Tài liệu 36 đề kiểm tra học kì 2 tiếng anh lớp 10 có đáp án

  • Số trang: 125 |
  • Loại file: DOCX |
  • Lượt xem: 39 |
  • Lượt tải: 0
hosomat

Tham gia: 10/08/2016

Mô tả:

ĐỀỀ THI HỌC KỲ II ĐỀỀ 1 Môn: Tiếếng Anh Lớp 10 Thời gian: 45 phút PART A. PHONOLOGY (1 pt) I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. Circle the correct answer A, B, C or D. This is an example at the beginning (0). 0. A. answer B. solemn C. schooling D. visit 1. A. straw B. rousing C. music D. compose 2. A. photograph B. Stephen C. enough D. cough 3. A. group B. gift C. golf D. geography II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the others. Circle the correct answer A, B, C or D. This is an example at the beginning (0). 0. A. money B. army C. afraid D. people 1. A. anthem B. nation C. peaceful D. device PART B. GRAMMAR AND VOCABULARY (5 pts) I. Choose the best answer to complete each of the following sentences. Circle the correct answer A, B, C or D. This is an example at the beginning (0). 0. Jane often ______________ to bed at 10 pm. A. go B. to go C. goes D. has gone 1. _____________ we take the train instead of the bus? - It is faster. A. How about B. Lets C. Why not D. Why don’t 2. National park helps to _________________ endangered animals. A. protect B. produce C. threaten D. provide 3. If Minh ______________ enough money, he would buy a new house in Ha Noi. A. has B. had C. had had D. has had 4. Remember _____________ the letter for me tomorrow. A. posting B. post C. will post D. to post 5. I didn’t know your father was in ___________ hospital, so I didn’t come and visit him. A. a B. an C. the D. no article 6. Walking 10 miles made him ___________________. A. tiring B. tired C. tire D. to tire 7. Every four years young people from all over Asia gather together to ______________ in Asian Games. A. compete B. fight C. struggle D. quarrel 8. It was not until last year ____________ he got a job. A. when B. that C. which D. where 9. Van Cao is one of the most well-known _____________ in Viet Nam A. actors B. authors C. musicians D. singers 10. A new library ________________ in my village since last January. A. is built B. was built C. has been built D. had been built 11. It would have been a good crop ________________________. Page 1 A. if the storm didn’t sweep C. Unless the storm hadn’t swept B. had the storm not swept D. hadn’t the storm swept Trang 1/3 12. John: What do you think of love story films? Jane: _____________________ A. Oh, I find them interesting B. Yes, I do C. I think so D. I watch them every day II. Identify the letter A, B, C or D that must be changed for the sentences to be correct. 1. I don’t like talking to that guy. He is a very bored person. A B C D 2. Before he became a film star, he has been a stunt man for 5 years A B C D 3. He said that he would help her if she had asked him. A B C D 4. It was not until his mother came home that Dave does his homework A B C D III. Put the correct form of the words in the brackets in the following sentences. 1. It was not until 1915 that the cinema (real)_______________ became an industry. 2. He has to repair this (break)_______________ chair. 3. Joan came first in the poetry (compete)____________________. 4. He is one of the most (bore)___________________ people I’ve ever met. He never stops talking and never says anything interesting. PART C. REAADING COMPREHENSION (2 pts) I. Read the passage and mark the letter A, B, C or D to fill in each gap. The history of Film The world’s first film was shown in 1895_______1______ two French brothers, Louis and Auguste Lumiere. Although it only ________2______ of short, simple scenes, people loved it and films have become popular ever since. The first films were silent, with titles on the screen to _________3_________ the story. Soon the public had _______4_______ favorite actors and actresses and, in this way, the first film stars appeared. In 1927, the first “talkie”, a film with sound, was shown and from then on, the public would only accept this kind of film. 1. A. from B. at C. by D. in 2. A. belonged B. held C. contained D. consisted 3. A. explain B. read C. perform D. join 4. A. its B. his C. our D. their II. Read the passage below and answer the following questions. Football The idea of two teams pushing backwards or forwards to each other began in ancient Egypt as a ceremony celebrating good harvests. The Roman army of Julius Caesar brought it to Britain, where people quickly began to play it. Today’s association football, or soccer, comes directly from “association”, which students called “Assoc”. The first description of English football appeared in 1775 in London. Rules of those days were not as strict as they are today, and games frequently ended in fights with broken arms Page 2 and legs and even deaths. The number of players could exceed 500 and a game could last a day. The birth of modern football took place in London in October 1863 when the football Association was formed, and in the following few years most of the rules as we know them were adopted. Today, big football games in London are played at Wembley Stadium, few miles from the centre of London. 