Tài liệu Bài tập trắc nghiệm liên từ trong tiếng anh

  • Số trang: 9 |
  • Loại file: PDF |
  • Lượt xem: 1391 |
  • Lượt tải: 0
vndoc

Đã đăng 7399 tài liệu

Mô tả:

Bài tập trắc nghiệm Liên từ trong Tiếng Anh Exercise 1: Choose the best answer to complete these following sentences. 1. He got wet_______ he forgot his umbrella. A. because of B. because C. but D. and 2. He stops working _______ heavy raining. A. in spite of B. although C. despite D. because of 3. They have a lot of difficulties in their life _______ their poverty. A. in spite of B. although C. because D. because of 4. Tom wakes his parents up_______ playing the guitar very softly. A. because B. in spite of C. because of D. although 5. Nobody could hear her_______ she spoke too quietly. A. although B. because C. because of D. in spite of 6. We decided to leave early _______the party was boring. A. although B. despite C. because D. because of 7. Many people believe him__________ he often tells a lie. A. because B. in spite of C. although D. because of 8. _______she was very hard working; she hardly earned enough to feed her family. A. In spite of B. Because C. Because of D. Although 9. _______her absence from class yesterday, she couldn’t understand the lesson. A. Although B. In spite of C. Because of D. Because 10. ______her poorness, she feels happy. A. Although B. Because C. If D. In spite of 11. We all feel sad _______ the bad news A. because B. because of C. though D. despite 12. John lost his job__________ his laziness. A. because of B. because C. in spite of D. though 13. I went to the club last Saturday________ the heavy rain. A. because of B. because C. in spite of D. though 14. He has had this car_________ six months. A. in B. since C. during D. for 15. We can't go to Julia's party _______ we're going away that weekend. A. because B. because of C. although D. in spite of 16. ____ repeated assurances that the product is safe; many people have stopped buying it. A. By B. Despite C. With D. For 17. She walked home by herself, _______ she knew that it was dangerous. A. because B. although C. and D. but 18. _______ his injuries, he bears no animosity towards his attackers. A. Because of B. But for C. In spite of D. Without 19. I'll see you after the show and give you £20 for the tickets, or _______ much they cost. A. whatever B. nevertheless C. besides D. however 20. Mai worked hard, ______ she passed her exam. A. so B. although C. because D. though Exercise 2: Choose the best answer to complete these following sentences. 1. _____ she was very tired, she helped her brother with his homework. A. Because B. whether C. Although D. so 2. It’s raining hard, _____ we can’t go to the beach. A. or B. but C. so D. though 3. Nam was absent from class yesterday ____ he felt sick. A. so B. because C. although D. but 4. Tom has a computer, _____ he doesn’t use it. A. or B. as C. because D. but 5. The boy can’t reach the shelf ____ he’s not tall enough. A. because B. although C. even though D. and 6. The film was boring, ____ we went home. A. so B. when C. but D. if 7. The girl bought the shoes _____ they are very expensive. A. but B. if C. so D. although 8. He used to smoke a lot ______ now he doesn’t smoke any more. A. still B. therefore C. but D. as 9. She couldn’t unlock it ______ she had the wrong key. A. while B. but C. though D. because 10. ____ it rained, the boys played football. A. Even B. Even though C. However D. In spite of 11. It was still painful, ____ I went to see a doctor. A. so B. however C. but D. or 12. Lan likes oranges _____ her sister doesn’t. A. but B. as C. so D. because 13. Nam failed the final exam _____ he was lazy. A. while B. though C. because D. but 14. He’s tired _____ he stayed up late watching TV. A. and B. or C. if D. since 15. Jim can speak English _____ French fluently. A. also B. but also C. and D. so 16. _______ the traffic, I arrived on time. A. Though B. Although B. Even though D. In spite of 17. ______ they live near us, we can see them very often. A. So b. As C. Though D. Even 18. ______ I was really tired, I couldn’t sleep. A. If B. Although C. While D. However 19. We watched TV the whole evening ______ we had nothing better to do. A. because B. though C. so d. but 20. It’s cheap, _____ I don’t like it. A. and B. because C. so d. however Exercise 3: Choose the best answer to complete these following sentences. 