Tài liệu Giáo án tiếng anh 9 unit 5 the media

  • Số trang: 25 |
  • Loại file: PDF |
  • Lượt xem: 254 |
  • Lượt tải: 0
thuvientrithuc1102

Đã đăng 15893 tài liệu

Mô tả:

Lesson Plan - English 9. Period 28. Unit 5: the media Lesson 1: getting started - listen and read. p.40 - 41 I. Aims: - To help students list some types of media. - To help students read a text about the media for details. II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to know some more about the media and different types of media. III. Ways of working: Teacher - the whole class, pair work, individual work. IV. Materials: Textbook, pictures in the textbook, cassette player. V. Anticipated problems: The lesson may take time. VI. Teaching steps: 1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students' attendance. 2. Revision: (7 minutes) Matching * Getting started. P.40 - Students look at the picture and match each to the phrase which describe the activity of the picture. * Answer key: 1. watching TV 4. reading magazines 2. reading newspapers 5. using the internet 3. listening to the radio 60 Lesson Plan - English 9. * Chatting: - In pair, students ask and answer about the favorite activities and how much time they spend on each activity. Example exchange: S1: Which of these is your favorite activity in your free time? S2: Watching TV. S1: How many hours a week do you spend watching TV? S2: About 4 or 5 hours, I guess. 3. New lesson: STAGES ACTIVITIES ON BOARD * Preteach vocabulary: I. New words: - Teacher uses techniques to a crier: ng­êi rao tin tøc, ng­êi (8 teach students new words. rao hµng trªn ®­êng phè minutes) - Checking understanding: a channel: kªnh Rubout and remember. interactive (adj): t­¬ng t¸c the remote control: ®iÒu khiÓn tõ xa * Prequestions: a benefit: lîi Ých, phóc lîi How did people get news or information in the past? * Listen and read P.40 - 41: I. Listen and read: - Students listen and check 1. How did people get news or information WHILE READING their answers to the prequestion in the past? (22 - They got information by listening to the minutes) town criers. (They got news from the town criers). - Students read the text again 2. Complete the table with the passage and complete the table with the letters in which these facts or events are passage letters in which these mentioned: facts or events are mentioned. (Answer key) Facts and events Passage letter 1. Remote controls are used D to interact with TV 2. One of the most popular B magazines 3. People of different ages B like this magazines 4. Benefits of TV C PRE READING 61 Lesson Plan - English 9. 5. People got the news from town criers 6. Interactive TV is available now A D - Students read the text for the 3. Answer the questions. P.42: third times and then answer the (Answer key) comprehension questions.P.42 1. A town crier was a person whose job was to go through city streets ringing a bell to shout the latest news as he was walking. 2. The Kien Thuc Ngay Nay is one of the most popular magazines and is widely read by both teenagers and adults. 3. People can get the latest information and enjoy interesting and inexpensive local and international programs in a convenient way. 4. + 5: (Students' answer) POST * Discussion: (Students work 4. Discussion: READING in groups of 8) What is your favorite type of media? Why? (5 - Students discuss and then minutes) answer the question: 4. Homework:(2 minutes) - Learn by heart the new words and read the text again - Do exercise: 1. P.35 (WB) 62 Lesson Plan - English 9. Period 29. Unit 5: the media Lesson 2: speak + language focus 2. P.42, 45 I. Aims: - To help students practice speaking about the programs on TV and talking about the like / dislike of the programs on TV. - To develop students' skills. II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to talk to their friends about the programs they like and dislike. III. Ways of working: T - WC, pair work, individual work. IV. Materials: Textbook, color chalk. V. Anticipated problems: Some students may find the Net work difficult. VI. Teaching steps: 1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students' attendance. 2. Revision: (5 minutes) Net works 3. New lesson: STAGES ACTIVITIES Pre teach vocabulary: - Teacher uses techniques to teach (15 students new words minutes) - Checking understanding: Rubout and remember * Presentation dialogue: Speak P.42 PRE * SPEAKING ON BOARD I. New words: documentary: phim tµi liÖu violent: b¹o lùc informative: giµu th«ng tin II. Dialogue. P.42 Lien: You like watching sports, don't you, Trung? Trung: Not really. Some sports are so violent, and I don't like watching them. I prefer documentaries. Lien: I'm the opposite. I love watching sports, and documentaries seem quite boring to me. Trung: But you watch the news, don't you? Lien: Yes, every day. It's very 63 Lesson Plan - English 9. informative. Trung: I enjoy it, too. You