1. Who brought the idea of football to Britain? ___________________________________________________________________. 2. Where did the word “soccer” come from? ____________________________________________________________________. 3. Were rules of those days as strict as they are today? ___________________________________________________________________. 4. When was modern football born? ___________________________________________________________________. PART D. WRITING (2 pts) I. Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same as the given ones. 1. Tom didn’t learn hard enough to pass the final English exam. (Use the conditional sentence) If Tom______________________________________________________________. 2. Quan didn’t listen to everybody’s advice until he failed. (Use the structure “It was not until……”) It was not ___________________________________________________________. 3. We listen to pop music every day. We want to relax. ( Use to –infinitive ) We listen to _________________________________________________________. 4. She puts aside a part of her salary to buy a dictionary. ( Make a question for the underlined part) ____________________________________________________________________. II. Use the given words or phrases to make the meaningful sentences. 1. Uncle Ho/ born/ Nghe An/ 1890/ a Confucian family. ____________________________________________________________________. 2. He/ be/ Vietnamese politician/ poet. ____________________________________________________________________. 3. He/ visit/ many countries/ world. ____________________________________________________________________. 4. Uncle Ho/ be/ founder of the People’s Republic of Vietnam/ and work/ all his life/ liberate and unify his country. Page 3 ____________________________________________________________________ _______________________________________________________________________. - THE END ĐÁP ÁN PART A. PHONOLOGY I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. Circle the correct answer A, B, C or D. 1. A 2. B 3. D II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the others. Circle the correct answer A, B, C or D. 1. D PART B. GRAMMAR AND VOCABULARY I. Choose the best answer to complete each of the following sentences. Circle the correct answer A, B, C or D. 1. D 2. A 3. B 4. D 5. D 6. B 7. A 8. B 9. C 10. C 11. B 12. A II. Identify the letter A, B, C or D that must be changed for the sentences to be correct. 1. D 2. C 3. B 4. C III. Put the correct form of the words in the brackets in the following sentences. 1. really 2. broken 3. competition 4. boring PART C. REAADING COMPREHENSION (2 pts) I. Read the passage and mark the letter A, B, C or D to fill in each gap. 1. C 2. D 3. A 4. D II. Read the passage below and answer the following questions. 1. The Roman army of Julius Caesar (brought it to Britain). 2. The word “soccer” comes from “association” 3. No, they weren’t 4. (It/ Modern football was born) in October 1863. PART D. WRITING (2 pts) I. Rewrite the following sentences so that the meaning stays the same as the given ones. 1. If Tom had learned hard enough, he would have passed the final English exam. ( If Tom had learned hard enough, he wouldn’t have failed the ……) 2. It was not until he failed that he listened to everybody’s advice. 3. We listen to pop music every day to relax. 4. What does she put aside a part of her salary for? II. Use the given words or phrases to make the meaningful sentences. 1. Uncle Ho was born in Nghe An in 1890 into a Confucian family. 2. He was a Vietnamese politician and poet 3. He visited many countries in the world 4. Uncle Ho was the leader of the People’s Republic of Vietnam and worked all his life to liberate and unify his country. Page 4 ĐỀỀ THI HỌC KỲ II ĐỀỀ 2 Môn: Tiếếng Anh Lớp 10 Thời gian: 45 phút Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correctngg Question 1. My friend lives in a old house in a small village. A B C D Question 2. In spite of the car was cheap, it was in good condition. A B C D Question 3. He wouldn't have begun to learn Russian if he knows the difficulties. A B C D Question 4. What do you think of cartoon films? I find them interested. A B C D Find a word that has the underlined part pronounced diferentll rom that o the othersg Question 5. A. watched Question 6. A. photograph B. kicked B. physics C. stopped D. loved C. Stephen D. phone Read the passage care ulll then choose the correct answersg We are all slowly destroying the earth. The seas and rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke in the air that it is unhealthy to live in many of the world's cities. In one welllknown city, for example, poisonous gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks. We have cut down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa cannot grow enough to eat. In certain countries in Asia there is too litle rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India now because we have killed too many for them to survive. However, it isn't enough simply to talk about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. Save the Earth. This is too important to ignore. Question 7.How are the seas and rivers nowadays? A. are contaminated B. cannot be swum in C. are dirty enough to swim in D. are less dirty than they used to be Question 8. What do traff polifemen have to do, in one well-known fity? A. They have to cut down many trees. Page 5 B. They don’t take enough care of the countryside C. They have to pollute the air D. They have to wear oxygen masks. Question 9. Why do farmers in parts of Afrifa and Asia not grow enough to eat? A. Because people cut down many trees B. Because there are large areas of land that can't be used C. Because there is too litle rice D. Because many trees have been polluted Question 10. Wild animals are…………... A. being protected from natural environment B. So rare that they can't survive C. killed so many that they can't live in the forests D. in danger from extinction Question 11. What's the best ttle for the passage? A. The Environment B. Conservation C. Save the Earth D. Protect the nature Choose a word in each line that has diferent stress paterng Question 12. A. history Question 13 A. destroy B. cinema B. pollute C. century D.discover C. threaten D. defense Choose a best opton or these sentences: Question 14. Wildlife all over the world is ………………… danger. A. to B. for C. with D. in Question 15. The cinema changed completely at ………… end of ………………. 1920s. A. the/ Ø B. the/ the C. an/ the D. Ø/ the C. love story D. action Question 16 . Tom and Jerry is a(n) ............................ film. A. science fiction B. cartoon Question 17. ..................... going to the cinema tonight, Lan? A. Would you like B. How about C. Why don't we D. Let's Question 18. Jane likes living in a city. She wouldn't be happy if she .......... in the country Page 6 A. lived B. would live C. had lived D. lives Question 19 I prefer cartoon film .................... love story film. A. in B. to C. of D. at Question 20. When I was a litle child, my mother ofen told me a fairy tale to .............. me to sleep A. relax B. make C. delight D. lull Question 21 A new bridge ………………………. across this river since 2010. A. has built B. have built C. has been built D. have been built C. Do you feel like D. How about C. to studying D.to study Question 22. ...................... come to dinner on Saturday? A. Let's B. Would you mind Question 23. I went to the library ..................... last night. A. study B. studying Question 24. Van Cao is one of the most welllknown ……………………in Viet Nam. A. actors B. musicians C. singers D. authors Question 25. She is very beautiful with ...................... smile. A. fascinates B. fascinating C. fascinated Music in general and pop music in particular makes people ……………… A. excitement B. excited C. excite D.fascinate Question D. exciting Question 27 . We know a lot of people ...................... live in London. A. which B. whose C. whom D. who Question 28. Germany was the…………….….. of the 2006 World Cup. The 18th World Cup was held there. A. tournament B. trophy C. continent D. host nation C. Yes, please. D. Certainly. Question 29."Let's play some music." l "............................". A. Thank you. B. Good idea Question 30. These are the pictures …………… my son drew when he was young. A. who B. whom C. whose D. which Rewrite the sentences with the words giveng 1. He took the children to the park 3 days ago. -> The children .............................................................................................................................................. 2. Jack answered well in the interview, so he got the job. -> I ............................................................................................................................................................... Page 7 26. 3. I went to Nam’s birthday party last week. (Make queston or the underlined words) -> ................................................................................................................................................................... 4. We took many pictures although the sky was cloudy. -> In spite o .................................................................................................................................................. 