Tài liệu Bst ngữ âm - trọng âm (hay) - cô mai phương

  • Số trang: 15 |
  • Loại file: PDF |
  • Lượt xem: 356 |
  • Lượt tải: 0
hoanggiang80

Đã đăng 20010 tài liệu

Mô tả:

LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   UNIT 1 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. canal B. casino C. canary D. canon 2. A. teenage B. dosage C. voyage D. carriage 3. A. ecosystem B. knowledge C. technology D. commodity 4. A. counterfeit B. courtesy C. drought D. ouster 5. A. danger B. landscape C. hand D. nature 1. D 2. A 3. A 4. B 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. prerequisite B. necessity C. European 2. A. compromise B. correspond C. dominate 3. A. metropolis B. descendant C. impetus 4. A. vigorous B. scandalous C. victorious 5. A. necessary B. infamous C. automobile 1. C 2. B 3. C 4. C 5. C D. synonymous D. educate D. perpetuate D. dangerous D. technique 5. D UNIT 2 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. elaborate B. eliminate C. election D. equal 2. A. petty B. demise C. meddle D. heroism 3. A. itinerant B. id C. idolise D. fungi 4. A. counterfeit B. courtesy C. drought D. ouster 5. A. stringer B. hanger C. stronger D. banger 1. D 2. B 3. B 4. B 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. theatergoer B. reputable C. admirable 2. A. premature B. immature C. engineer 3. A. arithmetic B. composition C. interpreter 4. A. hotel B. preview C. annex 5. A. diminutive B. prerequisite C. geocentric 1. D   2. A 3. B 4. B 5. C D. sidereal D. addressee D. attributable D. annual D. impolitic 5. C 1   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   UNIT 3 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. unaffected B. unanimous C. unbeatable D. uncertain 2. A. carriage B. dosage C. massage D. voyage 3. A. wicked B. sacred C. helped D. beloved 4. A. architecture B. immature C. manufacture D. superstructure 5. A. circuit B. building C. guiltless D. unsuitable 1. B 2. C 3. C 4. B 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. agricultural B. environmental C. biological 2. A. reservoir B. wilderness C. microwave 3. A. temporarily B. historically C. immediately 4. A. cannonball B. biosphere C. cholesterol 5. A. accommodate B. dedicate C. emigrate 1. B 2. D 3. A 4. C 5. D D. geographical D. enthronement D. remarkably D. automobile D. maximize 5. A UNIT 4 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. distortion B. attorney C. torture D. portable 2. A. mouths B. wreaths C. paths D. months 3. A. azure B. razor C. amaze D. ozone 4. A. crooked B. wicked C. dogged D. cooked 5. A. suit B. bruise C. suite D. fruit 1. A 2. D 3. A 4. D 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. bronchitis B. acacia C. gorilla 2. A. memorial B. rhinoceros C. kindergarten 3. A. documentary B. mausoleum C. television 4. A. acupuncture B. understand C. internet 5. A. promiscuous B. ambassador C. mischievous   5. C D. islander D. photography D. managerial D. agriculture D. considerate 2   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   1. D 2. C 3. C 4. B 5. C UNIT 5 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. afraid B. nation C. nature D. natural 2. A. bathe B. promenade C. heart D. reservoir 3. A. receipt B. concept C. cupboard D. pneumonia 4. A. book B. good C. food D. put 5. A. naked B. cooked C. wicked D. crooked 1. D 2. B 3. C 4. A 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. volunteer B. evacuee C. magazine 2. A. photography B. advantageous C. proverbial 3. A. inevitable B. impersonate C. influential 4. A. deserts B. comrade C. decade 5. A. compensate B. contribute C. gratitude 1. D 2. A 3. B 4. C 5. B D. newspaper D. tranquility D. competitive D. hostage D. memorize 5. A UNIT 6 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. ecosystem B. knowledge C. technology D. commodity 2. A. learned B. watched C. wretched D. sacred 3. A. education B. graduate C. soldier D. Indian 4. A. danger B. landscape C. hand D. nature 5. A. clerk B. serve C. verge D. nurse 1. A 2. B 3. D 4. C 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. recommend B. hurricane C. photograph 2. A. multimedia B. environment C. documentary 3. A. vigorous B. scandalous C. victorious 4. A. nominee B. committee C. refugee   5. A D. separate D. mathematics D. dangerous D. employee 3   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   5. A. necessary 1. A B. infamous 2. B C. automobile 3. C 4. B D. technique 5. D UNIT 7 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. teenage B. dosage C. voyage D. carriage 2. A. example B. exhibit C. exactly D. exhibition 3. A. commercial B. celestial C. presidential D. essential 4. A. rough B. tough C. hiccough D. trough 5. A. possession