Bài tập bồi dưỡng hsg lớp 6 phần 2

  • Số trang: 24 |
  • Loại file: DOC |
  • Lượt xem: 66 |
  • Lượt tải: 0
dinhthithuyha

Đã đăng 3355 tài liệu

Mô tả:

TEST 1 Question I: Choose the best answer to fill in each blank.(Chọn từ thích hợp nhất để điền vào ô trống) 1. It’s twelve o’clock, Nam. Let’s ........................... home. A. go B. to go C. going D. goes 2. Tuan and I ..................... badminton in the yard. A. playing B. is playing C. are playing D. am playing 3. This sign says “Stop!”. We ........................... go straight ahead. A. can B. don’t can C. must D. must not 4. They are going to New York ........................... plane. A. in B. by C. with D. on 5. Viet is ............................ something on his book. A. writing B. writting C. wrote D. writes 6. Are there ................... stores on your street? A. a B. an C. any D. the 7. My sister and I ............................. television in the living - room now. A. am watching B. are watching C. is watching D. watching 8. ........................... do you go to school? - I walk. A. How B. By what C. How many D. How by 9. “Does Nga play volleyball?” - “No, ........................” A. she not plays B. she don’t C. she isn’t D. she doesn’t 10. How many floors .......................... in your school? A. there are B. there has C. are there D. have there Question II: Give the correct form or tense of the verbs in the brackets. 1. Every evening my father (watch) ............................. television. 2. We (not/ read) ............................. books after lunch. 3. Tom (be) ........................ my friend. He (play) ...................... sports everyday. 4. (your students/ play) ................................................. soccer every afternoon? 5. Where (your children/ be) ........................................................? - They’re upstairs. They (play) ........................................ video games. 6. What (you/ do) ................................... now? - I (unload) ........................... the vegetables. 7. (Nam/ work) .............................................. in the garden at the moment? Question III: Fill en each blank with the suitable word. Today is Sunday. ........................ (1) is fine and warm. Mr. Kien’s family are ....................(2) at home. They are working in the house now. Mr. Kien is cleaning the doors and windows. Nam is helping .................... (3). Mrs. Oanh and Hoa ..................... (4) in the kitchen. Mrs. Oanh is ....................... (5) the dishes. Hoa is cleaning the vegetables. They are cooking the lunch. They are going to ........................ (6) a good lunch together. Mr. Kien’ family are not free today. They are busy ........................ (7) the housework, but they are very happy. They are going to finish the housework at half past eleven, then .........................(8) will have lunch. In the afternoon they are going to the park. In the ......................(9) Nam and Hoa are going to ................(10) all their exercises before going to bed. Question IV: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words in each group. 1. A. gray B. face C. orange D. make 2. A. big B. time C. fine D. light 3. A. tall B. fat C. cat D. hat 4. A. do B. brother C. two D. to 5. A. has B. name C. family D. lamp 6. A. no B. cold C. old D. doctor 1 7. A. son B. come C. home D. mother 8. A. be B. the C. he Vietnamese 9. A. live B. his C. dinner D. fine 10. A. house B. our C. four D. about Question V: Make the question for the underlined words or phrases. 1. She walks to school every day. ...................................................................................................................................? 2. The man in the car is our new teacher. ...................................................................................................................................? 3. We are having bread and milk for breakfast. ...................................................................................................................................? 4. My sister works in Sydney, Australia. ...................................................................................................................................? 5. There are ten boys and nineteen girls in our class. ...................................................................................................................................? 6. I’m in class 6A. ...................................................................................................................................? 7. My brother gets up at a quarter to six. ...................................................................................................................................? 8. They are traveling to work by car. ...................................................................................................................................? 9. There is a lake near our house. ...................................................................................................................................? 10. Mr. Hoang works in the city. ...................................................................................................................................? Question VI: Find the mistake in the each sentence below and correct it. 1. Minh don’t work in a bank. ......................................................................................... 2. We don’t live in a country. ......................................................................................... 