Tài liệu bồi dưỡng hsg tiếng anh lớp 9

  • Số trang: 25 |
  • Loại file: DOC |
  • Lượt xem: 377 |
  • Lượt tải: 0
dinhthithuyha

Đã đăng 3359 tài liệu

Mô tả:

Tài liệu Bồi Dưỡng HSG tiếng Anh lớp 9 Tiết 1, 2 I. Mục tiêu: - Giúp HS vận dụng kiến thức đã học để làm bài tập - sau bài học HS cần nhớ được các cấu trúc và từ vựng sau - If only + S + V( past simple) - need +V-ing (mang nghĩa bị động) - avoid + V-ing - neither ........ nor............ (động từ chia theo CN thứ 2) - have / find dificulty in doing st - prevent sb from doing st - câu bị đông với những động từ chỉ nhận thức cảm giác: think , say, report...... II. Nội dung: - Yêu cầu Hs làm các dạng bài tập hsg PRACTICE TEST 1 A. PHONETICS I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others1. A. climate B. divided C. write D. religion 2. A. stopped B. laughed C. wanted D. looked 3. A. fashion B. material C. logical D. rivalry 4. A. campus B. subject C. public D. industrial 5. A. weeks B. depends C. presents D. parents II. Choose the word whose main stress is placed differently from the others 6. A. Japanese B. understand C. excellent D. Vietnamese 7. A. Mountain B. village C. journey D. between 8. A. restaurant B. motorbike C. enjoyable D. vegetable 9. A. casual B. favorite C. uniform D. amusement 10. A. Religion B. official C. separate D. tradition B. GRAMMAR AND VOCABULARY I. Choose the best answer to complete the following sentences. 11. If only I ………………… in the countryside right now. A. were B. am C. can be D. would 12. Does the grass need …………………. A. cutting B. cut C. be cut D. to cut 13. Stop now; you’ve done …………………. work for one day. A. too many B. plenty C. quite more D. quite enough 14. ……………….. excellent art museums, Moscow has a world-famous ballet company. A. Because of B. In spite of C. In case of D. In addition to 15. I remember ………………. you somewhere before. A. meet B. meeting C. met D. to meet 16. Don’t worry. She is having your bicycle ………………… before returning it to you. A. repairing B. to repair C. repair D. repaired 17. The government took these measures ………………….. reduce crime. A. in order that B. so that C. in order to D. for 18. The mouse family avoided …………………. by coming out only when the house was empty and the two cats were outside. A. catching B. being caught C. caught D. to be caught 19. One of the ……………………. of the job is the long hours I work. A. advantage B. disadvantage C. advantages D. disadvantages 20. Neither I nor he …................... at her wedding party now. A. is B. are C. am D. be II. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English 21. She bought a new motorbike was made in Japan last week. A B C D 22. I’d like to go out for dinner, but I don’t feel like to eat out tonight. A B C D 23. Your brother hardly goes to work by bus, doesn’t he ? A B C D 24. Even though being ill, Phong still went to school last Monday. A B C D 25. The house is convenient located about a mile from the shopping center A B C D 26. Despite the roadblock, the police allowed us enter the restricted area to search for our A B C D friends. 27. Happiness is a most important thing in my life. Nothing is more valuable than it. A B C D 28. Our flight was delayed, so we had decided to take a long walk around the terminal. A B C D 29. Members of high school clubs learn to participation in teams through their involvement in A B C community projects. D 30. He said he was looking after a place to stay for a few weeks. A B C D III. Use the correct form of the word in brackets for each gap 31. When he played cards he is very …………………… He hates losing. 32. If your work is …………………. you will get a longer contract 33. I’d love to see you next week, but ……………….., it won’t be possible. 34. As a doctor she wants to …………………. in child health. 35. 8. Wearing "ao dai" at work can cause……… to modern, active women. 36. His son’s ........................................ has not improved much 37. Misunderstandings can cause a deep …………….. among friends. 38. He had real great ………………. to design this ao dai 39. “Back street Boys” is greeted ………………… in the USA nowadays. 40. The two sides of the city are ………………… by the river. IV. Match each sentence in column A with its suitable response in column B. A B compete SATISFY Fortunate SPECIAL convenient BEHAVE divide INSPIRE warm SEPARATION 41. I’m surprised how warm it is for March 42. How’s the painting going ? 43. How is your hotel ? 44. Rachel misses lectures too often. 45. Will there be a lot of people there ? 46. Have you noticed how thin Jane has got ? 47. Is it true you saw a ghost last night ? 48. Will the bank be opened at half past nine ? 49. What did you do yesterday ? At the sports center ? 50. It’s very cloudy. a. I agree. He’s always absent from class. b. Great. It’s the best one. c. Yes, all this sunshine is quite surprising. d. Painting the ceiling is difficult. e. Yes, It always absolutely on time. f. She’s on a diet. g. Yes, I think it’s going to rain. h. Yes, I went there with Andrew. i. Yes, I did. j. Yes, It’s likey to be pretty crowed C. READING I. Read the passage and then decide whether the following statements are true (T) or false (F). The zipper is a wonderful invention. They are very common so we forgot that they are wonderful. They are strong, but they open and close very easily. They come in many colors and sizes. In the 1810s, people in the US wore high shoes or clothes with a long rows of buttons. It was hard for them to wear anything. They wanted an easier way to put on and take off clothes. Whitcomb Judson invented the first zipper in 1839. He called it a slide fastener. A zipper has three parts. There are dozens of metal or plastic teeth in two rows. These are fastened to two flexible strips of cloth. A faster slides along and fastens the teeth together. When it slides the other way, it takes the teeth apart. 51. Using zipper is a difficult way to wear something. 52. A zipper hardly closes and opens. 53. The first zipper was made in 1810. 54. Zippers can be made of plastic or metal. 55. Each zipper consists of three parts. II. Read the passage below and choose the best answer for each blank Clothes can tell a lot about a person. Some people like very colorful clothes (56) ________ they want everyone to look at them and they want to be the center of things. Other people like to wear nice clothes, (57) _______ their clothes are not colorful or fancy. They do not like people to look at them. Clothes today are very different (58) _______ the clothes of the 1800s. One (59) _______ is the way they look. For example, in the 1800s all women (60) _______ dresses. The dresses all had long skirts. But today women do not always wear dresses (61) _______ long skirts. Sometimes they wear short skirts. Sometimes they wear pants. Another difference between 1800 and today (62) _______ the cloth. In the 1800s, clothes were made only from (63) ________ kinds of cloth. They (64) _______ cotton, wool, silk or linen. But today there are many kinds of (65) _______ cloth. A lot of clothes are now make from nylon, or polyester. 