B. address C. guess D. mess 1. A 2. D 3. B 4. C 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. advisable B. admirable C. reliable 2. A. bigoted B. perpetrate C. relativism 3. A. innocent B. peninsula C. contents 4. A. metropolis B. descendant C. impetus 5. A. politics B. arbitrary C. arable 1. B 2. D 3. B 4. C 5. A D. desirable D. picturesquely D. supermarket D. perpetuate D. appreciate 5. D UNIT 8 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. profit B. congress C. contrary D. promote 2. A. canal B. capital C. hospital D. cable 3. A. structure B. subsidy C. number D. success 4. A. waltz B. amaze C. close D. use 5. A. restaurant B. mausoleum C. cause D. audience 1. D 2. A 3. D 4. A 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. intellectual B. stability C. epidemic   5. A D. centenarian 4   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   2. A. sacrifice 3. A. commitment 4. A. telegraph 5. A. tsunami 1. B B. supportive B. subsidy B. commercial B. evidence 2. B C. compliment C. substantial C. monitor C. current 3. B 4. B D. maintenance D. domestic D. industry D. auditory 5. A UNIT 9 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. random B. canal C. many D. explanatory 2. A. feasible B. feather C. feat D. feature 3. A. gradual B. soldier C. education D. independent 4. A. measure B. division C. precision D. apprehension 5. A. touch B. enough C. cousin D. doubt 1. C 2. B 3. B 4. D 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. equivalent B. independent C. university 2. A. amphibian B. economic C. cathedral 3. A. majority B. ceremony C. astronomy 4. A. architectural B. cosmopolitan C. appreciative 5. A. influential B. opportunity C. temperament 1. A 2. B 3. B 4. C 5. D D. entertainment D. creative D. investiture D. archeologist D. expectation 5. C UNIT 10 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. plumber B. doubt C. debt D. hobby 2. A. boil B. trolley C. boy D. oil 3. A. another B. mother C. polish D. stomach 4. A. laughed B. imagined C. rained D. followed 5. A. moon B. afternoon C. foot D. June 1. D   2. B 3. C 4. A 5. C 5   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. mountaineer B. photography C. employee 2. A. neglect B. appointment C. remember 3. A. community B. minority C. biology 4. A. buffalo B. insecticide C. intoxicate 5. A. victorious B. mountainous C. vigorous 1. A 2. D 3. D 4. A D. mosquito D. hygiene D. dormitory D. indoctrinate D. dangerous 5. A UNIT 11 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. replace B. preface C. palace D. menace 2. A. choir B. chiropody C. cholera D. scholar 3. A. pleasure B. ensure C. measure D. leisure 4. A. shortage B. massage C. message D. mortgage 5. A. scrubbed B. sieved C. sacred D. saddened 1. A 2. A 3. B 4. B 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. applicant B. appliance C. athlete 2. A. voluntary B. compulsory C. necessary 3. A. suspicious B. divisible C. commentary 4. A. archaeology B. primogeniture C. tuberculosis 5. A. comprise B. convert C. conceal 1. B 2. B 3. C 4. C 5. C D. asthma D. stationary D. spectacular D. argumentative D. combat 5. D UNIT 12 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. thank B. band C. complain D. insert 2. A. sacred B. stared C. cared D. planned 3. A. assist B. mist C. island D. must 4. A. switch B. stomach C. match D. catch 5. A. southern B. truth C. south D. both   6   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   1. A 2. A 3. C 4. B 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. biology B. basic C. barter 2. A. Canada B. rasil C. Japan 3. A. afternoon B. capitalism C. permanently 4. A. antibiotic B. unsatisfactory C. democratic 5. A. personnel B. psychological C. economic 1. A 2. A 3. A 4. C 5. A D. benzene D. Bulgaria D. dynamo D. experimental D. economy 5. D UNIT 13 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. machine B. champagne C. chute D. chore 2. A. compete B. impetus C. senior D. vehicle 3. A. agent B. inflation C. sabotage D. constipation 4. A. southern B. plough C. round D. ouch 5. A. exaggerate B. exist C. anxiety D. complexion 1. D 2. B 3. C 4. A 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. maintain B. realize C. newspaper 2. A. existential B. colonialist C. metropolitan 3. A. metaphor B. mechanism C. museum 4. A. peculiar B. orthodox C. organism 5. A. deteriorate B. convince C. conspiracy 1. A 2. B 3. C 4. A 5. D D. bargain D. Argentina D. integral D. dominant D. submarine 5. D UNIT 14 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. orchestra B. chariot C. chasm D. chaos 2. A. nourish B. flourish C. courageous D. courage 3. A. gaiety B. gelatin C. genie D. margarine   7   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   