1. ______ it was late, I decided to phone Brian. A. Despite B. However C. In spite of D. Though 2. The little boy was hungry ______ he ate nothing. A. although B. so C. but D. and 3. ______ the car was cheap, it was in good condition. A. Although B. Because C. As D. If 4. ______ tomorrow is a public holiday; all the shops will be shut all day. A. As B. Just as C. Although D. When 5. She came in _____ turned on the radio. A. so B. and C. or D. but 6. We didn’t go for a walk _____ it was very cold. A. though B. because C. but D. so 7. ______ I tried to persuade her, I didn’t succeed. A. Because B. So C. Although D. However 8. Lan woke up late _____ she didn’t have time for breakfast A. so B. since C. as d. though 9. I like fish ____ I don’t like catching them myself. A. or B. but C. so D. and 10. He had an accident ____ he was careful. A. even though B. because C. so D. since 11. _____ it was raining, I went swimming. A. So B. Because C. However D. Although 12. Ann felt ill, ____ she insisted on going to work. A. though B. so C. and D. but 13. _____ I felt tired, I went to bed early. A. Although B. So C. As D. However 14. _____ he’s got an English name, he is German. A. Although B. However C. Because D. Since 15. They decided not to go out for a meal _____ they were too tired. A. so B. because C. but D. if 16. We were the better team ____ we lost the match. A. so B. and C. but D. because 17. Keith decided to give up his job ___ I advised him not to A. because B. however C. although D. since 18. ______ we were in town, we often met him. A. For B. Although C. So D. When 19. She didn’t get the job ____ she had all the necessary qualifications. A. because B. although C. so D. but 20. I could not eat ____ I was very hungry. A. even though B. in spite of C. despite D. in spite the fact that Exercise 4: Choose the best answer to complete these following sentences. 1. In spite _____, the baseball game was not cancelled. A. the rain B. of the rain C. it was raining D. there was a rain 2. ___ he had enough money, he refused to buy a new car. A. In spite B. In spite of C. Despite D. Although 3. ______, he walked to the station. A. Despite being tired B. Although to be tired C. In spite being tired D. Despite tired 4. The children slept well, despite _____ A. it was noise B. the noise C. of the noise D. noisy 5. She left him __________ she still loved him. A. even if B. even though C. in spite of D. despite 6. _______ her lack of hard work, she was promoted. A. In spite B. Even though C. in spite of D. despite of 7. _______ they are brothers, they do not look like. A. Although B. Even C. Despite D. In spite of 8. I’m learning English ________ I want to get a better job. A. or B. because C. therefore D. but 9. Please do that work ________I told you yesterday. A. like B. as C. same as D. similar to 10. This boy lied to you. ________you don’t trust him anymore A. so B. but C. and D. however. 11. _______ Dad works hard all day; he always goes to bad late and gets up early. A. However B. Despite C. Although D. No matter 12. That boy wasn’t busy. _______, he refused to help his mother. A. so B. but C. and D. however. 13. ________the rain, the baseball game was not cancelled. A. In spite of B. Even though C. Although D. Despite 14. I got a job _________ my bad English. A. if B. although C. in spite of D. because 15. I’m not going to the party _________ I know that I should. A. although B. because C. despite D. if 16. _________ I came to see her yesterday, she was reading a magazine. A. When B. While C. Before D. After 17. Tom went to work despite _______. A. that he did not feel very well B. of the fact not feeling well C. he did not feel very well D. not feeling very well 18. Though _______, they are good friends. A. their sometimes quarrel B. to have a quarrel sometimes C. they sometimes have a quarrel D. of having a quarrel sometimes 19. Despite _______, we arrived on time. A. the traffic B. of the traffic C there was heavy traffic D. of there was heavy traffic 20. ___________it was very cold, she did not put on her coat. A. In case B. But C. Even if D. Although Exercise 5: Choose the best answer to complete these following sentences. 1. ______ having the best qualifications among all the applicants, Justin was not offered the job. A. Although B. While C. In spite of D. Despite of 2. ________ the internet is very popular, many older people do not know how to use it. A. However B. Nevertheless C. Even though D. Despite 3. _________ he wasn’t feeling very well, David was determined to take part in the inter-university athletics meet. A. Although B. While C. Where as D. yet 4. They were brave and persistent._________, they had no chance of winning. A. However B. While C. Although D. Whereas 5. Bob has been working very hard these days. ________, he can’t afford to buy a new car. A. While B. Even though C.Though D. Nevertheless 6. ________ what she prepared for the job interview, Megan didn’t pass it. A. Despite of B. In spite of C. Though D. However 7. Josh is one of the best student of the school.