56. A. but B. because C. because of D. so as 57. A. but B. because C. so D. if 58. A. of B. about C. from D. at 59. A. different B. differ C. differed D. difference 60. A. wear B. wearing C. wore D. worn 61. A. with B. about C. of D. on 62. A. was B. is C. are D. were 63. A. nature B. naturally C. natural D. naturalness 64. A. were made from B. from were made C. made from were D. were from made 65.A. man make B. man made C. man making D. made man III. Complete the letter that Tom wrote to his family while he was on vacation. Write ONE word in each gap Hi everyone, I've been in Paris for almost a week now and I'm having a good (66) _______ . I spent the first few days visiting the Eiffel (67) ________, Notre Dame, and other tourist attractions. Most places are crowed (68) ________ tourists, so yesterday I decided to go (69) ________ and bought a few (70) ________ . Today I've been to a couple of interesting art galleries. I got lost on my (71) ________ back to the hotel but it didn't matter because I discovered a very fascinating market with lots of little stalls (72) ________ just almost everything from needles to elephants. I ate in the hotel the first night, but usually I go (73) ________ and have dinner in a restaurant. I guess I've (74) ________ a lot of money, but it's a great place. I've (75) ________ lots of photos, and I'll show you when I get back home on the 15th. See you soon, Tom D. WRITING I. Complete the second sentence in such a way that it is almost the same as the sentence printed before it. 76. He doesn’t like coffee and neither do his friends. Neither he ………………………………………………………………………………. 77. After the match Lucky was so tired that she couldn’t eat much. After the match Lucky was ……………………………………………………………... 78. It was difficult to persuade Rick to buy the book. I had ……………………………………………………………………………………… 79. Hoa couldn’t go to school because it rained heavily. Heavy rain prevented …………………………………………………………………….. 80. The police think the man holding the hostages is heavily armed. The man …………………………………………………………………………………. II. Use the suggested words and phrases to write a letter to your pen pal. Dear Maryam, 81. I / have / great time / here / England. ........................................................................................................................................... 82. I / be / here / three months / my university term / start / two months ago. ............................................................................................................................................. 83. I / live / dormitory / some foreign students. ................................................................................................................................................. 84. They / come / different parts / the world. ....................................................................................................................................................... 85. They / be / very friendly and helpful, / and / their English / much better / mine. .......................................................................................................................................... 86. I / practice / speak / English / them / everyday. ............................................................................................................................................ 87. Now / I / make / good progress. ............................................................................................................................................... 88. My pronunciation / much better / and / I / understand / almost everything. ................................................................................................................................................ 89. I / hope / my English / considerably / improve / the end / course. ................................................................................................................................................... 90. Write / me / soon. .................................................................................................................................................. Your truly, Lan III. Write a paragraph about 100 – 120 words with the following topic sentence. Vietnamese women should wear the ao dai at work ANSWER KEY: A. PHONETICS I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. 1. D 2. C 3. A 4. A 5. B II. Choose the word whose main stress is placed differently from the others. ( 6. C 7. D 8. C 9. D 10. C B. GRAMMAR AND VOCABULARY I. Choose the sentences or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space. 11. A 12. A 13. D 14. D 15. B 16. D 17. C 18. B 19. D 20. A II. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English. 21. C 22. D 23. D 24. A 25. A 26. B 27. B 28. C 29. B 30. B III. Use the correct form of the word in brackets for each gap (10 points) One point for each correct answer 31. competitive 32. satisfactory 33. unfortunately 34. specialize 35. inconvenience 36. behavior 37. division 38. inspiration 39. warmly 40. separated IV. Match each sentence in column A with its suitable response in column B. 41. c 42. d 43. b 44. a 45. j 46. f 47. i 48. e 49. h 50. g C. READING I. Read the passage and then decide whether the following statements are true or false. 51. F 52. F 53. F 54. T 55. T II. Read the passage below and choose the best answer for each blank 56. B 57. A 58. C 59. D 60. C 61. A 62. B 63. C 64. A 65. B III. Complete the passage with a suitable word in each gap 66. time 67. Tower 68. with 69. shopping 70. souvenirs 71. way 72. selling 73. out 74. spent 75. taken D. WRITING . Complete the second sentence in such a way that it is almost the same as the sentence printed before it. 76. Neither he nor his friends like coffee. 77. After the match Lucky was too tired to eat much. 78. I had / found difficulty in persuading Rick to buy the book. 79. Heavy rain prevented Hoa from going to school. 80. he man holding the hostages is thought to be heavily armed. II. Use the suggested words and phrases to write a letter to your pen pal. Dear Maryam, 81.I am having a great time here in England. 82. I have been here for three months and my university term started two months ago. 83. I live / I’m living in the dormitory with some foreign students. 84. They come from different parts of the world. 