5. We didn’t finish it until the end of last summer. -> It was not untl .......................................................................................................................................... 6. Nick is lazy so he is punished. -> I ............................................................................................................................................................... 7. Nobody has met them since last month. l> They ........................................................................................................................................................... 8. My brother goes to school by bike. (Make queston or the underlined words) l> ................................................................................................................................................................... THE END KEYS 1.B 11. B 21. C 2. A 12. D 22. A 3. C 13. C 23. D 4. D 14. D 24. B 5. D 15. B 25. B 6. C 16. B 26. C 7. A 17. B 27. D 8. D 18. A 28. D 9. B 19. B 29. B 10. D 20. D 30. D Rewrite the sentences with the words given: 1. He took the children to the park 3 days ago. -> The children were taken to the park 3 days ago. 2. Jack answered well in the interview, so he got the job. -> I Jack hadn’t answered well in the interview, he wouldn’t have got the job. Page 8 3. I went to Nam’s birthday party last week. (Make queston or the underlined words) -> When did you go to Nam’s birthday party? 4. We took many pictures although the sky was cloudy. -> In spite of the cloudy sky, we took many pictures. 5. We didn’t finish it until the end of last summer. -> It was not untl the end of last summer that we finished it. 6. Nick is lazy so he is punished. -> I Nick weren’t lazy, he wouldn’t be punished. 7. Nobody has met them since last month. l> They haven’t been met since last month. 8. My brother goes to school by bike. (Make queston or the underlined words) l> How does your brother go to school? ĐỀỀ THI HỌC KỲ II ĐỀỀ 3 Môn: Tiếếng Anh Lớp 10 Thời gian: 45 phút Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. 1. A. theatre B. birthday C. southern D. cathedral 2. A. sugar B. television C. Asia D. sure 3. A. school B. chemistry C. scholar D. machine Choose the word that has main stress placed differently fromthat of the others. 4. A. convenient B. destination C. population D. representative 5. A. divide B. locate C. species D. conserve Choose the word or phrase A, B, C or D that best completes each of the sentences. 6. Hue is famous _________its Imperial City. A. for B. on C. with D. to 7. Have you seen the place _________the graduation ceremony will be held? A. in that B. which C. in where D. where 8. _________New York is not the capital of the United States, it is the home of the United Nations. A. Because B. In spite of C. Because of D. Although 9. “How was the exam?” ~ “ Well, it was _________we had expected. A. easiest B. more easy to C. more easy than D. easier than 10. New York City was founded by the Dutch in 1624. A. set up B. situated C. established D. A&C 11. The Great Pyramid is _________than the Taj Mahal. A. more older B. much older C. elder D. more old 12. Nguyen Du, _________ “Kieu’s Story” was translated into many foreign languages, was one of the greatest Vietnamese poets. Page 9 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. A. who B. whose C. that D. which New York is _________by its hundreds of tall offices and apartment buildings. A. found B. impressed C. symbolised D. characterised Van Mieu - Quoc Tu Giam is a famous _________and cultural site in Hanoi. A. history B. historical C. historic D. historian Unless the biodiversity were _________, marine life would be at stake. A. overcame B. made C. maintained D. provided She plays _________guitar very well. She is an accomplished guitarist. A. a B. an C. the D. Ø A: Oh, no! I missed my bus. -B: That’s okay. I _________you a lift home. A. want to give B. will give C. am going to give D. really like to give Tokyo, _________was badly damaged in World War II, has recovered quickly. A. who B. whose C. that D. which If I _________wings, _________take an airplane to fly home. A. have/ won't have to C. had/ wouldn't have B. have/ will have to D. had/ didn't have to 20. A: You really have a good voice, Lan! -B: __________. It’s kind of you to say so. A. Not at all B. Congratulation C. Thank you D. You’re welcome 21. I don’t think she _________us with our problem. A. is going to help B. going to help C. help D. will help 22. “ What was the score of the World Cup 1950 final?” B: “__________________” A. To two by one B. By two of one C. By two to one D. By twice to once 23. Computers_________since the 1940s. A. is used B. was used C. are used D. have been used 24. By July 2006, the world had witnessed eighteen World Cup tournaments. A. hosted B. planned C. noticed D. seen 25. She took a bus _________be late for work. A. in order not to B. to not C. so as not to D. A & C Choose the underlined part that needs correcting. 