4. A. beloved 5. A. mouths 1. B B. naked B. cloths 2. C C. ploughed C. booths 3. A 4. C 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. prerequisite B. necessity C. European 2. A. demonstrative B. extravagant C. legitimate 3. A. communal B. formica C. fraternal 4. A. prosecute B. domicile C. canary 5. A. caravanserai B. encephalitis C. electrolysis 1. C 2. D 3. A 4. C D. wicked D. months 5. D D. synonymous D. septicaemia D. tarpaulin D. sabotage D. haberdashery 5. B UNIT 15 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. delay B. devil C. erode D. erupt 2. A. flour B. devour C. account D. flavour 3. A. boring B. want C. shone D. rock 4. A. conserve B. preserve C. reserve D. observe 5. A. chaos B. cheerful C. champion D. nurture 6. A. player B. mayor C. prayer D. hare 7. A. infer B. further C. worker D. neighbor 8. A. worthy B. smoothly C. northern D. breath 9. A. anxious B. exist C. example D. exhausted 10. A. wood B. choose C. boot D. food 1. B 2. D 3. A 4. A 5. A 6. A 7. A 8. D 9. A 10. A UNIT 16 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. arrow B. loudly C. moldy D. poultry 2. A. basilisk B. bison C. basic D. basin 3. A. subtlety B. indebtedness C. combing D. bombard   8   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   4. A. benevolent 5. A. conscience 1. B B. content B. bronchitis 2. A C. molecules C. shuttle 3. D 4. C 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. comic B. Clementine C. climax 2. A. diligent B. dimension C. action 3. A. characteristic B. absence C. datum 4. A. solicitor B. separately C. spacious 5. A. parachute B. armchair C. accent 1. D 2. B 3. A 4. A D. technique D. chauffeur 5. B D. thermonuclear D. innate D. charcoal D. sequence D. accidentally 5. D UNIT 17 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. sigh B. automobile C. tighten D. ice-hockey 2. A. nominate B. shortage C. promenade D. marmalade 3. A. thither B. thread C. therapy D. theoretical 4. A. suggestion B. question C. congestion D. devotion 5. A. distinction B. exquisite C. ambassador D. princess 1. B 2. B 3. A 4. D 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. diagnosis B. paralysis C. analysis 2. A. devastate B. nominate C. interest 3. A. superstition B. volcano C. outrageous 4. A. popularity B. understand C. resemblance 5. A. positive B. parade C. sentence 1. A 2. D 3. A 4. C 5. B D. dialysis D. establish D. pagoda D. confidential D. analyse 5. B UNIT 18 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. chemosphere B. chenille C. machine D. chauvinism   9   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   2. A. leisure 3. A. theme 4. A. dead 5. A. usage 1. A B. occasion B. thatch B. grease B. dosage 2. D C. pleasure C. hypothetical C. teenagers C. cottage 3. D 4. A 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. delicious B. dynamic C. emphatic 2. A. vigorous B. scandalous C. victorious 3. A. scandals B. dental C. canal 4. A. cathedral B. organism C. caricature 5. A. evaluate B. category C. investigate 1. D 2. C 3. C 4. A D. cosy D. whether D. creature D. age 5. D D. confiscate D. dangerous D. rental D. captivate D. exception 5. B UNIT 19 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. mischief B. relief C. belief D. chief 2. A. penalize B. evil C. pretty D. legal 3. A. solar B. polar C. scholar D. molar 4. A. champagne B. chamber C. champers D. chanteuse 5. A. tsunami B. listen C. wrestling D. Christmas 1. A 2. C 3. C 4. B 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. district B. insect C. discus 2. A. humane B. unite C. colleague 3. A. admirable B. diagonal C. discipline 4. A. influence B. introduce C. arrogant 5. A. mosquito B. lunatic C. dynamic 1. D 2. C 3. B 4. B 5. A D. dismiss D. canteen D. mechanism D. majesty D. climatic 5. B UNIT 20   10   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. of B. cafe C. knife D. leaf 2. A. wolf B. woman C. wood D. woo 3. A. heroic B. heroin C. heroine D. heroism 4. A. launch B. digestion C. Greenwich D. suggestion 5. A. simony B. simian C. sieve D. singer 1. A 2. D 3. A 4. C 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. apparently B. committee C. photographer 2. A. associate B. cathedral C. headmaster 3. A. insupportable B. influential C. charitable 4. A. superstitious B. melancholy C. forceful 5. A. westernize B. officialdom C. division 1. D 2. D 3. C 4. A 5. A D. politician D. agriculture D. pharmaceutical D. footsteps D. millennium 5. A UNIT 21 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. donkey B. monkey C. monk D. fungus 2. A. ate B. frustrate C. innate D. flatmate 3. A. primitive B. gigantic C. decipher D. archives 4. A. uncle B. increase C. anchor D. punctuation 