85. They are very friendly and helpful, and their English is much better than mine. 86. I practice speaking English with them every day. 87. Now I am making / I have made good progress. 88. My pronunciation is much better and I can understand almost everything 89. I hope my English will considerably improve at the end of the course. 90. Write to me soon Your truly, Lan III. Write a paragraph about 100 – 120 words with the following topic sentence. (10 points) * Form - correct form of a passage. * Task fulfillment: - complete the passage with all relevant information - well-organized. *Language: - accurate grammar - appropriate vocabulary Tiết 3, 4 I. Mục tiêu: - Giúp HS vận dụng kiến thức đã học để làm bài tập - sau bài học HS cần nhớ được các cấu trúc và từ vựng sau - to be accustomed to doing st= quen với - get on well with sb= có mối quan hệ tốt - effect on = có ảnh hưởng - blow off = dụng xuống - object to doing st= ph ản đ ối - have st done = nhờ ai làm gì - câu bị đông với những động từ chỉ nhận thức cảm giác: think , say, report...... II. Nội dung: - Yêu cầu Hs làm các dạng bài tập hsg PRACTICE TEST 2 QuestionI:Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others 1. A. artificial B. province C. special D. facial 2. A. clear B. dear C. wear D. hear 3. A. fan B. bad C. catch D. wash 4. A. prefer B. better C. worker D. teacher 5. A. buildings B. schools C. zoos D. markets Question II. Choose the words that has a different stress pattern from the others : 1. A. completely B. decided C. company D. develop 2. A. average B. aquatic C. athletic D. accustomed 3. A. schedule B. report C. promise D. orbit 4. A. potential B. delicate C. apprentice D. astonished 5. A. technique B. treatment C. guidance D. plastic Question III. Choose the word or phrase which best completes each sentence : 1.The teacher gave back the papers which ______ marked A. was B. has been C. had been D. have been 2. Mrs Ramsay was accustomed ______ in this rickety house. A. by living B. to living C. with living D. lining 3. Neither Mary nor her two brothers _____ superstitious. A. is B. was C. are D. have 4. If my candidate had won the election, I _____ happy now. A. am B. was C. would be D. can be 5. I _____ very well with my father now, we never have any arguments A. go on B. carry on C. get on D. put on 6. People have different ways of preparing _____ . A. their exams B. to exams C. for exams D. in exams 7. Lack of sleep can have a noticeable _____ your performance at work . A. effect to B. effect in C. affect on D. effect on 8. I’ve got to see the dentist for a check - up tomorrow; I just hope I don’t need to _____ . A. have anything done B. be done something to C. let anything be done D. make something done 9. He climbed up the tree _____ to pick the apples before the wind blew them off . A. so B. in order C. so that D. for 10. Next summer, we’re _____ a swimming pool built in our garden. A. making B. deciding C. letting D. having Question IV. Each of the following sentence has one mistake. Identify and correct the mistakes: 1.These televisions are very expensive for us to buy at this time, but perhaps we will return later. A B C D 2. Because they had spent too many time considering the new contract, the students lost the opportunity to A B C D lease the apartment. 3. After she had bought for herself a new automobile, she sold her bicycle. A B C D 4. The food that Mary is cooking in the kitchen is smelling delicious. A B C D 5. Buying clothes are often a very time - consuming practice because those clothes that a person likes are A B C D rarely the ones that fit him or her . 6. The next important question we have to decide is when do we have to submit the proposal. A B C D 7. John decided to buy a car in the morning , but in the afternoon he change the mind. A B C D 8. Many theories on conserving the purity of water have proposed, but not one has been as widely accepted A B C D as this one . 9. Jack always arrives lately for his chemistry class even though he leaves his dormitory in plenty of time . A B C D 10. It has been a long time since we have talked to John, isn’t it ? A B C D Question V. Provide the correct form of the words in brackets : 1. My tooth was really ______, so I went to see the dentist. (PAIN) 2. She extremely ______ about the history of art . (KNOW) 3. I’m afraid you aren’t suitably _____ for the job . (QUALIFICATION) 4. Thousands of people are living in ______ after earthquake . (MISERABLE) 5. She has an ______ command of the language. (IMPRESS) 6. You can always rely on Barbara. She is very _____ . (DEPEND) 7. I watch the news everyday because it’s very _____ . (INFORM) 8. A holiday in America can be _____ cheap. (surprise) 9. I am thankful to my teacher who always gives me lots of _____ to better my knowledge. (COURAGE). 10. Many chemicals have a _____ effect on the environment . (DISASTER) Question VI . Read the passage and choose the best option . You have probably never heard of Charles Burgess Fry but in the early years of this century, he has the most famous man in England. He became (1)__________while still at the university, mainly (2)________ of his sporting achievements. He as, at the same time, captain of the university football, cricket and athletics team and held the world record for the long jump. He was (3)________ a popular sport journalist. He was so famous that letters addressed to “ Mr. Fry, Oxford” were delivered to him (4)________ any difficulty. His college, although it has a quite different name, (5)________ known as “ Fry’s College”. Some people have criticized Fry’s sporting (6)________ . They point out that he lived at a time (7)________ standards were quite low and (8)________ was much easier to do well in several sports. It is certainly true that athletes at a time did not have the totally delicate approach of modern athletes. However, it is only fair to judge him (9)________ the standards of his (10)________ time. There is no doubt that he had extraordinary skills and an ability to write about sport with style and intelligence. 