Tài liệu TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9

  • Số trang: 293 |
  • Loại file: DOC |
  • Lượt xem: 4549 |
  • Lượt tải: 1
dangvantuan

Tham gia: 02/08/2015

Mô tả:

TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP AN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 được chọn lọc tổng hợp các năm học với tổng số 286 trang A4, các đề thi có các dạng và trình đọ khác là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 9 muốn luyện thi học sinh giỏi Tiếng Anh hoặc muốn nâng cao các kỹ năng Tiếng Anh và kiến thức Tiếng Anh lớp 9 hiệu quả. Sở Giáo Dục & Đào Tạo HẢI PHÒNG KỲ THI TUYỂN HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ Năm học: 2006 - 2007 Môn thi: Tiếng Anh 9 Thời gian làm bài: 150 phút Question 1: Listen to people talking about different cities. What can you do in each place? Tick the list below. You will hear the talk twice. (8 points) 1 3 go shopping visite the old castle  go for a walk go shopping drive around visit the hotels try the local food go to the night clubs visit a museum or art gallery go swimming 2 4 go swimming visit the museum take a boat trip go to the theatre go skiing go to a night club go round the island by bus try Chinese food try the local food try the local food Question 2: Listen to people getting ready for their holidays. Tick the things there are going to take with them. You will hear the talk twice. (8 points) 1 2 large suitcase large suitcase small suitcase small suitcase presents presents camera camera personal stereo personal stereo books books swimsuit swimsuit umbrella umbrella THƯ VIỆN SEN VÀNG 1 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 coat medicine coat medicine Question 3: Circle the letter before the word whose underlined part is pronounced differently from those of the others. (5 points) 01. A. float B. broad C. goat D. coat 02. A. office B. promise C. service D. expertise 03. A. physical B. mythology C. rhythmic D. psychological 04. A. danger B. angel C. anger D. magic 05. A. black B. blade C. blab D. Play Your answers: 1……… 2…….. 3…….. 4………. 5…….. Question 4: Choose the best option: (a), (b), (c) or (d). Write your answers in the box below. (24 points) 01. Alex didn't come to see the film last night because he _______ it before. (a) saw (b) had seen (c) has seen (d) was seen 02. A cold wind _______ for the last three days. (a) has been blowing (b) blows (c) is blowing (d) blew 03. I wish I _______ younger. (a) had been (b) would be (c) were (d) have been 04. She said she _______ to me, but she didn't. (a) would have written (b) will have written (c) would write (d) will write 05. She told him that if he _______ his promise, she _______ speak to him again. (a) break-would never (b) break - will never (c) broke - will never (d) brokewould never 06. I'll see you in August when I _______ back. (a) will come (b) came (c) will have come (d) come 07. We were very pleased _______ the service. (a) with (b) on (c) at (d) from 08. He mumbled throughout his speech so I could _______ understand a single word. (a) really (b) fully (c) hardly (d) hard 09. I have _______ told her not to do that and yet she always does. (a) admittedly (b) repeatedly (c) wholeheartedly (d)frankly 10. It was a very long day but we _______ arrived in time for tea. (a) eventfully (b) unusually (c) dully (d) eventually 11. What would you like to eat for lunch? _______ I don't mind. (a) Nothing (b) Something (c) Everything (d) Anything 12. I asked if _______ wanted an ice cream. (a) anyone (b) someone (c) everyone (d) no one 13. The steamer Mongolia was built _______ iron. THƯ VIỆN SEN VÀNG 2 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 (a) from (b) by (c) with (d) of 14. Two men were walking up and down the dock at Suez _______ the crowd of natives. (a) within (b) among (c) in (d) between 15. "You say, consul," Fix asked for the twentieth time, "that this steamer is never _______ schedule?" (a) behind (b) before (c) after (d) off 16. ____ from Bill, all the students said they would go. (a) Except (b) Only (c) Apart (d) Separate 17. If only he _______ told us the truth in the first place, things wouldn't have gone so wrong. (a) had (b) has (c) would have (d) should have 18. You may think that this is a _______ job for someone who is applying for a marketing post. (a) peculiar (b) stranger (c) usual (d) typical 19. Suddenly _______ hungry, he stopped to buy a bar of chocolate. (a) felt (b) having felt (c) feeling (d) feels 20. Everyone thought she would accept the offer. _______, she turned it down. (a) However (b) So (c) Too (d) Moreover 21. I am sure I could very easily _______ all the requirements (a) complete (b) fulfil (c) commit (d) finish 22. He says he will pay ; I don’t think he will, _______. (a) though (b) even though (c) in case (d) but 23. Safety should come first. _______ lives shouldn’t be put at risk. (a) People (b) Peoples (c) People’s (d) Peoples’ 24. Would you be _______ my letters while I am away ? (a) too good as to forward (b) as good as forward (c) so good as to forward (d) so good as forwarding Your answers: 1……… 2…….. 3…….. 4………. 5…….. 6……… 7…….. 8…….. 9………. 10…….. Question 5: Identify the one underlined word or phrase that would not be appropriate in standard written English. Supply the right one. (7 points) 01. Today the number (A) of people which (B) enjoy winter sports is (C) almost double that (D) of twenty years ago. 02. He couldn't find the (A) dictionary because it was packing (B) in the case (C) ready for sending (D). 03. The (A) athlete really surprised (B) to hear that he had won (C) the race after all (D). 04. He sounded his horn sudden (A) when he saw the really (B) old man step carelessly (C) off (D) the sidewalk. 