don't like foreign films, do you? Lien: No, I don't. - Teacher elicit the model sentences: - Concept checking: + VÕ tr­íc c©u cña HS1 lµ c©u kh¼ng ®Þnh / phñ ®Þnh / nghi vÊn? + VÕ c©u hái ®»ng sau (c©u hái ®u«i) lµ d¹ng c©u nµo? + VÕ tr­íc c©u cña HS3 lµ c©u g×? VÕ c©u hái ®u«/i lµ c©u g×? * Speak. P.42: - Students look at the "Daily Television Guide: and make up WHILE SPEAKING similar dialogues to talk about the (10 programs they like or dislike. minutes) POST Find someone who... SPEAKING Example exchange: (7 S1: You like watching cartoons, minutes) don't you, Hoa? S2: Yes, I do. S1: You don't like watching the news, do you, Trang? S3: No, I don't. FURTHER PRACTICE * Language focus 2 - In pair, students look at the table, (5 ask and answer questions about TV minutes) programs these people like and dislike, using tag questions. 1. Model sentences: S1: You like watching sports, don't you? S2: Yes, I do. S3: You don't like foreign films, do you? S4: No, I don't. 2. Note: Statement Tag question Positive Negative Positive Negative - Negative verbs in the tags are usually contracted. - The subject of the tag is always a pronoun III. Speak. P.42: Note: Literature & Art: V¨n häc nghÖ thuËt Safe Traffic News: An toµn giao th«ng Wildlife World: ThÕ giíi ®éng vËt IV. Find someone who.... N0 Find someone who... Name 1 like watching cartoons Hoa 2 doesn't like watching the news Trang 3 hates watching sports 4 loves the news 5 love watching documentaries 6 like watching Children's Corner 7 like "Learning English through Songs" programs V. Language focus 2. P.45 Example exchange: S1: Tuan likes news, doesn't he? S2: Yes, he does. S1: Mai and Anh don't like news, do they? 64 Lesson Plan - English 9. S2: No, they don't. 4. Homework: (2 minutes) - Learn by heart the new words and model sentences + Do exercises: 4, 5 P.38 - 40 (WB) * Teacher guides students to do the exercise: BT 4: Hoµn thµnh c©u b»ng c¸ch ®iÒn c©u hái ®u«i vµo chç trèng. BT 5: §äc t×nh huèng sau ®ã dùa vµo tõ gîi ý ®Ó viÕt c©u hái ®u«i. .................................................................................................. Period 30. Unit 5: the media Lesson 3: listen + language focus 1, 3, 4. P.43, 45 - 46. I. Aims: - To help students listen to the important dates of the media. - To help students review the tag questions and know some gerunds after some verbs. - To develop students' skills. II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to understand the listening and do all the tasks. III. Ways of working: Teacher - the whole class, pair work, individual work. IV. Materials: Textbook, tape, cassette player. V. Anticipated problems: The lesson may take time. VI. Teaching steps: 1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students' attendance. 2. Revision:(5 minutes) Jumbled words 65 Lesson Plan - English 9. ewnrppsea (newspaper) ontleeivis (television) droai (radio) ttnireen (internet) neziaamg (magazine) 3. New lesson: STAGES ACTIVITIES ON BOARD PRE * Preteach: I. New words: LISTENING - Teacher uses the techniques to teach the telegraph: ®iÖn tÝn (5 students new words. newsreels: phim tµi liÖu minutes) - Checking understanding: viable (adj): cã kh¶ n¨ng tån t¹i Rubout and remember a force: lùc l­îng * Set the scene: Chau and her father are talking together. She is doing an assignment about the important dates of the media and she find it rather difficult and need her father's help. * Pre questions: II. Questions: 1. When was the telegraph invented? 2. When did the television become popular? WHILE * Listen. P.43: III. Listen. P.43 LISTENING * Checking the predictions: 1. Checking the predictions: (10 Students listen for the first time and Answer key: minutes) the check their answers to the 1. In the late 19th century. prequestions. 2. In the 1950s. - Students listen for the second time 2. Complete the grid: and then complete the grid When What happen? th th * Tapescript: 7 or 8 The first printed Chau: Dad, I'm doing an assignment. Can century newspaper appeared in you help me with the information? China Chau's F: What is the assignment about? Chau: It's about the important dates of the (a)............ The telegraph was media. Where and when the first invented. th printed newspaper appear, Dad? early 20 Two new forms of news Chau's F: It's first appeared in the 7th or 8th century media appeared: (b)...... century AD, in China. (c)............ Television became Chau: And when was the telegraph .. popular invented? Chau's F: Perhaps it was in the late 19th mid - and (d).....became a major century. Do you know what two late 1990s force in journalism. new forms of new media appeared Answer key: in the early 20th century? a. the late 19th century Chau: Radio and newsreels? b. Radio and newspaper Chau's F: Excellent! And when did the television become commecially c. in the 1950s viable, can you guess? d. The Internet 66 Lesson Plan - English 9. Chau: In the 1940s? Chau's F: No. It was in the 1950s. Chau: When did the internet become a major force in the journalism? Chau's F: In the mid - and late 1990s. Chau: Thank you, Dad. Now I can answer all the questions for my assignment. POST * LISTENING Further practice: 3. Further practice: - In pair, students ask and answer about E.g: (7 the important dates of the media, using S1: When did the first painted minutes) the Grid. newspaper appear in China? E.g: S2: In the 7th or 8th century AD. S1: When did the first painted S1: When was the telegraph newspaper appear in China? invented? S2: In the 7th or 8th century AD. S2: In the 19th century. S1: When was the telegraph invented? ............................................................ S2: In the 19th century. ............................................................ S1: When did Radio and newsreels ............................................................ appear? ............................................................ S2: In the early 20th century. ............................................................ S1: When did television become a .......................................................... major force in jounalism? S2: In the mid and late 1990s. FURTHER * Language focus 1, 3, 4. P.45 - 46. IV. Language focus 1, 3, 4. P.45 PRACTICE - Language focus 1. P.45: 46 (15 Students read the dialogue and the 1. Language focus 1 minutes) complete it with the quesstion tags. * Answer key: b. didn't he d. do you c. wasn't it e. aren't they - Language focus 3: 2. Language focus 3. P.46 Find someone who: Gerund after some verbs: - Students go round the class and ask soccer, fishing, movies, music, their friends about each items in the candy, detective stories box. Example exchange: S1: Do you like playing soccer, Thu? S2: Yes, I do. Find someone who Name likes playing soccer Thu enjoys fishing love reading detective stories hate eating candies - Language focus 4. P.46 enjoys listening to music Write it up: - Students use the words in the boxes to dislike watching movies 67 Lesson Plan - English 9. write true sentences about their parents, 3. Language focus 3. P.46 siblings, elatives, friends and Write: themselves. like watch games love listen music enjoy play articles dislike write letters hate read advertisements sports Example: My father likes watching sports but my mother doesn't. She loves listening to music. 4. Homework: (2 minutes) - Learn by heart all the new words. - Do exercises: 2, 3. P.35 - 36 (workbook) - Prepare Read (textbook) T. guides students to do the exercises: Bt 2: B¹n vµ nh÷ng ng­êi th©n cña b¹n thÝch lµm g×? Sö dông tõ cho trong khung vµ côm tõ cho d­íi c¸c bøc tranh ®Ó viÕt c©u. Bt 3: Cho d¹ng ®óng cña ®éng tõ cho trong khung ®Ó ®iÒn vµo chç trèng. ............................................................................................................................................. Period 31. Unit 5: the media Lesson 4: read. P.43 - 44. I. Aims: - To help students read a text about the Internet for details. - To develop students' skills. II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to understand the reading in details. III. Ways of working: T - WC, group work, individual work. 68 Lesson Plan - English 9. IV. Materials: Textbook, pictures, color chalk. V. Anticipated problems: The discussion activity may be difficult for some students. VI. Teaching steps: 1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students'attendance. 2. Revisions: (2 minutes) Shark attack: INTERNET 3. New lesson: STAGES ACTIVITES * Preteach vocabulary: - Teacher uses techniques (14 to teach students new minutes) words. - Checking to understanding: Rubout and remember * Set the scene: There is a forum on the Internet about the advantages and disadvantages of the Internet. * True / False statements prediction: PRE READING ON BOARD I. New words: forum: (to) surf: (to) get access to: a limitation: (to) wander: diÔn ®µn l­ít m¹ng, sö dông m¹ng tiÕp cËn sù h¹n chÕ lang thang II. True / false prediction: N0 Statements True False 1 The Internet has an increasingly developed and become part of our everyday life. 2 According to Sandra Morgan, the Internet is a wonderful invention of the modern life 3 According to Hong Hoa, the people living in the countryside easily get access to the Internet. 4 Entertainment is one of the purposes that people use the Internet for. 5 The Internet is very cheap. WHILE READING * Read. P.43 - 44: III. Read. P.43 - 44 - Students read the text for 1. Checking the predictions (18 the first time and check Answer key: minutes) 69 Lesson Plan - English 9. their predictions. 