3. When this program finish? ......................................................................................... 4. The bank doesn’t closes until 4.30. .................................................................................. 5. They like watch TV. ................................................................................... 6. Would you like go to the cinema tonight? ........................................................................ 7. He usually doesn’t come home late. ......................................................................... 8. He comes here with bicycle. ...................................................................................... 9. Are you enjoy the party? ..................................................................................... 10. Can you playing chess? ................................................................................... Question VII: Use the given words to make complete sentences. 1. Minh/ live/ brother/ apartment/ town. ............................................................................................................................................... 2. Mrs. Lan/ and/ children/ travel/ London/ plane. ............................................................................................................................................... 3. There/ be/ any flowers/ your/ school/ yard? ............................................................................................................................................... 4. He/ not ride/ home/ but/ go/ taxi. ............................................................................................................................................... 5. Sister/ have/ bike/ and/ cycle/ work/ everyday. ............................................................................................................................................... Question VIII: Read the following passage and answer the questions below. Linda is a vegetarian so she doesn’t eat meat. She doesn’t have a big breakfast every morning. She usually has a slide of bread and a glass of milk. She has lunch at the office at about 11.30. She has 2 only rice with vegetables for lunch. At weekends she often goes to a Chinese restaurant because there is a lot of delicious food for vegetarians. * Question: 1. Why doesn’t Linda eat meat? ............................................................................................................................................... 2. What does Linda usually have for breakfast? ............................................................................................................................................... 3. What does she have for lunch? ............................................................................................................................................... 4. Where does she have lunch? ............................................................................................................................................... 5. Why does she often go to a Chinese restaurant at weekends? ............................................................................................................................................... ------------The end-----------ĐÁP ÁN Question I: (2,5 ms) - Mỗi câu chọn đúng cho: 0,25 đ. 1. A 2. C 3. D 4. B 6. C 7. B 8. A 9. D Question II: (2,5 ms) - Mỗi động từ chia đúng cho: 0,25 đ. 1. watches 2. don’t read 3. is/ plays 7. Is Nam working6. are you doing/ am unloading 5. are your children/ are playing 5. A 10. C 4. Do ...... play..... Question III: (2,5 ms) - Mỗi ô trống điền đúng cho: 0,25 đ. 1. It 2. staying 3. him 4. are 5. washing 6. have 7. with/ doing 8. they 9. evening 10. do Question IV: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ. 1. C 2. A 3. A 4. B 5. B 6. D 7. C 8. B 9. D 10. C Question V: (2,5 ms) - Mỗi câu hỏi đặt đúng cho: 0,25 đ. 1. How does she go/ get/ travel to school everyday? 2. Who is the man in the car? 3. What are you having for breakfast? 4. Where does your sister work? 5. How many boys and girls are there in your class? 6. Which class are you in? 7. What time/ When does your brother get up? 8. How are they traveling to work? 9. What is there near your house? 10. Where does Mr. Hoang work? Question VI: (2,5 ms) - Mỗi câu chữa đúng cho: 0,25 đ. 1. don’t -> doesn’t 2. a -> the 3. does this program 4. closes -> close 5. watch -> watching 6. go -> to go 7. usually doesn’t -> doesn’t usually 8. with -> by 9. enjoy -> enjoying 10. playing -> play Question VII: (2,5 ms) - Mỗi câu viết đúng cho: 0,5 đ. 1. Minh lives with her/ his brother in an apartment in town. 3 2. Mrs. Lan and her children travel to London by plane. 3. Are there any flowers in your school yard? 4. He doesn’t ride home but he goes by taxi. 5. My sister has a bike and she cycles to work everyday. Question VIII: (2,5 ms) - Mỗi câu trả lời đúng cho: 0,5 đ. 1. Because she is a vegetarian. 2. She usually has a slide of bread and a glass of milk for breakfast. 3. She has only rice with vegetables for lunch. 4. She has lunch at the office. 5. Because there is a lot of delicious food for vegetarians. TEST 2 Question I: Choose the best answer to fill in each blank. 1. Please ............... the milk carefully. I don’t want it to boil over. A. see B. watch C. look at D. notice 2. “Was he disappointed?” - “Yes, he found the movie ........................” A. boring B. boringly C. bores D. bored 3. ........................ 