1. A. fame B. rich C. well-known D. common 2. A. because B. that C. which D. thus 3. A. so B. too C. also D. of 4. A. with B. without C. no D. not 5. A. be B. which C. what D. was 6. A. achievements B. succeed C. famous D. expect 7. A. then B. when C. which D. that 8. A. him B. men C. they D. it 9. A. at B. beneath C. out of D. to 10. A. single B. owe C. own D. private Question VII : Fill in the blank of the following passage with ONE suitable word : There is much more water than land (1)______ the surface of the earth. The sea and oceans (2)______ nearly four-fifths of the whole world, and only one-fifth of (3)______ land. If you traveled over the earth (4)______ different directions, you would have to spend much more of your time (5)______ on water than on roads or railways. We sometimes forget that (6)______ every mile of land there is four miles of water. There is much water on the surface of our earth that we (7)______ to use two words to describe. We use the word seas to (8)______ those parts of water surface which (9)______ only a few hundreds of miles wide, the word oceans to describe the huge areas of water which are thousands of miles wide (10)______ very deep. Question VIII : Read the following passage carefully and choose the best answer to each question : One of the most urgent environmental problems in the world today is the shortage of clean water. Having clean drinking water is basic human right. But acid rain, industrial pollution and garbage have made many sources of water undrinkable. Lakes, reservoirs and even entire seas have become vast pools of poison. Lake Baikal in Russia is one of the largest lakes in the world. It contains a rich variety of animals and plants, including 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world. But they are being destroyed by the massive volumes of industrial effluent which pour into the lake everyday. Even where law existed, the government did not have the power to enforce them. Most industries simply ignore the regulations. The Mediterranean Sea occupies 1% of the world’s water surface. But it is the dumping ground for 50% of all marine pollution. Almost 16 countries regularly throw industrial wastes a few miles off shore . Water is free to everyone. A few years ago people thought that the supply of clean water in the world was limitless. Today, many water supplies have been ruined by pollution and sewage . Clean water is now scarce, and we are at last beginning to respect this precious source. We should do something now. 1. According to the writer, one environmental problem in the world today is ________ . A. acid rain B. industrial pollution. C. safe water shortage. D. population explosion . 2. Many sources of water are not drinkable because of _______ . A. acid rain. B. industrial pollution. C. garbage D. all A, B, C, are correct 3. What is serious problem of Lake Baikal in Russia? A. It contains a rich variety of animals and plants. B. It is polluted by massive volumes of industrial wastes discharged into it . C. It has 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world . D. The government did not have the power to enforce laws and regulations. 4. How many countries throw industrial waste into the Mediterranean Sea regularly? A. nearly 16 B. exactly 16. C. exactly 15 D. less than 15. 5. What is the message to reader? A. We should take action to protect our water resources. B. We should take all water resources into account. C. We should limit the use of water resources. D. We should encourage people to use safe water. Question IX: Complete the second sentence in such a way that it is almost the same as the first : 1. They’ve been living here for six years now . -> They moved ................................................................................... 2. You should take two tablets every four hours. -> Two tablets should ........................................................................ 3. I’m really sorry I didn’t invite her to the party. -> I really wish ................................................................................... 4. “Do you know where Tony is ? ”- I asked my brother. -> I asked my brother ......................................................................... 5. “I’ll see you here tomorrow ”said Sue ‘And don’t be late’. -> Sue said she ................................................................................... 6. People say that the bus driver was listening to his walkman at the time of the crash. -> The bus driver is said ..................................................................... 7. They think the owner of the house is abroad. -> The owner ............................................................................................ 8. My flute is being repaired at the moment. -> I am ............................................................................................... 9.“ Why don’t you put your luggage under the seat” he asked. -> He suggested......... ...................................................................... 10. He was annoyed because his secretary came late to work. -> He objected.................................................................................... Question X. Use the suggested words and phrases to write complete sentences of a passage about the birth of a computer : 1. Most people/ think/ computers/ very modern inventions,/ products / our new/ technological/ age. ........................................................................................................................................... 2. But actually/ the idea/ computer/ be /work out/ over two centuries ago/ a man/ call/ Charles Babbage. ............................................................................................................................................... 3. Babbage/ bear/ 1791/ and grow/ be/ brilliant mathematician. .......................................................................................................................................... 4. He/ draw up/ plans/ several calculating machines/ he / call “engines”. ............................................................................................................................................. 5. But despite/ fact that/ he/ start/ build/ some/ these/ he never/ finish/ any of them. .......................................................................................................................................... 6. Over the years/ people/ argue whether/ his machines/ ever work . ........................................................................................................................................ 7. Recently, however,/ the Science Museum/ London/ finish/ build/ engine based/ one / Babbage’s designs. ......................................................................................................................................... 8. It/ take/ six years/ complete/ and/ more/ four thousand parts/ specially/ make. ......................................................................................................................................... 