______, he can’t pass the national chemistry exam. A.However B.Although C. In spite of the fact that D. Despite of the fact that 8. Bruce was not praised_________ he was a hard worker. A.despite B. in spite of C. although D. despite of 9. It looks like they are going to succeed_________ their present difficulties. A.despite B. although C. in spite D. even though 10. Mery usually goes to parties. She likes meeting people and crowded places ________she is rather shy. A.In spite of B. Even though C. On the contrary D. In other words 11. Ann: Have you decided to get the job? Terry: Yes, I’ve just decided. I’ll accept that job_________ it is not suitable with my major. It is not an interesting job,________ the salary is very good. A. although / but B. despite / and C. but / though D. yet / however 12. ________ he has continued to work on his thesis. A. Although all these problems B. Even though there are problems C. Despite all these problems D. In spite of there are problems 13. _______ some German and British management styles are similar, there are many differences between them. A. In spite B. In spite of C. although D. Despite 14. I could not eat _______ I was very hungry. A. even though B. in spite C. despite D. despite of 15. In spite _______, the baseball game was not cancelled. A. the rain B. of the rain B. it was raining D. there was a rain 16. _______ he had enough money, he refused to buy a new car. A. In spite B. In spite of C. Despite D. Although 17. _______, he walked to the station. A. Despite being tired B. Although to be tired C. In spite being tired D. Despite tired 18. The children slept well, despite _______. A. it was noise B. the noise C. of the noise D. noisy 19. She left him _______ she still loved him. A. even if B. even though C. in spite of D. despite 20. _______ her lack of hard work, she was promoted. A. In spite B. Even though C. In spite of D. Despite of Exercise 6: Choose the best answer to complete these following sentences. 1. In spite of ____________, he was determined to finish his work. A. was seriously ill. B. be seriously ill C. his serious illness D. he was seriously ill 2. _______ they are brothers, they do not look like. A. Although B. Even C. Despite D. In spite of 3. Our new neighbors are quite nice _______ they are sometimes talkative. A. despite B. in spite of C. though D. as though 4. _______ of the difficulty, they managed to climb to the top of the mountain. A. In spite B. Despite C. But D. Although 5. _____________, he could not finish the job. A. As hard as he work B. Despite he worked hard C. Though he worked hard D. Although hard work 6. He went to work _____________ his headache. A. despite B. although C. because D. because of 7. Despite _______, we knew that he was guilty. A. denied B. of denying C. he denied D. his denial 8. Despite the fact that _______, we enjoyed our trip. A. the weather is bad B. it is a bad weather C. the bad weather D. the weather was bad 9. Julie failed the exam _______ of working very hard. A. despite B. in spite C. even if D. though 10. Lan has learnt English since she________ a small girl. A. is B. was C. has been D. had been 11. Don’t go anywhere until I________ back. A. come B. came C. will come D. am coming 12. Before cars ________, people ________horses and bicycles. A. were discovered/ had used B. discovering / had used C. had discovered/ used D. discovered/ had used 13. I am going to speak with the boss when the meeting _______. A. will end B. ends C. is ending D. would end 14. When we________ him tomorrow, we will remind him of that. A. will see B. see C. am seeing D. saw 15. When he comes, I________ her the news. A. tell B. will tell C. would tell D. would have told 16. When the police came, they________. A. are fighting B. fought C. would be fighting D. were fighting 17. Before she came to England, she ________English. A. studied B. will study C. had studied D was studying 18. I have lost touch with him ________He left for London. A. as soon as B. after C. before D. since 19. My mother is washing the dishes ________ my father is watching television. A. when B. while C. as D. since 20. _______, I will give him the report. A. When he will return B. When he returns C. Until he will return D. No sooner he returns Exercise 7: Choose the best answer to complete these following sentences. 