05. Your friends became very (A) angrily (B) over a seemingly (C) little (D) problem. 06. The coal (A) is the world's (B) most abundant fossil (C) fuel (D). 07. A traveller can reach (A) some of the village (B) along the Amazon only (C) by riverboat (D). Your answers: THƯ VIỆN SEN VÀNG 3 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 1……… 2…….. 3…….. 4………. 5…….. 6……. 7…….. Question 6: The word in capital letters at the end of each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill in the blank in this way. (10 points) Some recent research into (01) ______________ (CONVERSE) between men and women has produced results which will surprise few women. Men are always interrupting women when they talk. One (02) _____________ (RESEARCH) feels that men regard female talk as a kind of conversational (03) ______________ (HOUSE). They expect women to play a (04) ______________ (SUPPORT) role. So a man interrupts in a display of dominance or control. Men also have a much more (05) ______________ (PLEASANT) listening style. Whereas a woman uses gestures or say: "mm", a man will say such thing as "right" or "okay" thus settle the stage for an ( 06) ______________ (INTERRUPT). Conversation of this kind, then, hardly has (07) ______________ (MEAN) communication. Male talk is often (08) _____________ (ARGUE) while women are more tentative, asking more questions and tending to build up their replies on what the other person had said. The research would indicate that women are better (09) ______________ (LISTEN) than men. Yet, listening secretly to conversation between groups of women, one has the (10) ______________ (IMPRESS) of several simultaneous monologues into which no man would be able to get a chance to speak. Question 7: Read the following paragraph about the education in Britain. Write true (T) or false (F) for each of the sentences below, according to the information given. If the information is not in the paragraph write no information (NI). (10 points) In Britain most schools are financed by the state and, for the children attending these schools, they are free. However; about 5 per cent of the school population attend private schools, and these are financed from pupils' fees. The general pattern of schooling in Britain is as follows. All the children must start school at the age of five. Many have previously attended play schools or nursery schools, but these are not compulsory. Primary education, whether state or private, seeks to develop all aspects of the child: physical and emotional, as well as intellectual and cultural. Roughly at the age of 11 (but often somewhat. later, especially in the case of private education), children move to different schools. These are called secondary schools, and nowadays most of them are comprehensive, that is to say, children of all abilities go to the same school. Within some comprehensive schools children are put into different classes according to their intellectual ability; in others, children of different abilities are all kept together in the same class. In the first four or five years at a secondary school, the pupils have a set timetable of subjects, such as History, English and a foreign language, as well as science subjects and sports. At the end of this period most pupils take one or two public examinations, though THƯ VIỆN SEN VÀNG 4 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 these do not normally include all the subjects that the students have studied. In fact, a pupil may take the exam in as many, or as few, subjects as is thought suitable. After these exams, i.e. at the age of 16 or so, most pupils at state schools leave. Only about 30 per cent continue at school, compared with about 90 per cent in the small private sector. For those that stay on, in either type of school, the next two or three years are spent concentrating on a small number of subjects, and at the end of these years of concentrated preparation, the pupils usually take a public school-leaving examination in their three specialist subjects. Their results in these exams will largely determine whether they now start to work, or whether they can continue with higher education at a university or college. Answers (T, F or NI) ____ 01. School education in Britain is free of charge. ____ 02. School education is compulsory in Britain. ____ 03. School education in Britain is mainly free of charge. ____ 04. Most children in Britain attend private schools. ____ 05. Most children in Britain attend state schools. ____ 06. Comprehensive secondary schools are for pupils of different abilities. ____ 07. Pupils of the same abilities must attend comprehensive secondary schools. ____ 08. After four or five years at secondary schools, all pupils take one or two public examinations. ____ 09. In Britain state schools are better than those of the private sector. ____ 10. At the age of 16 or so, about 70 per cent pupils at state schools leave. Question 8: Read the following passage then answer the questions below (8 points) A healthful lifestyle leads to a longer, happier, healthier life. Staying healthy means eating well-balanced diet, getting regular exercise, avoiding things that are bad for the body and mind. Nutrition plays a key role in maintaining good health and preventing many diseases. In spite of all the information available about diets, scientists still believe that good nutrition can be simple. There are several basic rules to follow. Keep fat intake low. Eat foods high in carbohydrates. which are the starches in grains, legumes, (beans, and peas),vegetables, and some fruits. Avoid too much sugar. Limit salt. Eat lots of fruits and vegetables. which