20 September, 1529, five small ships set sail from Spain. A. At B. In C. On D. By 4. Every student in those five rooms must bring ......................... own books to class. A. one’s B. someone’s C. their D. his 5. “Was the competition a success?” - “Yes, ...................... people took part in it than usual.” A. more B. fewer C. less D. many 6. What do students often do ...................... break? A. in B. for C. at D. on 7. I don’t like brown rice. Don’t you have ................................? A. white ones B. any white C. no white D. a white 8. Would you like .......................... that for you? A. me doing B. that I do C. me do D. me to do 9. You can join the club when you ........................... older. A. will get B. get C. are getting D. can get 10. Can you see any people in the house? ................................. A. Only a little B. Only few C. Only a few D. Only little Question II: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words in each group. 1. A. teenager B. together C. guess D. regular 2. A. chicken B. coach C. orchestra D. change 3. A. meat B. reader C. overseas D. realize 4. A. horrible B. hour C. hundred D. hold 5. A. much B. drug C. future D. buffalo 6. A. started B. weighed C. measured D. called 7. A. appointment B. affect C. amount D. add 8. A. serious B. symptom C. sugar D. sauce 9. A. great B. beautiful C. teacher D. means 10. A. wet B. better C. rest D. pretty Question III: Give the correct form or tense of the verbs in the brackets. 1. At the moment we (sit) .............................. in a café. We (wait) ..................... for the museum to open, so I (write) ............................ some postcards. 4 2. Miss Helen (help) ............................. as soon as she (finish) ............................. that letter. 3. Boys like (play) ............................. marbles or catch while girls enjoy (skip) .............. rope or chatting. 4. (you/ go) ....................................... abroad for your holiday? - Well, I (get) ................... a holiday job. I’m going to an agent’s on Saturday (find out) ........................... about it. Question IV: Choose the best answer to fill in each blank of the following passage. Dear Hanh, I’m writing to invite you to a party we ........................ (1) at the flat next Friday, December 14 th. As you know, ...........................(2) Lan’s 13th birthday next week and my birthday next month, .......................... (3) we thought we’d celebrate together and have a joint party. I can’t remember if you know my address or not, but anyway, if you ..............................(4) the direction below, you shouldn’t get lost. Take the Number 15 bus from the station and ........................... (5) at the Star Hotel. Walk down Long Viet Road, past the DanChu Cinema, and then ......................... (6) the first turning on the right. That’s LeLoi Road. Turn left ..................... (7) the first junction, then go straight past the church as far as the next crossroads. ......................(8) and our block of flats is the second on the right. Do try and come. Of course you’re ..................... (9) to bring someone with you if you want to. Look forward .............................. (10) you then! 1. A. have B. are having C. going to have D. will has 2. A. it’s B. its C. they’re D. she’s 3. A. too B. but C. because D. so 4. A. to follow B. follow C. following D. follows 5. A. get up B. get by C. get on D. get off 6. A. have B. get C. take D. bring 7. A. in B. at C. of D. on 8. A. Right turn B. To right C. To turn D. Turn right 9. A. welcomed B. welcome C. welcoming D. to welcome 10. A. to see B. for seeing C. of seeing D. to seeing Question V: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first. 1. A year has twelve months. -> There are .......................................................................................................................... 2. Lan is more intelligent than her sister. -> Lan’s sister isn’t .............................................................................................................. 3. He looks after the sick people. -> He takes ........................................................................................................................... 4. Do you enjoy listening to music? -> Are you interested ..........................................................................................................? 5. What is your mother’s job? -> What does .......................................................................................................................? 6. We have a two - month summer vacation. -> Our summer vacation lasts .............................................................................................. 7. Will you please look after the house while we are away? -> Will you please take .......................................................................................................? 8. Vietnamese students have fewer vacations than American ones. -> American students ........................................................................................................... 9. It takes me about two hours each day to do my homework. -> I spend .............................................................................................................................. 10. Hoa is a hard student. -> Hoa studies ....................................................................................................................... Question VI: Use the given words to make complete sentences. 1. Could/ tell/ how/ get/ police station/ please? 5 .............................................................................................................................................? 