9. Whether/ it/ work/ not/, the machine/ be/ show/ special exhibition/ the Science Museum/ remind/ people/ Babbage’s work./.... ......................................................................................................................................... Question XI : (10p) Write a paragraph of about 100 - 120 words about the following topic : “What should we do to save energy ? ” You may use the following suggested ideas : - get a plumber to check cracks in the pipes. - Take a shower instead of a bath . - Turn off the lights, the fans, air conditioner.... when no one is in the room . - Turn off the faucet after using . - Keep the fridge door closed or prepare food carefully before turning on the stove. - Travelling by bikes or public buses instead of using motorcycles ............. -----The End -----ANSWER KEY: Question I : 1/ B 2./C 3/ D 4/ A 5/ D Question II 1/ C 2/ B 3/ A 4/ C 5/ A Question III 1/ C 2/ B 3/ A 4/ C 5/ C 6/ C 7/ D 8/ A 9/ B 10/ D Question IV 1. B  too. 2. B  much 3. B  herself 4. D  smells 6. C  we 7. D  his 8. C  no one 9. B  late 5. B  is 10. D  hasn’t it Question V) 1. painful 2. knowledgeable 3. qualified 4. misery 5. impressive 6. dependable 7. informative 8. surprisingly 9. encouragement 10. disastrous Question VI : 1. C 2. A 3. C 4. B 5. D 6. A 7. B 8. D 9. A 10. C Question VII : 1. on 2. cover 3. its 4. in 5. moving 6. for 7. have 8. describe 9. is 10. and Question VIII :) 1/ C 2/ D 3/ B 4/ A 5/ A Question IX : They moved here 6 months ago 1. Two tablets should be taken every 4 hours 2. I really wish I had invited her to the party. 3. I asked my brother if he knew where Tony was . 4. Sue said she would see me the following day and told me not to be late 5. The bus driver is said to have been listening to his walkman at the time of the crash . 6. The owner of the house is thought to be abroad. 7. I am having my flute repaired at the moment. 8. He suggested (that) I / she put my (her) ... luggage under the seat. 9. He objected to his secretary(‘) coming late to work /...to the fact that his secretary came late to work. Question X : Most people think of computers as very modern inventions, products of our new technological age. 10. But actually the idea for computer was worked out over two centuries ago by a man called Charles Babbage. 11. Babbage was born in 1791 and grew to be a brilliant mathematician. 12. He drew up plans for several calculating machines which he call ed “engines”. 13. But despite the fact that he started building some these he never finished any of them. 14. Over the years people have argued whether his machines would ever work . 15. Recently, however, the Science Museum in London has finished building an engine based on one of Babbage’s designs. 16. It has taken six years to complete and more than four thousand parts have been specially made. 17. Whether it works or not , the machine will be shown at the special exhibition in the Science Museum to remind people of Babbage’s work./. Question XI : Tiết 5, 6 I. Mục tiêu: - Giúp HS vận dụng kiến thức đã học để làm bài tập - sau bài học HS cần nhớ được các cấu trúc và từ vựng sau - to be worried about st= lo lắng - in a good time for = kịp cho - put sb through = cho gặp ai - open one’s mouth wide = há rộng miệng - prices keep rising = tăng giá - have st done = nhờ ai làm gì - câu bị đông với những động từ chỉ nhận thức cảm giác: think , say, report...... II. Nội dung: - Yêu cầu Hs làm các dạng bài tập hsg PRACTICE TEST 3 Section I: Pronunciation Choose the word whose the underlined part is pronounced differently from the other three. 1. A. says B. plays C. days D. raise 2. A. feather B. leather C. feature D. measure 3. A. vanish B. variety C. champion D. miraculous 4. A. nature B. natural C. volcano D. waste 5. A. maximum B. anxiety C. examination D. complexion Section II: Vocabulary and Grammar I. Choose the best answer from A, B, C, D to complete each of the following sentences. 1. I am …………of making excuses for your rudeness to our friends. A. annoyed B. worried C. tired D. angry 2. He finished the paintings …………for the exhibition. A. in good time B. for the time being C. from time to time D. time after time 3. Hello. Is that 21045? Please put me………to the manager. A. across B. up C. over D. through 4. So little………..that the neighbors could not settle their differences. A. they agreed B. agreed did they C. did they agree D. they did agree 5. Which do you want, this pen or that one? – I want…….. A. both B. all C. them D. other 6. Twenty miles…………a long way to walk. A. are B. was C. is D. were 7. It’s difficult to pay one’s bill when prices keep…………. A. raising B. growing C. gaining D. rising 8. After………to make a speech at the ceremony, John stayed up late to write it down. A. telling B. having told C. being told D. has told 9. The dentist told him to open his mouth……….. A. broad B. wide C. broadly D. widely 10. Venice,………has a lot of old houses built on water, is a city in Italy. A. where B. which C. that D. whose II. Fill in each gap in each sentence with the correct form of the word in capital letters. 1. Television can make things more…….… because it brings both ( MEMORY) sounds and pictures. 2.Tim is one of the …..…on a boat trip on Lake Michigan. (PARTICIPATE) 3.Professor Smith has joined the company in an……….capacity. (ADVISE) 4.They were so alike. It’s sometimes impossible to……between them. (DIFFERENT) 5.Saving energy means reducing ………….bills. (HOUSE) 6……….who spend most of their time in front of a computer (YOUNG) don’t have enough time for studying and playing sports. 7.We must all protect the environment to………..a better world (SURE) for our grandfather.) 8.The …….of the trains and the buses causes frustration and annoyance. (FREQUENT) 9. A label on a package of food must not be…………. (LEAD) 10.Some people believe that traveling by plane is………..safer (CONSIDER) than other form of travel. III.There are 10 mistakes in the passage. Find and correct them. Hawaii was the last state join the United States. It became the 50 th state in August 21st , 1959. Hawaii is the southernmost state in the country. It also is the only state making up entirely of islands. Hawaii is nicknamed the Aloha State. Aloha is a greeting by the Hawaiian language. It can mean “hello” or “goodbye”. Most Hawaiians would probably say that aloha is the expression of welcome. Million of tourists visit Hawaii to enjoy its mild climate and sparkling beaches. Hawaii is made up of 8 majority islands and 128 islets (small islands). Honolulu, where is on the island of Oahu, is the capital of Hawaii and its largest city. About three-fourth of Hawaii’s people live on Oahu. About three-fourth of Hawaii’s people live on Oahu. The island of Hawaii is large of the islands. It is sometimes called the Big Island. Mistake 1 2 3 4 5 Correction 1 2 3 4 5 Mistake 6 7 8 9 10 Correction 6 7 8 9 10 I. Choose the correct answer to complete the passage. In the modern world, there is a wealth of leisure activities to choose from. Entertainment industries …(1)… for your leisure time. You can watch TV, listen to music, go to an art gallery or concert or, of course, read a book. Sometimes it seems that reading is …(2)… because, …(3) …you’re a fast reader, it can take a plentiful amount of time to finish a novel, for example. But in the modern world, time is something that can be in short supply. Book publishers haven’t been… (4) …to realized this and are now selling a product which needn’t take up a much of your time but still tells you an excellent story. The new product is the audio book – cassette recordings of short novels, often read by well-known personalities or the authors themselves. Audio books are …(5)… new but people are becoming more aware of them and sales are increasing …(6)… One of the attractions of audio books is that they’re… (7)… listening to the radio, only better. You can listen to what you want and when you want, and you won’t ever… (8)… anything. Much of their appeal …(9)… in their flexibility. For some people, audio books can be much more enjoyable way of …(10) …knowledge than reading. 