are high in vitamins. A healthy lifestyle is an active lifestyle. Lack of proper physical exercise can cause tiredness, irritability, and poor general health. Physical fitness requires both aerobic exercise, such as running, bicycle riding , and swimming, and muscle- strengthening exercise, such as weight-- lifting. Finally, good health is acquired saying no to bad habits such as smoking, drinking, and over-eating and by avoiding situations that are constantly stressful. People can take their lives and happiness into their own hands. Maintaining a healthy lifestyle is the first step. Questions: 01. What are the three kinds of food that you should avoiding having too much of ? THƯ VIỆN SEN VÀNG 5 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 » ............................................................................................................. 02. Three problems that lack of physical exercise can cause are » ............................................................................................................. 03. What kinds of exercise does physical fitness require? » ............................................................................................................. 04. Three kinds of aerobic exercise mentioned in the passage are » ............................................................................................................. 05. What exercise is good for muscle-strengthening? » ............................................................................................................. 06. Grains, legumes, vegetables, and some fruits all contain » ............................................................................................................. 07. Fruits and vegetables contain a lot of » ............................................................................................................. 08. What is the main idea of the whole passage? » ............................................................................................................. Question 9: Rewrite these sentences in such a way that they mean the same as the first, using the word in brackets at the end of each sentence. DO NOT CHANGE THE FORM OF THE GIVEN WORD. (10 points) Example: Opera doesn't interest David. (INTERESTED) » David isn’t interested in Opera. 01. "Did you speak to the headmaster, Mom" I asked. (SHE) » ............................................................................................................... 02. There is no point in seeing that film. (WORTH) » ............................................................................................................... 03. It's good thing you brought your cheque book or we wouldn't have been able to buy the car. (YOU) » ............................................................................................................... 04. The flight to London was cheaper than I had thought it would be. (AS) » ............................................................................................................... 05. I expect you were tired after the match. (BEEN) » ............................................................................................................... THƯ VIỆN SEN VÀNG 6 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 06. You ought to go to the dentist's immediately. (BETTER) » ............................................................................................................... 07. It snowed so they cancelled the flight. (OWING) » ............................................................................................................... 08. Maria and Philip are getting married, despite not having very much money. (ALTHOUGH) » ............................................................................................................... 09. The last time I ate Chinese food was 4 years ago. (YEARS) » ............................................................................................................... 10. I am happy to go anywhere you like. (MIND) » ............................................................................................................... Question 10: Sentence building. Complete the dialogue below. (10 points) A: Hello / John! Nice / see / you /. you / have / comfortable / journey? » ............................................................................................................... B: Yes / thanks. / I / came up / yesterday / the 10 a.m / King's Cross. » ............................................................................................................... A: you / found / good / hotel? Where / you / stay? » ............................................................................................................... B: At / Queen's / Princess Street. / I / booked / few / ago / I / no trouble / at all. » ............................................................................................................... A: Good. / That / one / best / city. / How long / you / stay? » ............................................................................................................... B: three / days. » ............................................................................................................... A: you / know / Edinburgh / at all? » ............................................................................................................... B: No. / I / haven't / here / many / years. / I / think / I / spend / afternoons / looking / Edinburgh. » ............................................................................................................... A: I / not / busy / afternoon. / If / like / take / afternoon / off show / round. THƯ VIỆN SEN VÀNG 7 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 » ............................................................................................................... B: Thanks / very much. / That / very / pleasant. » ............................................................................................................... Sở Giáo Dục & Đào Tạo HẢI PHÒNG KỲ THI TUYỂN HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ Năm học: 2006 - 2007 Môn thi: Tiếng Anh 9 Thời gian làm bài: 150 phút ĐÁP ÁN You’ve got 2 minutes to read all the sentences in Question 1 and Question 2 before listening. Question 1. Listen to people talking about different cities. What can you do in each place? Tick the lists below. You will hear the talk twice. 