1. _______ the firemen arrived to help, we had already put out the fire. A. Until B. No sooner C. By the time D. After 2. I have earned my own living _______ I was seven. A. since B. when C. while D. as soon as 3. We saw many beautiful birds _______ in the lake. A when we are fishing B. while fishing C. while fished D. fishing 4. _______, Peter came to see me. A. While having dinner B. While I was having dinner C. When having dinner D. When lam having dinner 5. _______ my homework, I went to bed. A. After I had finished B. After finished C. Finished D. After had finished 6. _______ the dance, Jerry said good-bye to his girlfriend. A. Before left B. Before he leaves C. Before leaving D. Before he will leave 7. Jones _______ after everyone _______. A. speaks / will eat B. will speak / has eaten C. is speaking / eats D. has spoken / will have eaten 8. _______, Joe stays in bed and reads magazines. A. Whenever raining B. As it will be raining C. When it will rain D. Whenever it rains 9. _______ in Rome than he was kidnapped. A. No sooner he arrived B. Had he no sooner arrived C. No sooner had he arrived D. No sooner he had arrived 10. _______ Peter gets here, we will congratulate him. A. As soon as B. After C. No sooner D. Since 11. Mrs. Pike _______ the door before the customers arrived. A. had opened B. will open C. would open D. has open 12. After Mariana _______ her exam, I _______ her out to eat. A. was finishing / would take B. finished / had taken C. will finish / have taken D. has finished / will take 13. Mary will have finished all her work _______. A. as soon as her boss returned B. until her boss will return C. by the time her boss returns D. when he-r boss will return 14. She went on crying, with her head sunk into a pillow, and cried and cried _____ the pillow was wet through. A. before B. after C. until D. while 15. As soon as I arrive in New York, I ________you. A. phone B. to phone C. will phone D. phoned 16. I will close the door before I ________ out. A. will go B. to go C. are going out D. go 70 câu -Từ nối (with answer) 1 .He is very old, ________ he still works very hard. A. but B.if C.when D.as 2. ________ you are dismissed. A. Neither you go nor B. Either you go or C. Whether you go or D. Both you go and 3. They had camped once before, ________ they knew what to take. A. because B. now C. so D. since 4. Why these things happened was ________ the driver had been careless. A. because of B. owing to C. due to D. that 5. Although, it's raining, ________are still working in the fields. A. they B. but they C. and they D. so they 6. _______we have satisfied you, you have no grounds of complaint. A. So B. Since that C. Now that D. By now. 7. Write clearly ________ your teacher can understand .you correctly. A. since B. for C. because D. so that 8.You'll miss the train _______ you hurry up. A. unless B. as C. if D. until 9. Francis did the task________ his brother. A. as good as B. as better as C. as well as D. as best as 10.The size of the audience, ________ we had expected, was well over twenty thousand. A. as B. what C. that D. whom 11.I thought he hated the TV .You are right, ________ he still watches the program. A. yet B. besides C. also D. then 12. It looks ____ it's going to rain. A. that B. as C. as if D. like that 13.________ to New York, her father has not heard from her. A. Because she went B. After she went C. When she went D. Since she went 14._______he daydreamed, Peter saw figures in the sky. A. Until B. Since C. While D. During 15. We arrived at the station ________ the train had left. A. after B. before C. since D. when 16. ________ he was in poor health, he worked just as hard as everyone else. A. But B. Although C. Even if D. If 17. Give me one more minute ________ I'll have finished. A. so B. until C. and D. when 18. The worker hunted for jobs in New York for months, ________ he could not find any work. A. and B. yet C. or D. and but 19. Hurry up, ________ you'll be late. A. or B. and C. so D. yet 20. Do not make the same mistake ________ I did. A. so B. as C. like D. that 21. My sister is expecting me, ________ I must be off now. A. however B. or C. so D. otherwise 22. We should pay attention ________ to industry ________ to agriculture. A. either, or B. neither, nor C. not, but D. both, and 23. He ran off________ I could stop him. A. before B. after C. since D. when 24. ________ you told me, I had heard nothing of what happened. A. Till B. Until C. After D. Since 25. Where have you been _______ you left home? A. before B. as C. since D. when 26. ________ the problem of method is solved, talking about the task is useless. A. Until B. Since C. After D. Unless 27. We have produced 15% more cotton this year________ we did last year. A. as