1. A. chase B. compete C. oppose D. pursue 2. A. neglected B. declined C. lessened D. disposed. 3. A. in spite B. no matte C. regardless of D. even if 4. A. behind B. slow C. delayed D. overdue 5. A. partly B. approximately C. roughly D. relatively 6. A. ever since then B. all the time C. up until now D. from then on 7. A. as B. same C. like D. both 8. A. pass B. lack C. miss D. lose 9. A. stands B. belongs C. bases D. lies 10. A. grasping B. catching C. gaining D. raising. II.Fill in each gap with one suitable word. An important development of English outside Great Britain occurred …(1)…the colonization of North American. American English may be considered to …(2)…the English spoken in Canada, …(3)…the Canadian variety retains some features of British pronunciation, spelling, and vocabulary . The most distinguishing differences …(4)…American English and British English are in pronunciation and vocabulary. There are slighter …(5)… in spelling, pitch, and stress as well. …(6)…American English also has a tendency to be more rigid in matters of grammar and syntax, but at the same…(7)… appears to be more tolerant of the use of neologisms. Despite these differences, it is often difficult to determine – apart from context –…(8)…serious literary works …(9)…been written in Great Britain or the U.S./Canada or , for that matter, in Australia, New Zealand, …(10)… South Africa. Your answers: 1. ………….. 2. …………… 3…………….. 4. ……………. 5. …………….. 6. ………… 7. …………… 8. …………… 9. ……………. 10. …………….. III. Read the following passage and choose the correct answers: In the 1950s The Beatles were probably the most famous pop group in the whole world. Since then, there have been a great many groups that have achieved enormous fame, so it is perhaps difficult now to imagine how sensational The Beatles were at that time. They were four boys from the north of England and none of them had any training in music. They started by performing and recording songs by black Americans and they had some success with these songs. Then they started writing their own songs and that was when they became really popular. The Beatles changed pop music. They were the first pop group to achieve great success from songs they had written themselves. After that it became common for groups and singers to write their own songs. The Beatles did not have a long career. Their first hit record was in 1963 and they split up in 1970. They stopped doing live performances in 1966 because it had become too dangerous for them - their fans were so excited that they surrounded them and tried to take their clothes as souvenir! However, today some of their songs remain as famous as they were when they first came out. Throughout the world, many people can sing part of a Beatles song if you ask them. 1. The passage is mainly about ………………… A. how the Beatles became more successful than other groups B. why the Beatles split up after 7 years C. the Beatles’s fame and success D. many people’s ability to sing a Beatles song 2. The four boys of the Beatles ………………….. A. came from the same family B. came from a town in the north of England C. were at that same age D. received good training in music 3. The word ‘sensational’ is closest in meaning to …………. A . notorious B. bad C. shocking D. popular 4. The first songs of the Beatles were ……………….. A. written by themselves. B. broadcast on the radio C. paid a lot of money B. written by black Americans 5. What is not true about the Beatles? A. The members had no training in music. B. They had a long stable career. C. They became famous when they wrote their own songs. D. They changed pop music. 6. The Beatles stopped their live performances because ………….. A. They had earned enough money. B. They did not want to work with each other. C. They spent more time writing their own songs D. they were afraid of being hurt by fans. 7. The year 1970 was the time when ………….. A . they split up B. They changed pop music C. they started their career D. They stopped singing live 8. What the fans of Beatles often did was ……………… A. sing together with them B. take their clothes as souvenir C. ask them to write more songs D. ask them why they would separate 9. Some songs of the Beatles now ………………. A. are still famous as they used to be B. became too old to sing C. are sung by crazy fans C. are the most famous 10. The tone of the passage is that of ………………… A. admiration B criticism C. neutral D. sarcasm Section IV: Writing I. Finish the second sentence in such a way that it means exactly the same as the first one. 1. Please don’t interrupt me when I’m talking. I’d rather………………………………….. 2. He didn’t succeed in his career until he was 50. It wasn’t ……………………………………………. 3. He has been a journalist for 10 years. His career…………………………………… 4. As Michael became more famous, it was more difficult for him to avoid newspaper reporters. The more………………………………………………………………. 5. I regret saying that to him. I wish…………………………………………………………………. 6. “If I were you, I would phone her immediately”. John said to Bill. John………………………………………………………………. 7. I’m sure she didn’t see a ghost. She can’t…………………………………………………………… 8. He doesn’t know much about life in America. Little…………………………………………………………….. 9. Despite his illness, he went to the station with his friends. Even though…………………………………………………………. 10. We have a six deadline for this work. This work…………………………………………………………… I.Use the following words or phrase to write complete sentences. 