26. Despite the house was small and old, it was in good condition. A B C D 27. Hoa, who is my oldest sister, has been working for Prudential Insurance Company for nearly 5 years. A B C D 28. If you had listened to the lesson carefully , you would understand it. A B C D 29. Nam was in a hurry so not to miss his first class. A B C D 30. It was not until 2004 that Mary didn’t worked for the United Nations. A B C D Read the passage below and choose the correct word for each blank space. HUE IMPERIAL CITY The construction of the Imperial City started (31)______1805, under the reign of Emperor Gia Long, and (32)______completed in 1832, under the reign of Emperor Minh Mang. Built (33)______the northern bank of (34)______Perfume River, the Imperial City was influenced by Page 10 the style of a French architect, Vauban. The city (35)______three sections: the Royal Citadel, the Imperial Enclosure and the Forbidden Purple City. 31. A. on B. in C. at D. for 32. A. is B. were C. are D. was 33. A. on B. in C. at D. above 34. A. a B. the C. an D. Ø 35. A. comprised B. comprising C. will comprise D. comprises Read the text and answer the questions below. HOAN KIEM LAKE Hoan Kiem Lake constitutes the core of Hanoi. Its other name, Lake of the Restored Sword, was derived from a legend about Emperor Le Thai To, in which a large turtle came towards him while he was boating on the lake. The turtle grabbed his sword that secured victory against the Minh aggressors and restored it to its place. Emperor Le Thai To named the lake after this episode. [Constitute: make up or form; secure: protect; aggressor: invader; episode: event] 36. What constitutes the core of Hanoi? _______________________________________________________________________________ 37. What’s its other name? _______________________________________________________________________________ 38. When did a large turtle come? _______________________________________________________________________________ 39. What did the turtle grab? _______________________________________________________________________________ 40. Who named the lake after this episode? _______________________________________________________________________________ ------THE END-----ĐÁP ÁN Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. 41. A. theatre B. birthday C. southern D. cathedral 42. A. sugar B. television C. Asia D. sure 43. A. school B. chemistry C. scholar D. machine Choose the word that has main stress placed differently fromthat of the others. 44. A. convenient B. destination C. population D. representative 45. A. divide B. locate C. species D. conserve Choose the word or phrase A, B, C or D that best completes each of the sentences. 46. Hue is famous _________its Imperial City. A. for B. on C. with D. to 47. Have you seen the place _________the graduation ceremony will be held? A. in that B. which C. in where D. where 48. _________New York is not the capital of the United States, it is the home of the United Nations. A. Because B. In spite of C. Because of D. Although 49. “How was the exam?” ~ “ Well, it was _________we had expected. Page 11 A. easiest B. more easy to C. more easy than D. easier than 50. New York City was founded by the Dutch in 1624. A. set up B. situated C. established D. A&C 51. The Great Pyramid is _________than the Taj Mahal. A. more older B. much older C. elder D. more old 52. Nguyen Du, _________ “Kieu’s Story” was translated into many foreign languages, was one of the greatest Vietnamese poets. A. who B. whose C. that D. which 53. New York is _________by its hundreds of tall offices and apartment buildings. A. found B. impressed C. symbolised D. characterised 54. Van Mieu - Quoc Tu Giam is a famous _________and cultural site in Hanoi. A. history B. historical C. historic D. historian 55. Unless the biodiversity were _________, marine life would be at stake. A. overcame B. made C. maintained D. provided 56. She plays _________guitar very well. She is an accomplished guitarist. A. a B. an C. the D. Ø 57. A: Oh, no! I missed my bus. -B: That’s okay. I _________you a lift home. A. want to give B. will give C. am going to give D. really like to give 58. Tokyo, _________was badly damaged in World War II, has recovered quickly. A. who B. whose C. that D. which 59. If I _________wings, _________take an airplane to fly home. A. have/ won't have to C. had/ wouldn't have B. have/ will have to D. had/ didn't have to 60. A: You really have a good voice, Lan! -B: __________. It’s kind of you to say so. A. Not at all B. Congratulation C. Thank you D. You’re welcome 61. I don’t think she _________us with our problem. A. is going to help B. going to help C. help D. will help 62. “ What was the score of the World Cup 1950 final?” B: “__________________” A. To two by one B. By two of one C. By two to one D. By twice to once 63. Computers_________since the 1940s. A. is used B. was used C. are used D. have been used 64. By July 2006, the world had witnessed eighteen World Cup tournaments. A. hosted B. planned C. noticed D. seen 65. She took a bus _________be late for work. A. in order not to B. to not C. so as not to D. A & C Choose the underlined part that needs correcting. 