1. T 3. F 5. F 2. T 4. T - Students read the text for 2. Matching (With answer key) the second time and then do chatting rß rØ th«ng tin the matching. (to) explore the net nãi chuyÖn phiÕm virus vi rót spam or electronic juck kh¸m ph¸ m¹ng mail information leaking th­ r¸c ®iÖn tö time - consuming tiªu phÝ thêi gian 3. Answer the questions. P.44 - Students read the text for Answer key: the thirt time and find out 1. Sandra uses the Internet to get information and the answers to the questions to communicate with her friends and relatives. given. 2. Because she lives in the countryside, where the Internet is unavailable. 3. People use the Internet for education, communication, entertaiment and commerce. 4. Benefits: The Internet is used for multi - purposes: for getting information, for communication, education, entertainment, and commerce. 5. Yes. There are some disadvantages: Time - consuming, costly, dangerous because of viruses and bad programs. 6. + 7: students' answers. POST * Discussion: 4. Discussion: READING - Teacher devides the Advantages Disadvantages (8 students into 4 groups - A very fast and convenient - costly minutes) - In group, students make a way to get information list of advantages and disadvantages of the Internet 4. Homework: (2 minutes) - Learn by heart the new words and read the text again. - Write the advantages of the Internet in your workbook. - Do exercise 6. P.40 (workbook) - Prepare Write P.44 (Textbook) T. guides students to do the exercises: 70 Lesson Plan - English 9. §äc ®o¹n v¨n sau ®ã tr¶ lêi c©u hái. ........................................................................................................................ Period 32. Unit 5: the media Lesson 5: write. P.44 I. Aims: - To help students write a passage about the benefits of the Internet. - To develop students' skills. II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to write a passage about the benefits of the Internet. III. Ways of working: T - WC, group work, individual work. IV. Materials: Textbook, posters. V. Anticipated problems: VI. Teaching steps: 1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students' attendance. 2. Revision: (5 minutes) Teacher gets some students to tell the class about the benefits or advantages of the Internet which they make a list in the last lesson. 3. New lesson: STAGES ACTIVITES * Set the scene: To day you will write a (10 passage about the minutes) benefits or advantages of the Internet. * Presentation: Tell me three main benefits of the Internet? ON BOARD PRE WRITING I. Presentation: Three main benefits of the Internet: - The Internet as a source of information (news, articles, weather forcast, etc) 71 Lesson Plan - English 9. * Discussion: Teacher help students to make a list of the benefits of the Internet. (On posters) - The Internet as a source of entertainment (music, movies, games, etc) - The Internet as a means of education (on-line school, on-line lessons, self-study, etc) Benefits of the Internet A very fast and convenient way to get information A very fast and cheap way to communicate with your friends / relatives by means of e-mail, chatting, webcam, etc A very updated source of information, you can get the latest local or global news, you can check weather conditions before going camping / fishing / outdoors / having a picnic....you can find a timetable and maps of the buses you want to take, you can book your tickets for the concert / soccer match, trip, hotel, etc. A diversified source of entertainment: you can listen to music, to the radio, watch videos, play games, read novels / poems, do virtual sight seein, etc. A rich source of educational materials / courses: you can learn English, look up new words in a dictionary, take training / learning course, etc. WHILE WRITING * Write: - Students write the (20 passage about the minutes) benefits of the Internet, using the cues given. (The cues in the posters) POST WRITING (7 minutes) II. Write: E.g: Nobody can deny the benefits of the Internet. Firstly, ................................................................. Secondly,.............................................................. Finally,................................................................ Therefore, Internet plays an important part in our everyday life...................................................... * Correction: - Teacher corrects the students writings. 4. Homework: (2 minutes) - Write a passage about the disadvantages of the Int. 72 Lesson Plan - English 9. Period 33. revision for the first term exam. I. Aims: - To help students revise the verb forms of the tenses: The present tense, The present progressive, The past simple and the present perfect and the uses of these tenses. - To help students review some grammar structures. - To help students do some more exercises to develop students' skills. II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to be ready for the exam. III. Ways of working: T - WC, individual work. IV. Materials: Textbook, reference books. V. Anticipated problems: - The lesson may take time. VI. Teaching steps: 1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students' attendance. 