2. How much/ cost/ mail/ letter/ USA? ..............................................................................................................................................? 3. In/ future/ we/ less work/ more money/ spend. ............................................................................................................................................... 4. Brother/ engineer/ and/ work/ factory/ suburb/ capital. ............................................................................................................................................... ............................................................................................................................................... 5. Eat/ and/ talk/ friends/ be/ most common ways/ relax/ recess/ many countries. ............................................................................................................................................... ............................................................................................................................................... Question VII: Read the following passage and answer the questions below. Headache is a very common disease in the USA. Every year, about fifty million people have to go to the doctor because of headache. The symptoms of a headache are various. People can see black dots or bright spots in front of their eyes. They may also have pains only on one side of the head. Sometimes when the pain goes away, the head is sore. People have headache when they work too hard or they are too nervous about something. Medicine can help cure the disease but people usually have to do more than taking tablets. They can prevent headaches by changing their diets or their lifestyle or simply by going to bed. * Questions: 1. Why is headache a common disease in the USA? ............................................................................................................................................... ............................................................................................................................................... 2. What can people see when they have headaches? ............................................................................................................................................... 3. Can people have pains on only one side of the head? ............................................................................................................................................... 4. When do people have headaches? ............................................................................................................................................... 5. How can they prevent headaches? ............................................................................................................................................... ............................................................................................................................................... Question VIII: Fill in each blank with the suitable preposition. 1. It was interesting. I had a lot ................................ fun. 2. What do you think ............................... the place? 3. My friends took me .................................. a temple. 4. I bought gifts ............................ my friends. 5. Were you tired ................................... the trip? 6. She put the hat ........................... the wall. 7. Why don’t you look ............................. the fish? - They are lovely. 8. Last night I spoke to my mum ................................ my hobby. 9. He rented a house next door ......................... mine. 10. He moved .............................. a new house. ------------- The end--------------ĐÁP ÁN Question I: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ. 1. B 2. A 3. C 6. C 7. B 8. D 4. D 9. B 5. A 10. C 6 Question II: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ. 1. A 2. C 3. D 4. B 5. C 6. A 7. D 8. C 9. A 10. D Question III: (2,5 ms) - Mỗi động từ chia đúng cho: 0,25 đ. 1. are sitting/ are waiting/ am writing 3. playing/ skipping 2. will help/ finishes 4. Are you going/ am going to get (will get)/ to find out. Question IV: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn và điền đúng vào ô trống cho: 0,25 đ. 1. B 2. A 4. B 5. D 3. D 6. C 7. B 8. D 9. B 10. D Question V: (2,5 ms) - Mỗi câu viết lại đúng cho: 0,25 đ. 1. There are twelve months in a year. 2. Lan’s sister isn’t as intelligent as her. 3. He takes care of sick people. 4. Are you interested in listening to music? 5. What does your mother do? 6. Our summer vacation lasts two months. 7. Will you please take care of the house while we are away? 8. American students have more vacations than Vietnamese ones. 9. I spend two hours each day doing my homework. 10. Hoa studies (very) hard. Question VI: (2,5 ms) - Mỗi câu viết đúng cho: 0,5 đ. 1. Could you tell me how to get to the police station, please? 2. How much does it cost to mail a letter to the USA? 3. In the future, we have less work and more money to spend. 4. My brother is an engineer and he works in a factory in the suburb of the capital. 5. Eating and talking with friends are the most common ways of relaxing at recess in many countries. Question VII: (2,5 ms) - Mỗi câu trả lời đúng cho: 0,5 đ. 1. Because every year, about fifty million people have to go to the doctor because of headache. 2. They can see black dots or bright spots in front of their eyes. 3. Yes, they can. 4. When they work too hard or they are too nervous about something. 