66. Despite the house was small and old, it was in good condition. A B C D 67. Hoa, who is my oldest sister, has been working for Prudential Insurance Company for nearly 5 years. A B C D 68. If you had listened to the lesson carefully , you would understand it. A B C D 69. Nam was in a hurry so not to miss his first class. A B C D Page 12 70. It was not until 2004 that Mary didn’t worked for the United Nations. A B C D Read the passage below and choose the correct word for each blank space. HUE IMPERIAL CITY The construction of the Imperial City started (31)______1805, under the reign of Emperor Gia Long, and (32)______completed in 1832, under the reign of Emperor Minh Mang. Built (33)______the northern bank of (34)______Perfume River, the Imperial City was influenced by the style of a French architect, Vauban. The city (35)______three sections: the Royal Citadel, the Imperial Enclosure and the Forbidden Purple City. 71. A. on B. in C. at D. for 72. A. is B. were C. are D. was 73. A. on B. in C. at D. above 74. A. a B. the C. an D. Ø 75. A. comprised B. comprising C. will comprise D. comprises ĐỀỀ THI HỌC KỲ II ĐỀỀ 4 Môn: Tiếếng Anh Lớp 10 Thời gian: 45 phút Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest 1. A. circle B. brick C. fit 2. A. book B. floor C. cook 3. A. hear B. clear C. dear Circle the word whose stress is placed differently from that of the rest. D. fish D. hook D. wear 4. A. suggest B. report C. profit 5. A. attend B. public C. damage Choose the best option to complete these following sentences D. career D. practice 6. Kate is going to the United States for her holiday. She ________ up for nearly a year now. A. save B. saves C. is saving D. has been saving 7. “Will you come to the party tomorrow?” - “I will if ________ no visitors.” A. have B. will have C. had D. am having 8. Do you know the boy________ father is a teacher? A. that B. whom C. whose D. which 9. He ________ the effects of radiation when he suddenly died. A. was studying B. studied C. had been studying D. had studied 10.I think he ________ better not encourage the students to take extra lessons. A. will B. should C. could D. had Page 13 11.His grandfather died________ the age of 90. A. in B. of C. on 12.He avoided________ me when she was passing me in the street yesterday. A. to meet B. meet C. meeting 13.There was a lot of traffic ________. A. and we got to the airport on time time C. because we had to get to the airport on time D. at D. met B. but we managed to get to the airport in D. so that we could get to the airport in time 14.Let’s go out for a walk, ________? A. do we B. don’t we C. won’t we D. shall we 15.I was learning maths when my mother________. A. comes back B. came back C. has come back D. is coming back 16.“Who sings best in your school?” -“Minh ________.” A. sings B. is C. has D. does 17.Several ________ are known to cause cancer to develop. A. chemists B. chemistry C. chemical D. chemicals 18.Please ask them ________ in this area. A. don’t smoke B. not smoking C. to not smoke D. not to smoke 19.The boy________ is standing there is my son. A. which B. who C. whose D. whom 20.Television ________ very popular since the 1950s. A. is B. was C. has been D. had been 21.Drinking and smoking will do great harm________ people’s health. A. to B. for C. with D. in 22.It is the largest ship I ________. A. had seen B. saw D. see C. have ever seen 23.Everybody in both cars________ injured in the accident last night. A. is B. are C. was D. were 24.________ to have lunch with us today? A. Do you like B. Would you like D. Have you like C. Will you like 25.We were disappointed that most of the guests when we arrived at the party. A. leave B. left C. have left D. had left 26.Pupils are looking forward to________ on holiday. A. go B. going C. went Page 14 D. have gone 27.Gold ________ near San Francisco in 1848, and the gold rush started the following year. A. discovered B. was discovered C. has been discovered D. is discovered 28.I’ll introduce to you the man________ support is necessary for your project. A. who B. whom C. that D. whose 29.All the guests got dressed in ________ costume. A. nation B. national C. nationally 30.Tom can run faster than Tim. A. Tim can run faster than Tom. B. Tim can run as fast as Tom. C. Tim can not run as fast as Tom. D. nationalize