1. It’s not really the best place to shop. Prices are too high there nowadays. But the food’s great and quite cheap. It’s a wonderful place just to walk around in and look at the old buildings. But there aren’t any interesting museums or art galeries, I am afraid. 2. It’s a very nice place to visit if you like being outdoors. The scenery is beautiful. Take a bus trip around the island, and sail around it if you have time. You can also go skiing. Unfortunately, the water is too cold there for swimming. You probably won’t like the local food. It’s very spicy. 3. There are very good beaches there. Everything‘s quite cheap, so take plenty of money with you. There’s not much else to do. There’s only one hotel and no interesting old buildings. 4. There are several excellent museums and art galleries. If you like Chinese food you should visit China town. It’s fairly quiet at night though. It dosen’t have any good nightclubs or theatres.      1 go shopping go for a walk drive around try the local food visit a museum or art gallery 2 go swimming take a boat trip go skiing go round the island by bus try the local food     3 visite the old castle go shopping visit the hotels go to the night clubs go swimming 4 visit the museum go to the theatre go to a night club try Chinese food try the local food You’ve got 2 minutes to check your answers before we come to Question 2. THƯ VIỆN SEN VÀNG 8 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 Question 2. Listen to people getting ready for their holidays. Tick the things they are going to take with them. You will hear the talk twice. a. I am not going to take many things with me this time, so I won’t need the big suitcase. Let’s see. I think we can buy presents for our friends when we get there. They’ll have music on the plane, so I won’t need my personal stereo, but I’d better take something to read. It’ll be fairly cool at this time of the year, so I don’t surpose we’ll be doing any swimming. I’d better pack the umbrella in case it rains. I’ll need a thick coat, too, if it’s going to be cold. That’s about everything. b. I’ll put all our things into the big suitcase. Now, where are all the presents we bought? I’ll put them in the top. I think I’ll get a new camera as soon as I arrive. I won’t take my old one. You might want to listen to music on the plane, so I’ll take my personal stereo. I won’t take these books, they are too heavy. The weather should be good at this time of the year, so we’ll able to do some swimming. We don’t need coats or umbrellas. I’ll put in some air-sickness tablets in case we need them. That’s the end of the listening. 1 2  large suitcase large suitcase  small suitcase small suitcase  presents presents camera camera  personal stereo personal stereo  books books  swimsuit swimsuit  umbrella umbrella  coat coat  medicine medicine Question 3: Circle the letter before the word whose underlined part is pronounced differently from those of the others. (5 points) 01. B 02. D 03. D 04. C 05. B Question 4: Choose the best option (a), (b), (c) or (d). Write your answers in the box. (24 points) 01. b 02. a 03. c 04. c 05. d 06. d 07. a 08. c 09. b 10. d 11. d 12. a 13. d 14. b 15. a 16. c 17. a 18. a 19. c 20. a 21. b 22. a 23. c 24. c Question 5. Identify the one underlined word or phrase that would not be appropriate in standard written English. Supply the right one. (7 points) 01. B » who 02. B » packed 03. B » was really surprised 04. A » suddenly 05. B » angry 06. A » coal THƯ VIỆN SEN VÀNG 9 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 07. B » the villages Question 6. The word in capital letters at the end of each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank space. Fill in the blank in this way. (10 points) 01. conversation 02. researcher 03. housework 04. supporting 05. unpleasant 06. interruption 07. meaningful 08. argumentative 09. listeners 10. impression Question 7. Read the following paragraph about the education in Britain. Write true (T) or false (F) for each of the sentences below, according to the information given. If the information is not in the paragraph write no information (NI). (10 points) 01. F 02. T 03. T 04. F 05. T 06. T 07. F 08. F 09. NI 10. T Question 8. Read the following passage then answer the questions below. (8 points) 1. fat, sugar and salt. 2. tiredness, irritability, poor general health. 3. aerobic exercise and muscle- strengthening exercise 4. running, bicycle riding, swimming 5. weight-lifting 6. carbohydrates 7. vitamins 8. The main idea of the passage is how to lead a healthy life. Question 9. Rewrite these sentences in such a way that they mean the same as the first, using the word in brackets at the end of each sentence. DO NOT CHANGE THE FORM OF THE GIVEN WORD. (10 points) 01. I asked my mother if / whether she had spoken to the headmaster. 02. That film isn't worth seeing. 