5. A. foul B. fowl C. howl D. bowl 1. A 2. A /et/ or /eit/ 3. A 4. B 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. procedure B. adherent C. processor 2. A. beneficiary B. synonymous C. catastrophe 3. A. subsidiary B. bifocals C. reciprocate 4. A. profile B. morale C. blindfold 5. A. agriculture B. horticulture C. agritourism 1. C   2. A 3. D 4. B 5. D D. telephonist D. exaggerate D. repertoire D. insight D. depersonalize 5. D 11   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   UNIT 22 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. dosage B. voyage C. massage D. carriage 2. A. papyrus B. receipt C. campaign D. umpire 3. A. executive B. exercise C. exemplify D. existence 4. A. perfect B. correct C. hectare D. select 5. A. obstacle B. obscure C. obsession D. oblivious 1. C 2. B 3. B 4. A 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. promulgate B. proofread C. mediate 2. A. fatigue B. command C. vintage 3. A. auction B. guidebook C. premises 4. A. satanic B. thesaurus C. wisdom 5. A. descent B. dissent C. discontent 1. D 2. C 3. D 4. C 5. B D. correspond D. community D. resort D. redeem D. contents 5. D UNIT 23 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. put B. putt C. pussy D. pulpit 2. A. canary B. share C. baron D. pharaoh 3. A. chaperon B. charity C. challenge D. Charlie 4. A. tomb B. combatant C. comb D. subtlety 5. A. doctrine B. dolphin C. domino D. docile 1. B 2. C 3. A 4. B 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. educational B. preferentially C. administrative 2. A. admirable B. accessible C. compatible 3. A. controvert B. macadamia C. daffodil 4. A. simultaneous B. entrepreneur C. advantageous 5. A. pharmacology B. mediocre C. realign   5. D D. abnormality D. respiratory D. entomology D. magisterial D. duplicitous 12   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   1. C 2. A 3. C 4. B 5. D UNIT 24 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. lyrics B. myopic C. cyclone D. cyan 2. A. binoculars B. biennia C. bigamy D. bibliographer 3. A. arrow B. unknown C. renown D. lower 4. A. submarine B. doubtful C. subtle D. climbing 5. A. apostrophe B. recipe C. machete D. unripe 1. A 2. B 3. C 4. A 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. elicit B. tsunami C. bikini 2. A. shallot B. launderette C. demo 3. A. competency B. regularly C. demonstrative 4. A. environmental B. spontaneity C. comprehensible 5. A. outbreaks B. outdoors C. outskirts 1. D 2. C 3. C 4. A 5. D D. waterski D. syringe D. eligible D. unbelievably D. outcomes 5. B UNIT 25 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. agent B. change C. blame D. champion 2. A. laughter B. bought C. drought D. Caught 3. A. chorus B. chore C. chronicle D. synchronize 4. A. defeat B. unleaded C. believe D. leader 5. A. estate B. intensive C. disaster D. salary 1. D 2. A 3. B 4. B 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. argument B. agriculture C. official 2. A. technical B. origin C. specify 3. A. circumstance B. procedure C. develop 4. A. comment B. compact C. rescue   5. C D. privacy D. cathedral D. survival D. thorough 13   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   5. A. eradicate 1. C B. kilometer 2. D C. characterize 3. A 4. B D. communism 5. A UNIT 26 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. blessed B. curried C. crooked D. kicked 2. A. horrific B. horrible C. horizontal D. complex 3. A. pizza B. sizzle C. drizzle D. muzzle 4. A. layer B. prayer C. betrayer D. sprayer 5. A. decoy B. perishable C. benzene D. supreme 1. D 2. A 3. A 4. B 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. condolence B. obstinacy C. communism 2. A. Aborigine B. agriculture C. theatergoer 3. A. Arabic B. aerobics C. lunatic 4. A. intimacy B. commentary C. preferable 5. A. volunteer B. absentee C. committee 1. C 2. A 3. B 4. D 5. A D. painstakingly D. caretaker D. politics D. amphibian D. employee 5. C UNIT 27 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. encourage B. ecotourism C. tournament D. gourmand 2. A. released B. ceased C. pleased D. increased 3. A. soldiers B. clothes C. signals D. landscapes 4. A. apartheid B. ethnic C. cathedral D. thorough 5. A. exhausted B. cheetah C. rhinoceros D. alcoholic 1. A 2. C 3. D 4. A 2. Choose a word in each line that has different stress pattern. 1. A. original B. mysterious C. variety 2. A. existence B. musician C. document   5. D D. academic D. contribute 14   LỜI GIẢI CHI TIẾT CHỈ CÓ Ở KHÓA HỌC ONLINE CỦA CÔ MAI PHƯƠNG TẠI MOON.VN   3. A. dessert 4. A. nostalgic 5. A. marine 1. D   B. conserve B. register B. survey 2. C C. harpoon C. industry C. unique 3. D 4. A D. outpost D. stimulate D. pipette 5. B 15  
- Xem thêm -