1. We/know/other/since/children. ………………………………………………………………………………… 2. Most/ people/invite/reception/old/friends. ………………………………………………………………………………… 3. Please/pay/attention/what/I/say. ………………………………………………………………………………… 4. It/about/time/you/house/repainted. ………………………………………………………………………………… 5. I/wish/stop/stick/nose/people’s business. ………………………………………………………………………………… 6. London/stand/Thames/divide/2 equal parts. ………………………………………………………………………………… 7. He/insist/invite/mother-in-law/restaurant. ………………………………………………………………………………… 8. When/we/get/home/children/probably/watch/television. ………………………………………………………………………………… 9. Reference book/must not/take/reading room. ………………………………………………………………………………… 10. It/be/boring/movie/that/I/fall/asleep. ………………………………………………………………………………… II. Write an essay on the following topic (about 150 – 200 words): Some people say that there shouldn’t be examinations because they make students feel stressed. Do you agree or disagree with this idea? KEY Section I: Pronunciation Choose the word whose the underlined part is pronounced differently from the other three. 1 2 3 4 5 As C i: Bә B e bep C z Section II: Vocabulary and Grammar 1.Choose the best answer from A, B, C, D to complete each of the following sentences. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 C. A. D C A C D C B B IIFill in each gap in each sentences with the correct form of the word in capital letters. 1. memorable 2. participants 3. advisory 4. differentiate 5. household 6. youngsters 7. ensure 8. infrequency 9. misleading 10. considerably III. There are 10 mistakes in the passage. Find and correct them Mistake Correction Mistake Correction 1. join 1. to join 6. million 6. millions st st 2. in August 21 2. on August 21 7. majority 7. major 3. making 3. made 8. where 8. which 4. by 4. in 9. three-fourth 9. three-fourths 5. the expression 5. an expression 10. large 10. the largest Section IV: Reading I Choose the correct answer to complete the passage. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 B A D B D B C C D C III. Fill in each gap with one suitable word. 1. with 2. include 3. although 4. between 5. differences 6. written 7. time 8. whether 9. have 10.or III. Read the following passage and choose the correct answers. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 C B C D B D A B A A Section IV: Writing I. Finish the second sentence in such a way that it means exactly the same as the first one. 1. I’d rather you didn’t interrupt me when I’m talking. 2. It wasn’t until he was 50 that he succeeded in his career. 3. His career as a journalist began 10 years ago. 4.The more Michael became famous, the more difficult it was for him to avoid newspaper reporters. 5.I wish I hadn’t said that to him. 6.John advised Bill to phone her immediately. 7.She can’t have seen a ghost. 8.Little does he know about life in America. 9.Even though he was ill, he went to the station with his friends. 10.This work must be finished by 6 o’clock. II. Use the following words or phrase to write complete sentences. We have known each other since we were children. 1. Most of the people invited to the reception were old friends. 2. Please pay attention to what I am saying. 3. It is about time you had your house repainted. 4. I wish you would stop sticking your nose into other people’s business. 5. London stands on the Thames which divides it into 2 equal parts. 6. He insists on inviting his mother-in-law to the restaurant. 7. When we get home our children will probably be watching television. 8. Reference book must not be taken away from the reading room. 9. It was such a boring movie that I fell asleep. III. Write an essay on the following topic (about 150 – 200 words). Tiết 7, 8 I. Mục tiêu: - Giúp HS vận dụng kiến thức đã học để làm bài tập - sau bài học HS cần nhớ được các cấu trúc và từ vựng sau - by three goals to nil = ba không - afford to = khả năng - well-prepared = chuẩn bị kỹ càng - deal with the problem = giải quyết vấn đề - is worth doing = đáng để - . It’s up to you = phụ thuộc vào bạn - keep + V-ing = giữ - câu trực tiếp , gián tiếp - so sánh II. Nội dung: - Yêu cầu Hs làm các dạng bài tập hsg PRACTICE TEST 4 B. PHONETICS: I. Choose the word whose underlined part is pronounced differrently from the rest by the selecting the corresponding letter A, B, C or D : 1. A. grew B. threw C. knew D. flew 2. A. close B. lose C. chose D. rose 3. A. dosage B. carriage C. voyage D. massage 4. A. thus B. thick C. think D. thin 5. A. book B. foot C. school D. good II. Choose the word that has different stress pattern in each line: 1. A. damage B. collapse C. border D. funnel 2. A. comprise B. climate C. cotton D. casual 3. A. accasion B. religion C. federation D. collection 4. A. economic B. encourage C. embroider D. experience 5. A. objection B. opinion C. official D. optional C. LEXICO- GRAMMAR: I. Choose the one word or phrase that best completes the sentence : 1. That computer ……… . It broke down this morning. A. doesn’t work B. hasn’t worked C. didn’t work D. isn’t working 2. Of these three students, who is ………….? A. more beautiful B. beautiful the most C. the most beautiful D. more beautiful than 3. The sun ………in the West . Look! It ………………... . A. set/is setting B. set/set C. setting/set D. sets/ is setting 4. Could you tell me how far …………… from here to the next petrol station ? A. is it B. it was C. it is D. was it 5. All the boys are good at cooking, but ……… is as goos as the girls. A. either B. neither C. none D. every 6. I don’t mind how you deal with the problem. It’s ……….. you. A. in at B. down on C. over by D. up to 7. That was a ………… ceremony. A. prepared-well B. prepare-well C. well-prepared D. well-prepare 8. Lan is very busy these days. She has……….. free time. A. a little B. little C. a few D. few 9. That novel was written by a well-known writer. It is worth …………… . A. to read B. reading C. read D. have read 10. He couldn’t afford to …………….. his car repaired. A. do B. get C. make D. pay 11. Is this the address to ……….. you want the package sent ? A. where B. which C. that D. whom 12. The fathre sat by his …........... child’s bedside all night as he was sick. A. sleep B. asleep C. oversleep D. sleeping 13. Watching television, ………… is said to be unhealthy pastime, is Tim’s favorite hobby. A. that B. who C. which D. whose 14. You should take regular exercise ……… sitting in front of the television all day. A. in spite of B. instead of C. without D.even 15. I don’t want to go out tonight …….. Anna phones. A. so that B. even though C. when D. in case 16. Lan’s class kept …………….. on the book report all week last week. A. work B. working C. to work D. being worked 17. I object to ……….. like this. A. be treating B. treating C. being treated D. have been treated 18. Since ……….. to a warmer and lass humid climate, I’ve had no trouble with my asthma. A. I move B. I moving C. upon working D. moving 19. Shy people often find it difficult to …………. group discussions. A. take place in B. take part in C. get on with D. get in touch with 20. Our soccer team lost ……… three goals to