03. We wouldn't have been able to buy the car if you hadn’t bought your cheque book. 04. The flight to London was not as expensive as I had thought it would be. 05. You must have been tired after the match. 06. You had better go the dentist's immediately. 07. The flight was cencelled owing to the snow. 08. Maria and Philip are getting married, although they haven’t got/do not have very much money. 09. It‘s 4 years since I last ate Chinese food. 10. I don’t mind anywhere we go. Question 10. Sentence building. Complete the dialogue below. (10points) A: Hello, John. Nice to see you. Did you have a comfortable journey? B: Yes, thanks. I came up here yesterday on the 10 a.m. (train) from King's Cross. A: Have you found a good hotel? Where are you staying? B: At the Queen's in Princess Street. I booked a few days ago so I had no trouble at all. A: Good. That's one of the best in the city. How long are you staying? B: For three days. . A: Do you know Edinburgh at all? THƯ VIỆN SEN VÀNG 10 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 B: No. I haven't been here for many years. I think I'll spend the afternoons looking round Edinburgh. A: I shan't be very busy this afternoon. If you like, I'll take the afternoon off and show you round. B: Thanks very much. That'll be very pleasant. SỞ GIÁO DỤC ĐÀO TẠO ĐỒNG THÁP KỲ THI TUYỂN CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 THCS CẤP TỈNH NĂM 2009 Đề thi môn: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 150 phút (không kể thời gian phát đề) A. LISTENING. (2 MARKS) B. GRAMMAR-VOCABULARY. (8 MARKS) I. Choose the best answer to complete the sentences (2 marks). 01. I _______ a letter to my friends A. posted B. isussed C. collected D.published 02. We can’t go camping today. The weather is _______. A. fine B. warm C. snowy D. sunny. 03. The prupose of the examination was to _______ the students’ knowledge of the subject. A. try B. inspect C. prove D. test 04. She asked me _______ I like tiked eating chocolates. A. if B. and C. that D. but 05. He used to walk a long way to work. Now he _______ to work. A. still walks B. no longer walks C. walks D. did not walk 06. This is the place where the car turned _______. A. on B. off C. up D. over. 07. Tom’s _______ finished his homework. A. just B. frequently C. often D. usually 08. The children _______ to the zoo. A. were enjoyed to take B. enjoyed being taken C. were enjoyed talking D. enjoy taking. 09. Let’s go, _______ we? A. don’t B. shall C. will D. do 10. The synonym of the verb “deny” is _______. A. permit B. refuse C. allow D. admit Your answers: 1…… 2……. 3……. 4…….. 5……. 6……. 7……. 8…… 9……. 10…… II. There are 5 mistakes in the passage below. Write out the mstakes and correct them (1 mark). THƯ VIỆN SEN VÀNG 11 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 In 1783, two French brothers built the first balloon to take people into the air. One hundred and twenty years lately, in 1903, the Wright brothers built the first plane with an engine and flew in it. This was in the United States. Then, in 1918, the US Post Office begun the first airmail service. Aeroplanes changed a much in the next thirty years. Then, in 1950s, aeroplanes became much faster because they had jet engines. In1976,Concorde was build in the UK and France. It is the fastest passenger plane in the world and it can fly at 2500 kilometers an hour, so the journey in London to New York is only four hours. Today millions of people travel on aeroplane, and it is difficult to think of a world without them. Mistakes Ex: 00. lately 01 02 03 04 05 Correct words Later III. Supply correct form of the verbs in brackets (2 marks). I had two accidents last month. First, my friend and I were riding on our bicycles and it(01)______________ (rain). We (02) ______________ (ride)fast because we (03) ______________ (want) to get home. I (04)______________ (turn) the corner when suddenly, a cat (05)______________ (run) in front of my bike. I tried (06) ______________ (stop), but I fell and (07) ______________ (break) my arm. Then a few days after that, I (08) ______________ (walk) up the stairs in my apartment when I (09)______________ (hurt) my ankle. Fortunately, I (10) ______________ (not break) it, but it wasn’t a good month. IV. Fill in the blanks with correct form of the words given in brackets. (2 marks). The families in our street are slowly being driven mad by the (01)__________ (refuse) of the inhabitants of No 13 to have any form of (02)__________ (communicate) with them. The trouble started over what is known as noise (03) __________ (pollute). Every evening the (04)__________ (think) neighbors used to turned up the volume on the TV so loud that no one in the (05) __________ (neighbor) was able to hear anything else. Not knowing what (06) __________ (act) to take, local residents held a meeting to see if anyone had any (07) __________ (suggest) as to how to deal with the problem. A (08) THƯ VIỆN SEN VÀNG 12 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 __________ (decide) was made to send a number of people to talk to the family in No 13 and ask them (09) __________(polite) to turn their music down after six in the evening. (10) __________(Fortunately), the visit did not turn out to be successful,as the habitants of No13 refused to talk to them, so on the advice of local police, the matter is now in the hands of the court. V. Complete each sentence with a suitable preposition. (1 mark). 01. I get tired _______ doing the same thing everyday. 02. Many Vietnamese women like wearing morden clothing _______ work. 03. When the Jones arrived _______ London. It was very cold. 04. Are you busy _______ your homework? 