5. They can prevent headaches by changing their diets or their lifestyle or simply by going to bed. Question VIII: (2,5 ms) - Mỗi giới từ đúng cho: 0,25 đ. 1. of 2. about 3. to 4. for 5. from 6. on 7. at 8. about 9. to 10. to TEST 3 Question I: Choose the best answer to fill in each blank. 1. My aunt speaks English very ................................ A. good B. well C. goodly D. best 2. We have math on Tuesday, Thursday, and Friday; It means we have math .................. a week. A. once B. twice C. three times D. four times 3. Lan promises to ............................ her best in learning English. A. try B. make C. work D. learn 4. Learners don’t only learn the meaning ......................... the spelling and pronunciation of new words. A. too B. as well as C. also D. but also 5. The manager asked me ............................. for him outside his office. 7 A. wait B. waiting C. to wait D. waited 6. She hasn’t written to me ........................................ A. already B. yet C. never D. any longer 7. Would you be ................................ to hold the door open? A. kind enough B. too kind C. as kind D. so kind 8. Take the number 7 bus and get ......................... at Forest Road. A. up B. down C. outside D. off 9. They have never come ............................ such a beautiful village before. A. off B. along C. at D. across 10. Surely David’s not going to drive, .......................... he? A. does B. isn’t C. is D. will Question II: Give the correct form of the words in the brackets. 1. He fell off the bike, but his ............................... were not serious. (injure) 2. She gave me a ............................... of the new house. (demonstrate) 3. The shop ............................. showed me a lot of new models. (assist) 4. You must read the following ............................... precautions carefully. (safe) 5. You shouldn’t talk about her character only through her .......................... (appear) 6. We are waiting for the .............................. of our uncle’s train. (arrive) 7. The increase in population has led to .................................... in many cities. (crowd) 8. We had a terrible trip because the weather was ............................. (please) 9. If you want to get more ................................, please contact Mr. Phong. (inform) 10. It’s a good restaurant; the food there is very ........................... (taste) Question III: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words in each group. 1. A. visit B. resort C. museum D. restaurant 2. A. seat B. great C. please D. beach 3. A. helped B. wanted C. sounded D. suggested 4. A. hotel B. photo C. move D. pagoda 5. A. city B. center C. country D. cigarette 6. A. mind B. climb C. exciting D. destination 7. A. sugar B. sorry C. seaside D. summer 8. A. busy B. why C. history D. family 9. A. page B. village C. luggage D. heritage 10. A. what B. which C. where D. who Question IV: Give the correct form or tense of the verbs in the brackets. 1. My uncle (not/ be) ……………………………. out of his house since he (buy) ………………………… a color TV. 2. I don’t think I (go) ............................... out tonight. I (be) .......................... too tired. 3. John (wash) .............................. his hands. He (just/ repair) ...................................... the TV set. 4. Tell him (bring) .................................. his bike inside. If he (leave) ........................... it there, someone (steal) ....................................... it. 5. Where (you/ spend) ........................................ your summer holiday last year? Question V: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first. 1. Keeping the environment clean is very important. -> It’s .................................................................................................................................... 2. They will show the time machine to the public when they finish it. -> The time machine ............................................................................................................. 3. He was delighted to receive his aunt’s letter. -> He was delighted that his ................................................................................................. 4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals. -> People ............................................................................................................................... 8 5. I’m very sad that I wasn’t accepted in that group. -> I’m very sad not ................................................................................................................ 6. Van keeps forgetting his homework. -> Van is ............................................................................................................................... 7. I would like you to help me to put the chairs away. -> Do you mind ...................................................................................................................? 8. Please don’t make any noise; I’m very tired. -> I’d rather ........................................................................................................................... 9. Having a vacation abroad is very interesting. -> It is ................................................................................................................................... 