7) _______ space? Do you live near a busy road which may threaten the life of your pet? Pets (8) _______ as turtles and goldfish can be cheap and convenient, but if you prefer affectionate pets, a friendly cat or dog would be more (9) _______. People get pets for a number of reasons, for company, security or to teach responsibility to children. Pets can be affectionate and loyal and an excellent source of company as long as you know what pet (10) _______ you http://dethithu.net and your lifestyle. Question 1: A. tight B. close C. narrow D. near Question 2: A. factors B. points C. facets D. elements Question 3: A. upkeep B. raising C. upbringing D. maintenance Question 4: A. taken B. held C. considering D. kept Question 5: A. occupy B. take C. spend D. waste Question 6: A. housekeep B. housetrain C. housework D. household Question 7: A. closed B. reduced C. confined D. detained Question 8: A. so B. such C. much D. for Question 9: A. suited B. good C. appropriate D. likely Question 10: A. matches B. fits C. suits D. goes with et Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 11: A. passion B. discussion C. expression D. decision Question 12: A. shoulder B. should C. would D. could Question 13: A. warned B. sacred C. decided D. hatred Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 14: A. maximum B. determine C. marvellous D. compliment Question 15: A. intervention B. pessimistic C. centenarian D. vulnerable Page 1/8 - Code 485 Like Fanpage của dethithu.net để cập nhật nhiều hơn : http://facebook.com/dethithu.net
- Xem thêm -