05. I couldn’t meet Mrs. Chi because she’s _______. C. READING COMPREHENSION. (4 MARKS) Passage 1. Finish-born botanist William Nylander taught at the university of Hesinkifor a number of years and later moved to Paris, where he lived until his death at the end of the nineteenth century. During the second half of the last century, he became a prominent figure in the field of lichenology. Botanists from all over the world sent samples to his laboratory to be analyzed and classified. It can be said without exaggeration that four of five lichens bear his name. He was the first to realize the importance of using chemical reagents in the taxomony of lichens. He selected the most common reagents used by the chemists of his time. Lichenologists all over the world still use these reagents, including tincture of odine and hypochorite in their laboratories. During the first half of the nienteenth century, a Japanese named Abahima added only one chemical product- Phenol diamines. Nylander was also responsible for discovering that atmosphere of big cities hindered the lichens’s development and cause them to disappear. Now they are used to detect atmospheric pollution. Nevertheless, he considered lichens to be simple plants and vehemently opposed the widely accepted modern theories that lichens are compound species formed by two discordant elements: algae and fungi. I. Write T (true) or F (false) (1 mark). _____ 01. Nylander was born in Paris. _____ 02. He used to work at a university _____ 03. He died in late 1990s _____ 04. He was a doctor. _____ 05. He was a vey well-known man. THƯ VIỆN SEN VÀNG 13 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 II. Choose the bestanswer (1 mark). 01. Internationally renowed scientists sent lichens samples to Nylander because ____________________ A. he considered them to be simple plants B. he used reagents to deternine their use. C. he analyzed and classified them. D. he collected and preserved them. 02. Which of the following is not true? A. Nylander accepted his coleagues’ theories on the composition of lichens. B. Eighty percent of lichens bear his name. C. Today lichens are used to detect atmospheric pollution. D. Most of botanists consider lichens to be a compound specie. 03. All of the following are true except: A. he was the first to use chemical reagents in taxonomy of lichens B. he believed that lichens were simple plants. C. he was an esteemed lichenologist. D. he taught botany at a university in Paris. 04. According to the nineteenth -century theories, which elements form the composition of lichens? A. odine and chemical reagents B. algae and fungi C. hypochlorite and odine D. chemical reagents and atmospheric chemicals. 05. How could william Nylander best described? A. degenerate B. dormineering. C. ingenious D. anxous. Your answers: 1…… 2……. 3……. 4…….. 5……. Passage 2. A WELSH FESTIVAL Wales has a population of about three million. English is the main language and only twenty per cent speak both Welsh and English. Every year, (1) ………… August there is a Welsh-speaking festival. It (2) ………… place in a different town each year so everyone has a chance for it to be near them. Local people (3) _______ years making plans for when the festival will be in (4) _______ town. Each festival is (5) _______ by about 160.000 people. They travel not only from nearby towns and villages (6) _______ also from the rest of the British Isles and (7) _______ from abroad. There are concerts, plays and (8) _______ to find the best singers, poets, writers and so on. Shops sell Welsh music, books, pictures and clothes as (9) _______ as food and drink. The festival provides a chance for Welsh-speaking people to be together for a whole week, with (10) _______ Welsh language all around them. 01. a. on b. by c. in d. at 02. a. takes b. finds c. has d. makes 03. a. pass b. put c. spend d. do 04. a. our b. their c. his d. its THƯ VIỆN SEN VÀNG 14 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 05. 06. 07. 08. 09. 10. a. arrived a. but a. just a. tests a. long a. one b. attended b. and b. hardly b. examinations b. far b. a c.visited c. since c. quite c. competitions c. good c. the d. come d. however d. even d. races d. well d. some D. WRITING. (6 MARKS). I. Rewrite the following sentences without changing meanings of the ones given (3 marks). 01. Nam is bigger than Ba. » Ba................................................................................................................. 02. Let’s go abroad for our holiday this year. » Why.............................................................................................................. 03. No one in the group is younger than Lan. » Lan............................................................................................................... 04. “How much do you think it will cost?” he asked. » He wanted to know....................................................................................... 05. It isn’t necessary to book tickets for the show in advance. » You need...................................................................................................... 06. Did they return those books to the library? » Were ............................................................................................................ 07. The story of their sufferings was painful to listen to. » It was............................................................................................................ 08. The flight to Ho Chi Minh City lasted one hour and a half. » It took ........................................................................................................... 