10. The water was so cold that the children couldn’t swim in it. -> The water wasn’t .............................................................................................................. Question VI: Read the following passage and answer the questions below. A burn is an injury to the skin caused by exposure to fire, hot liquids or metals, chemicals, electricity or the sun’s ultraviolet rays. When someone gets a burn , it’s necessary to provide first - aid right away. First aid for burns involves removing the source of the burn as soon as possible. The burns should be cooled immediately with cold water. A clean, cold wet towel or dressing can be placed on less serious burns to ease pain and protect the burns from contaminating. If the burn is caused by chemicals, it should be bathed continuously with running water for at least 20 minutes to reduce the substance. Any powder should be carefully brushed off with gloved or protected hands before washing. Wet dressings should never be used for burns. Instead, the first - aid provider should gently apply dry, sterile dressing held in place by bandages and seek immediate medical attention. * Question: 1. What can cause burns? ............................................................................................................................................... ............................................................................................................................................... 2. When should the source of the burn be removed? ............................................................................................................................................... 3. Why should we place clean, cold wet towels on less serious burns? ............................................................................................................................................... 4. How long should the burn caused by chemicals be washed with water? ............................................................................................................................................... 5. What kind of dressings should the first - aid provider use? ............................................................................................................................................... ............................................................................................................................................... Question VII: Use the given words to make complete sentences. 1. Linh/ parents/ proud/ him/ because/ he/ always/ get/ good marks. ............................................................................................................................................... 2. We/ very interested/ play/ soccer/ when/ live/ countryside. ............................................................................................................................................... 3. I/ not talk/ uncle/ since/ he/ buy/ new house/ city center. ............................................................................................................................................... ............................................................................................................................................... 4. The Browns/ buy/ lot/ food/ because/ they/ go/ have/ party. ............................................................................................................................................... ............................................................................................................................................... 5. It/ only/ small car/ so/ there/ not/ enough room/ all/ us. ............................................................................................................................................... Question VIII: Fill in each blank with the suitable word in the following passage. I have just .............................. (1) a letter from my brother, Dave. He is in Australia. He has been there .................................. (2) six months. He is an engineer. He is ..............................(3) for a big 9 farm and he has visited a great ........................... (4) of different places in Australia. He has just bought ............................. (5) Australian car and he has ................................... (6) to Alice Spring, a small town to the center of Australia. He .............................. (7) soon visit Darwin. From ............................... (8), he’ll fly to Perth. My brother has ..............................(9) been abroad before, so he ...................... (10) this trip very exciting. -----------------The end-----------------ĐÁP ÁN Question I: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ 1. B 2. C 3. A 4. D 5. C 6. B 7. A 8. D 9. D 10. C Question II: (2,5 ms) - Mỗi từ đúng cho: 0,25 đ. 1. injuries 2. demonstration 3. assistant 4. safety 5. appearance 6. arrival 7. overcrowding 8. unpleasant 9. information 10. tasty Question III: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ. 1. D 2. B 3. A 4. C 5. C 6. D 7. A 8. B 9. A 10. D Question IV: (2,5 ms) - Mỗi động từ chia đúng cho: 0,25 đ. 1. hasn’t been; bought 2. am going/ will go; am 3. is washing; has just repaired 4. to bring; leaves; will steal 5. did you spend Question V: (2,5 ms) - Mỗi câu viết lại đúng cho: 0,25 đ. 1. It’s very important to keep the environment clean. 2. The time machine will be shown to the public when it is finished. 3. He was delighted that his aunt sent him a letter. 4. People recycle old car - tires to make shoes and sandals. 5. I’m very sad not to be accepted in that group. 6. Van is always forgetting his homework. 7. Do you mind helping me to put the chairs away? 8. I’d rather you didn’t make any noise; I’m very tired. 