D. Tom can run as slowly as Tim Choose the underlined part that needs correction 31.I used to getting up late when I was small. A B C D 32.If I had money, I will buy a car. A B C D 33.She left her house in a hurry without to say goodbye to us. A B C D 34.This is the place which I was born and grew up. A B C D 35.She isn’t old enough to done this job. A B C D Read and then choose the best answer GERMANY 4 -2 COSTA RICA Host Germany opened the 2006 FIFA World Cup finals with a 4-2 win over Group A rivals Costa Rica in Munich on Friday, 9 June 2006. An exciting Opening Match produced three goals inside the first 17 minutes as Philipp Lahm fired Germany in front on six minutes, Paulo Wanchope drew the Ticos level six minutes later and then Miroslav Klose restored the host’s lead. Klose, celebrating his 28th birthday, made it 3–1 after 61 minutes and although Wanchope narrowed the deficit with his second goal on 73 minutes, Jurgen Klinsmann’s men secured the three points through Torsten Frings’ spectacular drive three minutes from time. Germany made the best possible start to the finals with three points and a healthy return of four goals, but there will be questions raised about their tactics after being caught out twice at the back. offside tactics: chiến thuật việt vị, deficit: sự thiếu hụt 36.Germany won by________ to two against Costa Rica in the opening World Cup final 2006. A. two goals B. four goals C. three goals D. six goals 37.When did the match take place? Page 15 A. Friday, 2 June, 2006. B. Friday, 9 June, 2006. C. Friday, 17 June, 2006. D. Friday, 4 June, 2006. 38.Which player belongs to the German team? A. Philipp Lahm. B. Paulo Wanchope. C. Miroslav Klose. D. A and C 39.How old is Miroslav Klose? A. 17 years old. B. 61 years old. C. 28 years old. D. 73 years old. 40.All of the following statements are true EXCEPT____________. A. The 2006 FIFA World Cup opening match took place in Munich, Germany. B. German and Costa Rica belongs to Group A. C. Torsten Frings is a German football player. D. The offside tactics of the German team is highly appreciated. ---------THE END-------ĐÁP ÁN Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest 41.A. circle B. brick C. fit 42.A. book B. floor C. cook 43.A. hear B. clear C. dear Circle the word whose stress is placed differently from that of the rest. D. fish D. hook D. wear 44.A. suggest B. report C. profit 45.A. attend B. public C. damage Choose the best option to complete these following sentences D. career D. practice 46.Kate is going to the United States for her holiday. She ________ up for nearly a year now. A. save B. saves C. is saving D. has been saving 47.“Will you come to the party tomorrow?” - “I will if ________ no visitors.” A. have B. will have C. had D. am having 48.Do you know the boy________ father is a teacher? A. that B. whom C. whose D. which 49.He ________ the effects of radiation when he suddenly died. A. was studying B. studied C. had been studying D. had studied 50.I think he ________ better not encourage the students to take extra lessons. A. will B. should C. could D. had 51.His grandfather died________ the age of 90. A. in B. of C. on 52.He avoided________ me when she was passing me in the street yesterday. Page 16 D. at A. to meet B. meet C. meeting 53.There was a lot of traffic ________. A. and we got to the airport on time time C. because we had to get to the airport on time D. met B. but we managed to get to the airport in D. so that we could get to the airport in time 54.Let’s go out for a walk, ________? A. do we B. don’t we C. won’t we D. shall we 55.I was learning maths when my mother________. A. comes back B. came back C. has come back D. is coming back 56.“Who sings best in your school?” -“Minh ________.” A. sings B. is C. has D. does 57.Several ________ are known to cause cancer to develop. A. chemists B. chemistry C. chemical D. chemicals 58.Please ask them ________ in this area. A. don’t smoke B. not smoking C. to not smoke D. not to smoke 59.The boy________ is standing there is my son. A. which B. who C. whose D. whom 60.Television ________ very popular since the 1950s. A. is B. was C. has been D. had been 61.Drinking and smoking will do great harm________ people’s health. A. to B. for C. with D. in 62.It is the largest ship I ________. A. had seen B. saw D. see C. have ever seen 63.Everybody in both cars________ injured in the accident last night. A. is B. are C. was D. were 64.