2. Revision: 3. New lesson: (43 minutes) I. Grammar: 1.The Tenses: * The present simple tense: - Form: S + V/Vs/es + O - Use: To talk about general truths, habit and planned future programs. * The present progressive: - Form: S + am / is / are + V-ing + O 73 Lesson Plan - English 9. - Uses: to express an activity happening at the moment of speaking, a planned future arrangement. * The past simple tense: - Form: S + V-ed (VP) + O - Uses: To express a finished action in the past. * The present perpect: - Form: S + have / has + VPP + O - Uses: To express an action which began in the past and still continues. 2. Some grammar structures: a/ The passive form - Form: BE + VPP Note: §éng tõ TO BE ph¶i chia phï hîp víi th× cña c©u chñ ®éng vµ chñ ng÷ cña c©u bÞ ®éng E.g: We are cleaning the room now. - The room is being cleaned now. b/ Reported speech: E.g: "Where do you live?", he asked me. - He asked me where I lived. "Do you live in the countryside?", she asked. - She asked me if I lived in the countryside. c/ Tag questions: E.g: You like foreign films, don't you? He has arrived. hasn't he? 74 Lesson Plan - English 9. d/ Gerunds after some verbs: like, dislike, love, hate, enjoy, admit, deny, delay.......................... 3. Prepositions: Prepositions of time: at, on, in, till, until, up to, between, after, before, while, during,...................................... II. Practice: 1. Put the verbs in brackets into the simple present or the present progressive tense: a. He usually (drink) coffee but today he (drink) tea. b. What she (do) in the evening? ~ She usually (play) cards or (watch) TV. c. I won't go out now as it (rain) and I (not have) an umbrella. d. The last train (leave) the station at 11.30. e. He usually (speak) so quickly that I (not understand) him. f. I (wear) my sunglasses today because the sun is very strong. g. Tom can't have the newspaper now because his aunt (read) it. h. I'm busy at the moment. I (redecorate) the sitting room. i. You always (write) with your left hand? j. You (know) why an apple (fall) down and not up? * Key: a. drinks, is drinking b. does she do, plays, watches c. is raining, don't have d. leaves e. speaks, don't understand f. am wearing g. is reading h. am redecorating i. Do you always write j. Do you know, falls 2. Put the verbs in brackets into the simple past or the past continuous tense: a. I (make) the cake when the light went out. I had to finish it in the dark. b. I didn't want to meet Paul so when he entered the room I (leave). c. He (watch) TV when the phone rang. Very unwillingly he (turn) down the sound and (go) to answer it. d. When I (look) for my passport I (find) this old photograph. e. You looked very busy when I (see) you last night. What you (do)? f. As I (cross) the road I (step) on a banana skin and (fall) heavily. I still (lie) on the road when I (see) a lorry approaching. Luckily the driver (see) me and (stop) the lorry in time. g. When he (awake) she (sit) by the window. She (look) at something in the street, but when he (call) her she (turn) and (smile) at him. 75 Lesson Plan - English 9. h. As they (walk) along the road they (hear) a car coming from behind them. Tom (tunr) round and (hold) up his hand. The car (stop) * Key: a. was making b. left c. was watching, turned, went d. was looking, found e. saw, were you doing f. was crossing, stepped, fell, was lying, saw, saw, stopped g. awoke, was sitting, was looking, called, turned, smiled h. were walking, heard, turned, held, stopped 4. Homework: (1 minutes) - Review the English tenses and all the grammar structures you have learned. .................................................................................................................. Period 34. revision for the first term exam. I. Aims: - To help students revise the verb forms of the tenses: The present tense, The present progressive, The past simple and the present perfect and the uses of these tenses. - To help students review some grammar structures, prepositions. - To help students do some more exercises to develop students' skills. II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to be ready for the exam. III. Ways of working: T - WC, individual work. IV. Materials: Textbook, reference books. V. Anticipated problems: Some students may find the exercises difficult. VI. Teaching steps: 1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students' attendance. 