B. than C. like D. white 28.It is late; ________, I'm too tired to go out. A. besides B. except C. except for D. except that 29. Everything around us is ____ solid ..liquid ____ gas. A. not / but B. either / or C. neither / nor D. whether / or 30. He will come ________ you ask him. A. whether B. unless C. if D. while 31. ________ he will come or not is still unknown. A. If B. Where C. That D. Whether 32.I don' t know ________ to stay at home or go out. A. whether B. if C. how D. where 33. He spoke loudly ________ the audience could hear him clearly. A. so B. that C. so that D. in order to 34. The book is not easy. ________ it's rather difficult. A. On the one hand B. On the contrary C. On the other hand D. On the other contrary 35. You must work hard,________ you will not learn English well. A. if B. whether C. otherwise D. unless 36. It rained heavily,________ the basketball match had to be put off. A. so that B. when C. otherwise D. therefore 37. We must do ________ the people want us to do.. A. whatever B. however C. wherever D. whenever 38. You are certainly right, ________ others may say. A. what B. whatever C. that D. as 39. ________ makes mistakes must correct them. A. Who B. What C. Whoever D. Whatever 40.I’ll discuss it with you ________ you like to come. A. when B. where C. whoever D. whenever 41.________ you work, you must always serve the people heart and soul. A. Wherever B. Whenever C. Where D. When 42.______you understand this rule, you will have no further difficulty. A. Once B. At once C. Only D. Only then 43.______ difficult the task may be, we must fulfil it this month. A. No matter how B. No matter what C. No matter when D. No matter where 44. We can surely overcome these difficulties _______ we are closely united. A. so far as B. so long as C. as soon as D. as well as 45.______ I know he will stay here for half a year. A. as soon as B. as long as C. so far as D. as well as 46. Please write me _______ you arrive in New York. A. as well as B. so long as C. as far as D. as soon as 47. That is not _______ I want. A. that B. why C. what D. whose 48. ______ he did it remains a secret. A. What B. Whom C. Which D. How 49. It is quite clear _______ he won't see us. A. what B. that C. why D. how 50. Would you tell me _______ way I should take? A. what B. that C. which D. whose 51. I am sure _______ you said is true. A. what B. that C. which D. who 52. The trouble is _______ we can not find such an expert. A. why B. that C. where D. which 53. It has not been decided ____ they will leave. A. why B. when C. which D. what 54. We shall go ____ you are ready. A. while B. as soon as C. as D. since 55. He will tell you about it _______ you get there. A. while B. as C. when D. as soon as 56. Don't try to get off the bus _______ it has stopped. A. while B. as C. since D. before 57. I'll come and see you ________ I go to the countryside. A. while B. when C. as soon as D. before 58. ______ he came to study in the university, he has made much progress in the study of English. A. While B. When C. Since D. After 59. Things have changed a lot _______ I wrote to you last time. A. when B. since C. as D. before 60. I can't use your pen, ______ there is no ink in it. A. for B. when C. if D. whether 61. I'd like to go swimming ____ the water is not too cold. A. for B. unless C. if D. whether 62. Difficulties are nothing ______ we are not afraid of them. A. for B. as C. if D. whether 63. The doctor will not perform the operation ______ it is absolutely necessary. A. when B. if C. for D. unless 64. Go back ______ you came from. A. until B. where C. which D. when 65. He lay ______ the grass was the thickest. A. where B. when C. that D. after 66. You will find friendly people ______ you go in China. A. where B. and C. wherever D. so 67. ______ it was already dark, they went on working in the fields. A. If B. Whether C. But D. Though 68. ______ he has finished writing the novel is unknown. A. If B. Whether C. When D. While 69. We'll go and see the patient ______we are busy. A. even if B. for C. if D. while 70. The museum is ______ far _______ it will take us half an hour to get there by bus. A. such / that B. as / as C. so / that D. so / as Answer: 1. A 2. B 3. C 4. D 5. A 6. C 7. D 8. A 9. C 10. A 11. A 12. C 13. D 14. B 15. A 16. B 17. C 18. B 19. A 20. B 21. C 22. D 23. A 24. B 25. C 26. B 27. B 28. A 29. B 30. C 31. D 32. A 33. C 34. B 35. C 36. A 37. A 38. B 39. C 40. D 41. A 42. A 43. A 44. B 45. C 46. D 47. C 48. D 49. B 50. C 51. A 52. B 53. B 54. B 55. C 56. D 57. D 58. C 59. B 60. A 61. C 62. C 63. D 64. B 65. A 66. C 67. D 68. B 69. A 70. C
- Xem thêm -