09. Because the boy behaves well,every body loves him. » Because of ................................................................................................... 10. Miss. Lan began her job as a television presenter 5 years ago. » Miss. Lan...................................................................................................... II. Make all changes and additions necessary to produce a complete letter from the words and phrases given. (3 marks). THƯ VIỆN SEN VÀNG 15 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 01. I / be / glad / receive / letter. » ..................................................................................................................... 02. I / just / wonderful / news. » ..................................................................................................................... 03. I / pass / final / examination / university. » ..................................................................................................................... 04. My father / be / please / he/ hear this. » ..................................................................................................................... 05. He / already / promise / pay / holiday abroad / I / pass. » ..................................................................................................................... 06. So / I / come / England. » ..................................................................................................................... 07. I / like / study English / school / near / home. » ..................................................................................................................... 08. I / look for / advanced course / perhaps / three / four hours / day. » ..................................................................................................................... 09. You / help / find / one? » ..................................................................................................................... 10. I / look forward / see / soon. » ..................................................................................................................... SỞ GIÁO DỤC ĐÀO TẠO ĐỒNG THÁP KỲ THI TUYỂN CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 THCS CẤP TỈNH NĂM 2009 Đáp án môn: TIẾNG ANH B. GRAMMAR-VOCABULARY (8 ĐIỂM) I. 01. A 02. C 03. D 04. A 05. B 06. D 07. A 08. B 09. B 10. B II. 01. begun » began 02. much » lot on » by 03. build » built 04. in » from III. 03. wanted 07. broke 04. was turning 08. was walking 01 was raining 05. ran 09. hurt THƯ VIỆN SEN VÀNG 02. were riding 06. to stop 10. didn’t break 05. 16 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 IV. 01. refusal 02. communication 03. pollution 04. thoughtless 05. neighborhood 06. action 07. suggestions 08. decision 09. politely 10. unfortunately V. 01. of 02. at 03. in 04. with 05. out C. READING COMPREHENSION (4 ĐIỂM) Passage 1. (2 điểm) I. 01. F 02. T 03. F 04. F 05. T II. 01. C 02. A 03. D 04. B 05. C Passage 2. (2 điểm) 01. C 02. A 03. C 04. B 05. B 06. A 07. D 08. C 09. D 10. C D. WRITING (6 ĐIỂM) I. 01. Ba is smaller than Nam (Ba isn’t so/ as big as Nam). 02. Why don’t we go abroad for our holiday this year. 03. Lan is the youngest (person) in the group. 04. He wanted to know how much we thought it would cost. 05. You need not book tickets for the show in advance. 06. Were those books returned to the library. 07. It was painful to listen to the story of their sufferings. 08. It took one hour and a half to fly to Ho Chi Minh City. 09. Because of the boy’s good behaviour, every body loves him. 10. Miss. Lan has been a television presenter for five years. II. 01. I am glad to receive your letter. 02. I have just got some wonderful news. 03. I have passed the final examination at the university. 04. My father will be very pleased when he hears this. 05. He has already promised to pay for a holiday abroad if I pass. 06. So I will come to England. 07. I’d like to study English in a school near your home. 08. I will look for an advanced course which perhaps lasts for three or four hours a day. 09. Can you help me to find one? 10. I am looking forward to seeing you soon. UBND TỈNH TIỀN GIANG SỞ GIÁO DỤC& ĐÀO TẠO CỘNG HÒA XÃ HỘI CHỦ NGHĨA VIỆT NAM Độc lập - Tự do – Hạnh phúc KỲ THI LẬP ĐỘI TUYÊN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 DỰ THI CẤP TỈNH Khóa ngày 10 tháng 02 năm 2009 Đề chính thức Môn TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 150 phút ( không kể thời gian giao đề ) THƯ VIỆN SEN VÀNG 17 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 ( Đề gồm 4 trang )-Học sinh làm bài trên giấy thi được phát kèm với đề -----------------------------------------------------------------------------------------PART I : LISTENING COMPREHENSION : ( 2.0 pts ) Question 1 : Listen to the passage then state whether the following sentences are TRUE or FALSE. The passage will be read twice : 1. Computer won’t be able to touch the lives of people who live in distant villages. 2. From your own room, you can search the news you want from all over the world on the Internet. 3. Computers are not very useful in some areas such as business. 