nil. A. with B. by C. to D. in II. Identify the underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct : 1. Meat must keep in a refrigerator or it will spoil. A B C D 2. She spends her free time to visit galleries and museums. A B C D 3. Our teacher told that the sun always rises in the east. A B C D 4. He has repeated urged the government to do something about this. A B C D 5. Sorry. I’m very tired that I can’t stay any longer. A B C D 6. This is the school at which Uncle Ho used to studying when he was young. A B C D 7. His father was quite satisfied about his success. A B C D 8. The teacher asked her weather she knew how to solve the problem. A B C D 9. He didn’t get the job despite of his experience in the field. A B C D 10. No one knows exactly how many species of animals lives on earth. A B C D III. Give the correct form of the word in brackets to complete the following sentences: 1. Mr. Nam is a ………….. person. If he says he will do something, you know that he will. (depend) 2. After her illness, the old woman started worrying that she was………… (weigh) 3.The manager was sacked after he tried to………….. his accounts. ( false) 4. He is an expert in technology. We call him a………...... (technique) 5. Third time lucky ! After two ………… attempts, Ba’s finally passed his driving test. ( success) IV. Give the correct form or tense of the verb in brackets : 1. Peter usually (drink)…………. coffee with his breakfast, but this morning he (drink)………… tea instead. 2. Mr. and Mrs. Brown (move)………… three times since they (get)………. married. 3. Mary (clean)……… the flat at this time tomorrow. She always (do) ……… it on Sunday. 4. She (tell)……… you about it if she (be) ……. here now. 5. I think your garden needs (weed)………, and you’d better have it (do)…….. tomorrow. D. READING: I. Choose the best option A, B, C, D to fill in the numbered blanks from 1 to 10 (2 p): The police are looking someone who broke into a house in Thornton last night and (1)…… a woman and her two children. They think (2)………. was a man of about thirty. He broke into the house at ten o’clock last night and tried to steal (3) …….. money. When the woman heard (4)…… in the house, she tried to phone the police. But the man pulled the telephone wires from the wall. The he (5) …….the woman over the head (6)……….. a heavy stick. The two children began to cry (7)………… when they saw their mother on the floor, but unfortunately (8)………. could hear their cries. The police want to talk to everyone at all who was near the house that night. They feel sure that (9)……… saw (10) ……….. man. 1. A. attack B. attacks C. attacked D. attacking 2. A. attacker B. attackers C. an attacker D. the attacker 3. A. a B. the C. some D. any 4. A. someone B. anyone C. no one D. everyone 5. A hitted B. hits C. hitting D. hit 6. A. by B. in C. from D. with 7. A loud B. loudly C. louder D. loudest 8. A. someone B. anyone C. no one D. everyone 9. A. someone B. anyone C. no one D. everyone 10. A. a B. an C. the D. one II. Read the following passage and choose the letter A, B, C or D to indicate the correct answer o each of the questions from 1 to 5 : In the United States and Canada, I is very important to look a person in the eyeswhen you are having conversation with her or him. If you look down or to the side when the other is talking, thast person will think you are not interested in what he or she is saying. This of course, is not polite. If you look down or to the side when you are talking, you may hiding something, that is, it might seem that you are not honest. However, people who are speaking will sometimes look away for a few seconds when they are thinking or trying to find the right word. But they always turn immediately back to look the listener in the eyes. These social rules are the same for two women, two men, a woman and a man, or an adult and a child. 1. When you are talking to an American or Canadian, you should………………….. A. avoid looking directly at him/her. B. look directly at him/ her. C. look to the side D. look down. 2. It is very………….. of you not to look in the eyes of the listener while talking. A. polite B. impolite C. honest D. dishonest. 3. Looking down or to the side when you are spoken to means ………….. A. you are afraid of him/ her. B. you are paying attention to him/her C. you respect him/ her. D. you feel bored with his/ her words. 4. People can look away for a few seconds when speaking …………… A. to find the correct word B. to find something C. to hide their feelings D. to hide something 5. These social rules are used for ………….. A. two men B. two women C. a man and a woman D. everybody III. Fill in each numbered blank with one suitable word : Freddy liked to go to the countryside to draw animals and plants. One day, while (1)………….. across a field, looking for rabbits to draw, he was so lost in thought that de did not (2)………….. a bull running towards him. About a hundred meters (3)…………. Was a tree under which he usually sat to draw. Suddenly, he heard a (4)………. Noise behind him. It was the bull! He knew that a bull could run much (5) ……….than a man, but he also knew that a bull could not see very (6)……….. and noticed only shape and movement. To distract the bull, he threw his bag away (7)……….. him. The bull saw the sudden movement and headed for the bag. Freddy quickly climed (8)……….the tree and watched the bull attack his bag. (9) …….. the bull was satisfied and had gone away, he got down from the tree and ran as fast as he could. Everything in the bag was (10) ……… ruined. E. WRITING: I. Finish the second sentence so that it means the same as the first one : 1. The bridge was so low that the bus couldn’t go under it.  It was……………………………… 2. Is this the only way to reach the stadium ?  Isn’t there…………………………………….? 3. “ What’s your mother’s name, little boy ?” he said.  He asked……………………………….. 4. We couldn’t relax until all the guests had gone home.  Only…………………………………….. 5. I’ve always had to get up early to prepare breakfast for my family.  I’m used……………………… 6. Does she know enough English to work as a translator ?  Is her………………………………………. 7. These new machines have put an end to queuing.  Before these……………………………… 8. This exercise is more difficult than last week’s.  Last week’s…………………………………….. 9. “Less noise!” the father asked the children.  The father shouted …………………… 10. Mrs. Brown has two children.  Mrs. Brown is……………………….. II. Make complete sentences from the sets of words and phrases provided : 1. The baby/ begin/ cry/ middle/ night. …………………………………………… 2. My pronunciation/ much better/ and/ I/ understand/ almost everything. …………………………………………………………. 3. He/ have/ great time/ London/ moment. ……………………………………….. 4. You/ not pass/ examination/ unless/ work/ harder. …………………………………………..
- Xem thêm -