De HSG English 7

  • Số trang: 5 |
  • Loại file: DOC |
  • Lượt xem: 167 |
  • Lượt tải: 0
phanhieu

Đã đăng 2 tài liệu

Mô tả:

ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI BÀI 1: A. Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác các từ còn lại. 1. A. reserved B. received C. booked D. annoyed ………….…. 2. A. conduct B. customer C. upstairs D. introduce ………….…. 3. A. face B. city C. center D. commercial …………..…. 4. A. upstairs B. fair C. straight D. downstairs …………..…. 5. A. laughs B. spends C. friends D. potatoes …………..…. 6. A. enough B. mountain C. country D. young …………..…. B. Chọn từ mà trọng âm chính rơi vào vị trí khác các từ còn lại. 7. A. celebration B. federation C. imagination D. inspiration ……………… 8. A. expect B. local C. happen D. wander ……………… 9. A. despite B. dentist C. destroy D. describe ……………… 10. A. weather B. lava C. middle D. delicious ……………… C. so D. very BÀI 2: Chọn đáp án đúng cho mỗi câu sau. 11. My mother is …………………. tired to cook tonight. A. enough B. too 12. They haven’t seen each other …………………. Christmas. A. since B. for C. at 13. Alexander Graham Bell invented the …………………. A. washing machine B. computer C. television 14. Mr. Hoang is used …………………. no thing before going to work. A. eat B. to eat C. eating 15. Tim saw his friends while he …………………. the street. A. cross B. was crossing C. is crossing 16. Cool the burn immediately …………………. to minimize tissue damage. A. so as B. so that C. in order to 17. She promises she …………………. back in about ten minutes. A. is B. be C. has been 18. It …………………. interesting. How does it work? A. sounds B. hears C. says 19. It isn’t good for children …………………. too many sweets. A. to eat B. eating C. for eating 20. The Statue of Liberty was ………………….. to the USA by the French. A. constructed B. designed C. completed 21. He had his father …………………. his watch. A. fixed B. fixing C. to fix 22. …………………. she plays the piano! A. How good B. How well C. What well 23. There were …………………. flowers that I couldn’t dicide what to buy. A. so much B. so few C. so little 24. I’ve never seen such an interesting …………………. A. performing B. performer C. performance 25. I usually go to work by bus, but …………………. and then I use my motorbike A. again B. once C. now D. in D. telephone D. ate D. crossed D. because D. will be D. listens D. eat D. presented D. fix D. What good D. so many D. performed D. ever 26. There are not …………………. jobs for all of us. A. so B. such C. too D. enough 27. He asked me …………………. A. Where I like coffee or not B. Whether I liked coffee C. What I liked coffee D. Which I liked coffee 28. Our natural resources are limited …………………. we should recycle all used things. A. and B. so C. because D. but 29. People go to a …………………. to look at the famous works so art. A. stadium B. gallery C. theater D. fair 30. Either I or Tom …………………. beef. A. doesn’t like B. don’t like C. like D. likes Bài 3: Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc. a) Yester day, I (31 – spend) …………………. two hours (32 – do) …………………. the homework. b) The thieves (33 – catch) …………………. when the (3 4 – leave) …………………. the bank. c) Two hours ago, Mrs. Brown (35 – have) ………………. Alice (36 – take) ………………. her son to the school. d) How many times you (37 – be) …………………. to Ho Chi Minh City? e) The moon (38 – move) …………………. around the earth. f) Next summer, my parents will let me (39 – visit) …………………. my grand father. g) How about (40 – go) …………………. to the zoo? 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. Bài 4: Cho dạng đúng của từ trong ngoặc. 41. It is a contest which ……………… have to read two poems in English. 42. It’s difficult to find ……………… at busy times in this town. 43. The lecture is giving first – aid ………………. 44. Nam likes acting and outdoor ………………. 45. The Boy Scouts of America is a youth ………………. 46. My aunt lives in a ………………. area of the country. 47. People in the country are very open and ……………….. 48. She is beautiful with a ……………….. smile. 49. There are many cultural ……………….. between his country and mine. 50. He is one of the most ……………….. writers in the world. PARTICIPATE ACCOMADATE INSTRUCT ACT ORGANIZZE MOUNTAIN FRIEND LOVE DIFFER FAME 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. Bài 5: Tìm và sửa lỗi sai trong mỗi câu sau. 51. That man is going to gets wet because he doesn’t have an umbrella. 52. Tom said you could reach him in 8 645 082 after dinner. 53. Why are you going to spend two weeks in New York last month? 54. Every day we are going to the shop to buy a cake. 55. She took the list of visitors’ names and arranges them into groups of four. 56. Sophie is going to leave at 9:00 because he have to go home. 57. He left school and disappeared two weeks late. 58. Do you go swimming in the river at the picnic tomorrow? 