4. Computers can work during the night while we are sleeping and give us a report we want the next morning. Question 2 : Listen to the passage then pick out ONE best option ( A,B,C or D ) to complete each sentence. The passage will be read twice : 1. Environmental pollution is the result of ………… A. natural disasters. B. industrialization. C. careless use of natural resources. D. both B and C. 2. Avoiding environmental pollution is……….. A. uneasy B. possible. C. very easy D. serious 3. By wearing a mask when getting out of houses, people want……… A. to protect their faces’ skin from the sunlight. B. to avoid cold or hot atmosphere. C. not to inhale traffic fumes and chemical wastes. D. not to inhale all kinds of pure air. 4. Nowadays, if living indoor we……. A. can protect ourselves from pollution. B. cannot avoid toxic indoor pollution. C. can inhale quite pure and safe air. D. can protect ourselves when doing housework. PART II : READING COMPREHENSION : ( 6.0 pts ) Question 3 : Read the passage below then state whether the following sentences are TRUE or FALSE : It is important to have healthy teeth. Good teeth help us to chew our food. They also help us to look nice. How does a tooth go bad? The decay begins in a little crack in the enamel covering of the tooth. This happens after germs and bits of food have collected THƯ VIỆN SEN VÀNG 18 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 there. Then the decay slowly spreads inside the tooth. Eventually, poison goes into the blood, and we may feel quite ill. How can we keep our teeth healthy? Firstly, we ought to visit our dentist twice a year. He can fill the small holes in our teeth before they destroy the teeth. He can examine our teeth to check that they are growing in the right way. Unfortunately, many people wait until they have toothache before they see a dentist. Secondly, we should brush our teeth with a toothbrush and fluoride toothpaste at least twice a day- once after breakfast and once before we go to bed. We can also use wooden toothpicks to clean between our teeth after a meal. Thirdly, we should eat food that is good for our teeth and our body: milk, cheese, fish, brown bread, potatoes, red rice, raw vegetables and fresh fruit. Chocolates, sweets, biscuits and cakes are bad, especially when we eat them between meals. They are harmful because they stick to our teeth and cause decay. 1. Good teeth help us to chew our food and to look nice. 2. The decay usually begins firstly inside the tooth or from the blood. 3. The decay spreads inside the tooth after it begins in a little crack in the enamel covering of the tooth. 4. Dentists can help us keep our teeth healthy. 5. Dentists can help us brush our teeth twice a year. 6. Most people go to see a dentist before they have toothache. 7. We should brush our teeth at least twice a day with fluoride toothpaste. 8. Some kinds of food are good for our teeth while some others are harmful. Question 4 : These announcements appear at some places only. Match each announcement ( 1 – 8 ) with a proper place ( A – J ) where it usually appears : Announcements 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Shake well before using Staff only ! Don’t feed the animals. Use no hooks ! Ladies / Gentlemen Push in Keep gate closed ! Speed limit – 80 mph Appearing places A. At the zoos B. On the front doors of a building C. On boxes or bottles of medicine D. On the doors of toilets E. On motorways F. On bags of sugar or flour G. In front of a cinema or theatre H. Railway station I. On the way or on the doors to some rooms or offices J. Inside the gates of kindergartens Question 5 : Fill in each numbered blank with ONE word chosen from the list below to complete the meaning of the passage : THƯ VIỆN SEN VÀNG 19 TUYỂN TẬP CÁC ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ÔN LUYỆN KIẾN THỨC TIẾNG ANH LỚP 9 outside, through, but, travel, churches, experiments, ago, remember, taught, who As you turn on the radio for your favourite programme, do you ever wonder how you can hear those sounds? How do they…( 1 )…through the air and reach your radio exactly as they are sent out? It all began nearly a hundred years…( 2 )…when a young Italian called Guglielmo Marconi discovered how to send sounds…( 3 )…the air. Marconi was born in Boloyma in northern Italy in 1874. His father was a rich Italian businessman, and his mother was a Scot…( 4 )…had lived in Ireland and had gone to Italy to study music. The family lived in a countryhouse just …( 5 )…Boloyma. When he was a boy, people did not think that Marconi was clever. He was a quiet boy who spoke little…( 6 )…thought a lot. He liked to sit and read science books in his father’s big library. He also liked to do…( 7 )…with electricity. For most of his early life, he was…( 8 )… at home. He did not go to school. PART III : GRAMMAR & VOCABULARY : ( 8.0 pts ) Question 6 : 1. Pick out ONE word that has the underlined syllable pronounced differently from the others in each case : a) chair , church , chemist , change , choice b) great , neat , heat , seat , meat c) simplify , apply , reply , supply , primary d) garment , generation , gold , gasoline , golf 2. Pick out ONE word that is of different kind or part of speech from the others in each case: a) sunset , sun-glasses , sunflower , sunlight , sunburnt b) junkyard , benefit , sewage , trash , garbage c) amusing , rollicking , joyful , terrible , pleasant d) enlarge , widen , golden , enrich , deepen Question 7 : Write the verbs in the numbered brackets into its correct tense and form : Last Tet my classmates and I ( 1. visit ) Rach Mieu Bridge. The bridge ( 2. open ) on January 19, 2008. Since then, there ( 3. be ) hundred thousands of visitors coming to see the bridge. This suspension bridge ( 4. connect ) Ben Tre to Tien Giang. They ( 5. start ) the construction in 2002, and thousands of workers ( 6. work ) hard for 6 years to offer a huge gift to the local people on the occasion of Tet. Before the bridge was put in use, people ( 7. travel ) across the large river by ferry-boat or wooden boat. It ( 8. take ) the passengers a lot of time to travel across Rach Mieu ferry-boats during the Lunar Tet for many years. THƯ VIỆN SEN VÀNG 20
- Xem thêm -