________ to have lunch with us today? A. Do you like B. Would you like D. Have you like C. Will you like 65.We were disappointed that most of the guests when we arrived at the party. A. leave B. left C. have left D. had left 66.Pupils are looking forward to________ on holiday. A. go B. going C. went D. have gone 67.Gold ________ near San Francisco in 1848, and the gold rush started the following year. A. discovered B. was discovered C. has been discovered D. is discovered 68.I’ll introduce to you the man________ support is necessary for your project. Page 17 A. who B. whom C. that D. whose 69.All the guests got dressed in ________ costume. A. nation B. national C. nationally D. nationalize 70.Tom can run faster than Tim. A. Tim can run faster than Tom. B. Tim can run as fast as Tom. C. Tim can not run as fast as Tom. D. Tom can run as slowly as Tim Choose the underlined part that needs correction 71.I used to getting up late when I was small. A B C D 72.If I had money, I will buy a car. A B C D 73.She left her house in a hurry without to say goodbye to us. A B C D 74.This is the place which I was born and grew up. A B C D 75.She isn’t old enough to done this job. A B C D Read and then choose the best answer GERMANY 4 -2 COSTA RICA Host Germany opened the 2006 FIFA World Cup finals with a 4-2 win over Group A rivals Costa Rica in Munich on Friday, 9 June 2006. An exciting Opening Match produced three goals inside the first 17 minutes as Philipp Lahm fired Germany in front on six minutes, Paulo Wanchope drew the Ticos level six minutes later and then Miroslav Klose restored the host’s lead. Klose, celebrating his 28th birthday, made it 3–1 after 61 minutes and although Wanchope narrowed the deficit with his second goal on 73 minutes, Jurgen Klinsmann’s men secured the three points through Torsten Frings’ spectacular drive three minutes from time. Germany made the best possible start to the finals with three points and a healthy return of four goals, but there will be questions raised about their tactics after being caught out twice at the back. offside tactics: chiến thuật việt vị, deficit: sự thiếu hụt 76.Germany won by________ to two against Costa Rica in the opening World Cup final 2006. A. two goals B. four goals C. three goals D. six goals 77.When did the match take place? A. Friday, 2 June, 2006. B. Friday, 9 June, 2006. C. Friday, 17 June, 2006. D. Friday, 4 June, 2006. Page 18 78.Which player belongs to the German team? A. Philipp Lahm. B. Paulo Wanchope. C. Miroslav Klose. D. A and C 79.How old is Miroslav Klose? A. 17 years old. B. 61 years old. C. 28 years old. D. 73 years old. 80.All of the following statements are true EXCEPT____________. A. The 2006 FIFA World Cup opening match took place in Munich, Germany. B. German and Costa Rica belongs to Group A. C. Torsten Frings is a German football player. D. The offside tactics of the German team is highly appreciated. ---------THE END-------- ĐỀỀ THI HỌC KỲ II ĐỀỀ 5 Môn: Tiếếng Anh Lớp 10 Thời gian: 45 phút Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest. 1. A. played B. traveled C. stayed 2. A. often B. improve C. involve 3. A. lamb B. tomb C. december Choose a word in each line that has different stress pattern. D. supported D. popular D. climb 4. A. especially B. erosion C. animal 5. A. reconstruction B. vegetation C. destruction Choose the most suitable choice to complete the sentence. D. variety D. circulation 6. Pelé is famous________ his football records. A. with B. for C. on D. of 7. Let’s practice the game,________ ? A. will you B. will us C. shall we D. do we 8. It is one of ________ largest harbours in the world. Page 19 A. a B. an C. the D. no article 9. Hunger and poverty are worldwide problems to ________ solutions must be found. A. which B. that C. whose D. why 10. It was ________ a difficult question that we couldn’t answer it. A. so B. such C. very D. too 11. He ordered them ________ it again. A. don’t do B. not do D. not to do C. not doing 12. She ________ English before she came to England. A. studied B. had studied C. would study D. studies 13. If my father ________ here now, he would help me. A. had been B. were C. is D. would be 14.He is going to Britain ________ English. A. learn B. to learn D. learns C. learned 15. Are you satisfied ________ your present salary? A. with B. for C. in D. on 16. Was the film________ ? A. interesed B. interesting D. interest C. interests 17. It is a difficult question. I wish I ________the answer. A. to know B. know C. knew D. known 18. Jim is five centimeters________than Tom. A. tallest B. higher C. tall D. taller 19. She failed the test,________ she studied hard. A. as B. in spite of C. despite D. although 20. Neither you nor I________responsible for the bad result. A. am B. be C. is D. are 21. Neither of them will come to the party, ________? A. can they B. will they C. won’t they D. can’t they Choose the underlined part that needs correction. 22. Your computer works a little faster than my. A B C D 23. What would life be if there isn’t enough water. A B C D 24. Her book, that I am reading is on information technology. A B C D 25. Yesterday, Peter’s mother buys a new computer for him. A B C D Page 20
- Xem thêm -