59. The telephone is a very useful invent. 60. One of the first their commercially products was an electronic typewriter. Bài 6: Điền vào mỗi chỗ trống trong đoạn văn sau bằng một từ thích hợp. When I (61) ………………. a child I used (62) ………………. go to see my grandmother. I thought her house was (63) ………………. beautiful as a palace and the garden seemed bigger than a park. (64) ………………. I grew (65) ………………. the house and (66) ………………. seemed smaller but I still loved visiting the old lady. There were so many beautiful things in the house. Sometimes, I played (67) ………………. the doll’s house which was older than grandmother herself. At (68) ………………. times, I looked (69) ………………. books which were (70) ………………. interesting than my children’s book at home. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. Bài 7: Điền giới từ thích hợp vào mỗi chỗ trống. 71. She isn’t here ......................... the moment. 72. Warm clothes protect us ......................... bad weather. 73. What do you often do ......................... weekends. 74. He had an accident and was taken ......................... hospital. 75. We haven’t seen him .........................last month. 76. We regarded him ......................... a famous doctor. 77. You’re better ask ......................... the information desk. 78. He borrowed $ 100 ......................... his father. 79. “Hamlet” is written ......................... Shakespeare. 80. Jane fell ......................... her bike and hit head on the road. Bài 8: Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh. 81. Last year / we / spend / week / My Son / and / I / not want / leave. 82. He / said / be / most / intelligent / student / the class. 83. It / interesting / have / vacation / abroad. 84. The waste paper / will / recycle / local factory? 85. Hoa / burnt / hand / when / she / cooking / dinner. 86. you / mind / I / turned on / television? 87. Old car tires / recycled / make / shoes / sandals / nowadays. 88. I / look / forward / see / you / soon. 89. My daughter / dislike / travel / coach / so / we / will go / plane. 90. We / not see / her / since / we / be / holiday / Ha Long Bay. Bài 9: Viết lại các câu sau sao cho nghĩa của câu không đổi. 91. Peter spent three hours repainting his house. It 92. Old car tires are recycled to make shoes and sandals. People 93. We arrived too late to see the film. We didn’t 94. “Do you know to speak English?” He asked me. He asked me 95. The last time we met each other was ten years ago. We haven’t 96. It was such a boring film that she fell asleep. 97. The furniture was so expensive that I didn’t buy it. The furniture was too 98. He can touch the light because he is very tall. He is 99. It is such good weather that they are going for a picnic. The weather 100. Somebody repaired his car yesterday. He had ĐÁP ÁN Bài 1: 1. C Bài 2: 11. B 21. D 2. D 3. D 4. C 5. A 6. B 7. C 8. A 9. B 10. D 12. A 22. B 13. D 23. D 14. C 24. C 15. B 25. C 16. C 26. D 17. D 27. B 18. A 28. B 19. A 29. B 20. D 30. A Bài 3: 31. spent 36. take 32. doing 37. have …… been 33. were caught 38. moves 34. was leaving 39. visit 35. had 40. going 42. accommodation 47. friendly 43. instruction 48. lovely 44. activities 49. differences 45. organization 50. famous Bài 4: 41. participants 46. mountainous Bài 5: 51. gets 56. have to  get 52. in 57. late  at 53. last 58. Do  next 54. arranges 59. invent  arranged 55. are going 60. commercially  go Bài 6: 61. was 62. to 63. very / as 64. when 66. garden 67. with 68. that 69. for Bài 7: 71. at 72. from 73. at 74. since 76. to 77. at 78. from 79. by Bài 8: 81. Last year I spent a week in My Son and I didn’t want to leave. 82. He is said to be the most intelligent student in the class. 83. It is interesting to have a vacation abroad. 84. The waste paper will be recycled in the local factory. 85. Hoa burnt her hand when she was cooking dinner. 86. Would you mind if I turned on the television? 87. Old car tires are recycled to make shoes and sandals nowadays. 88. I am looking forward to seeing you soon. 89. My daughter dislikes traveling by coach, so we will go by plane. 90. We haven’t seen her since we were on holiday in Ha Long Bay. Bài 9: 91. It took Peter 3 hours to repair his house. 92. People recycle old car tires to make shoes and sandals. 93. We didn’t arrive early enough to see the film. 94. He asked me if I knew to speak English. 95. We haven’t met each other for 10 years. 96. The film was so boring that she fell asleep. 97. The furniture was too expensive for me to buy. 98. He is tall enough to touch the light. 99. The weather is so good that they are going for a picnic. 100. He had his car repaired yesterday  has to  later  Are  invention  commercial 65. up 70. more 75. as 80. off
- Xem thêm -