2. Revision: 3. New lesson: (43 minutes) 76 Lesson Plan - English 9. I/ Put the verbs in brackets into the present perfect or the present simple tense: a. He (live) in London for two years and then (go) to Edinburgh. b. Shakespeare (write) a lot of plays. c. My brother (write) several plays. He just (finish) his second tragedy. d. I can't go out because I (not finish) my work. e. I (write) the letter but I can't find a stamp f. Here are the shoes; I just (clean) them. g. He (go) out ten minutes ago. h. You (see) the moon last night? i. The play just (begin). You are a little late. k. We (miss) the bus. Now we'll have to walk. * Key: a. lived, went b. wrote c. has written, has just finishes d. haven't finished e. have writtten f. have just cleaned g. went h. Did you see i. has just begun k. have missed II. Choose the best answer (2pts) 1The weather was bad, .....................we didn't go on a picnic. A. however B. but C. because D. so 2. The teacher asked me......................... a passage into Vietnamese. A. to translate B. translate C. translating D. translated 3. Martin asked if he........................ use the phone. A. can B. could C. may D. must 4. In the past, people got the .......................news from town criers. A. newest B. newer C. latest D. recent 5. They are watching the news. It is very....................................... A. informative B. information C. inform D. informing 6. What is the...................... language in your country? A. traditional B. national C. international D. optional nd 7. Setember 2 has been considered a great holiday in Viet Nam ...............1945. A. since B. in C. for D. from 8. The police officer stopped us and asked us where...................................... A. were you going B. are you going C. we are going D. we were going. 9.Miss Lan ....................... me why I wanted that job. A. should B. told C. said D. asked 10. One of my friends said that he ......................... learning English with her teacher. A. like B. has like C. liked D. will like 11. Our trip will be ready ..................... two days. A. on B. at C. in D. for 77 Lesson Plan - English 9. 12. I saw your school's......................... in today's edition of Vietnam News. A. advertise B. advertising C. advertiser D. advertisement 13. We are impressed ........................ her beauty. A. on B. of C. to D. by 14. He wishes he........................ have to do the housework. A. don't B. doesn't C. didn't D. wasn't 15. Long ago, French................................ in Viet Nam. A. is spoken B. was spoken C. has spoken D. were spoken 1. D 2. A 3. B 4. C 5. A 6. B 7. A 8. D 9. D 10. C 11. C 12. D 13. D 14. C 15. B III. Read the following passage carefully. then decide which sentences is true (T) and which one is false (F). Bangkok, the capital of Thailand, is a city of contrast. It's an exciting, crowded, modern, city, a city that is full of history. Streets of Bangkok are usually noisy and crowded with people selling food, clothing, flowers or souvenirs. Visitors love the river markets, the beautiful temples and architectures and the friendly Thai people. Most of the year, Bangkok is hotter than any other capital city in Asia, but from December to February, the weather is coller and more comfortable. Bangkok is an interesting city to visit at any time of the year. There is always plenty to do there from watching Thai dancing or boxing to taking a boat trip on the river or trying some delicious and spicy food or spending hours at the beautiful beaches. Questions: 1. Bangkok is a modern city and it is also full of history. 2. Visitors come to Bangkok only because of the food and the shopping. 3. No other capital city in Asia is as cool as Bangkok most of the year. 4. Visitors can visit Bangkok at any time of the year. 5. There is not much to do in Bangkok. Key: 1. T 2. F 3. F 4. T 5. F 4. Homework: (2 minutes): Review for the test. 78 Lesson Plan - English 9. Period 35 revision for the first term exam. I. Aims: - To help students revise the verb forms of the tenses: The present tense, The present progressive, The past simple and the present perfect and the uses of these tenses. - To help students review some grammar structures, prepositions. - To help students do some more exercises to develop students' skills. II. Objectives: By the end of the lesson, students will be able to be ready for the exam. III. Ways of working: T - WC, individual work. IV. Materials: Textbook, reference books. V. Anticipated problems: Some students may find the exercises difficult. VI. Teaching steps: 1. Warm up: (1 minute) Greet and check the students' attendance. 2. Revision: 3. New lesson: (43 minutes) Practice I/ Give the correct form of the verbs in brackets to complete the sentences (1.5 pts). 1. She (leave) school last year. Since then she (work) as a waitress at a local pub. 2. We (have) a small party next Sunday. Would you like to come? 3. When I (see) you yesterday, you (sit) in a cafÐ. Key: 1. left, has worked 2. are having / are going to have, 3. saw, were sitting II/ Rewrite the following sentences, so that the meaning stays the same (1.5pts). 1. "This picture is very nice", my uncle said. My uncle said (that / the picture was very nice.) 2. Mary is sorry. She isn't on the beach now Mary wishes (she were on the beach now). 79
- Xem thêm -