9. It’s very interesting to have a vacation abroad. 10. The water wasn’t warm/ hot enough for the children to swim (in). Question VI: (2,5 ms) - Mỗi câu trả lời đúng cho: 0,5 đ. 1. Exposure to fire, hot liquids or metals, chemicals, electricity or the sun’s ultraviolet rays can cause burns. 2. It should be removed as soon as possible. 3. Because it helps ease pain and protect the burns from contaminating. 4. For at least twenty minutes. 5. He or she should use dry, sterile dressing held in place by bandages. Question VII: (2,5 ms) - Mỗi câu viết đúng cho: 0, 5 đ. 1. Linh’s parents are very proud of him because he always gets good marks. 2. We are very interested in playing soccer when we lived in the countryside. 3. I haven’t talked to your/ my uncle since he bought a new house in the city center. 4. The Browns have bought a lot of food because they are going to have a party. 5. It is only a small car, so there isn’t enough room for all of us. Question VIII: (2,5 ms) - Mỗi ô trống điền đúng cho: 0,25 đ. 1. received 2. for 3. working 4. number 5. an 6. gone 7. will 8. there 9. never 10. finds 10 TEST 4 Question 1. Choose the words whose underlined part pronounced differently from others by circling the letter A,B,C,or D. 1.A. room B. door C. book D. school. 2.A. school B. child C. chair D. watch. 3.A. books B. pens C. chairs D. lives. 4.A. read B. teach C. head D. eat. 5.A. clock B. cinema C. soccer D. cold. Question 2.Choose the best answer to complete the sentences by circling the letter A,B,C,or D 1. There………………a yard in our school. A. be B. is C. are D. has. 2. Huy and I………….friends in the same class. A. am B. are C. have D. has. 3. What………………his father do ? A. have B. has C. does D. is. 4. My mother is…………….home. A. on B. in C. for D. at. 5…………..are these ? They’re blue. A. How long B. How far C. What color D. Where. 6. There are many ………….in the hall. A. bench B. benchs C. benches D. benchess. 7. The police station is …………..the drugstore and the bookstore . A. to B. at C. between D.on. 8. They live in …………..apartment in town. A. a B. the C. an D.0 9. Mr. Long…………..a letter at the moment? A. write B. are writing C. writes D. is writing. 10. Do you brush your …………in the evening? A. tooth B. teeth C. tooths D. teeths. Question 3 .There is a mistake in each sentence .Find out and correct it as an example. Eg: There is an book on the table . => an => a 1. Mr.Lam works in the garden now.=>………………………….. 2. My brother travels to work on bus =>………………………… 3. He go fast so he can reach on time =>…………………… 4. She is long black hair and a round face. =>……………..………. 5. How much books do you have ?=>………..…………… Question 4. Read the passage ,then write the answer for the question. When Quang walks into the kitchen, he sees a big box on the kitchen table. The box has his name on it .It’s a gift for him from his mother .He opens the box and looks at his gift. It is a dinner with his favorite food ,rice, beans and cehicle (cehicle is seafood with lemon ,garlic and onions, it is very spicy).He’s very hungry and eats it at once .It is delicious. 1. What does he see on the kitchen table? =>……………………………………………………… 2. Is it a gift from his father ? =>……………………………………………………… 11 3. What’s the gift ? =>…………………………………………………….. 4. What is his favorite food ? =>………………………………………………………. 5. How does he feel ? =>……………………………………………………….. Question 5. Supply a suitable preposition to complete the sentence. 1…..(1)…..summer I play tennis…. (2)…the evening. 2. We always go… (3)…..the city center ….(4)….our own car. 3. I’d like to stay….. (5)……home tonight .Is there anything interesting…. (6)…TV? 4. John is often late …..(7)…..school but I am always early. 5. I live only a few yard …..(8)….the bus stop. 6. Let’s listen…….(9)…….some music….(10)…the radio. =>1……..2…….3…….4……..5……….6………..7………8………..9………..10………... Question 6. Rewrite these sentences by putting the words in the correct order. 1. dinner/would like/you/for/which/vegetables? =>…………………………………………………………………………………………….. 2. anything/can/have/you/want/present/you/for/your/birthday. =>…………………………………………………………………………………………. 3. always/a/of/food/lot/puts/his /salt/on/he. =>…………………………………………………………………………………………….. 4.a/pork/and/half/eggs/need/a/ half/dozen/kilo/of/I. =>……………………………………………………………………………………………… 5. my/oil/cooking/wants/to/buy/her/mother/some/ of/rice/and/a/bottle/for/me. =>……………………………………………………………………………………………. TEST 5 Give the correct form of these verbs: a. The sun (set) ……………………………………………………………………………in the West. b. It usually (rain) ……………………………………………………………………………in the summer. c. They (build) ……………………………………………………………the buildings at the moment. d. Bees (make) ……………………………………………………………honey. e. They (get) ……………………………………………………………………on the scale now. f. The earth (circle) ………………………………………………………the Sun once every 365 days. g. Rivers usually (flow) ………………………………………………… to the sea. h. Don’t worry. I (give) ……………………………him your message when I (see) ………………………… him. i. Look! Jane (play) ………………………… the guitar. Hurry up! The bus (come) …………………………… . j. I (not talk) …………………………………………………… to her at present. k. How often………………………… she (go) ………………………… fishing? - She (go) ……………………………………once a year. l. .............. your friends (be)………………………… students? -Yes, they (be) .......................... m. ................ the children (play)………………………………………… in the park at the moment? -No, they aren’t. They (learn) ...................................... to play the piano. n. …………………….you (go)………………………….. to school on Sundays? – Yes, I do. 12 o. My mother (cook) ………………………………………a meal now. She ( cook)…………………… everyday. p. What……………………… your mother (do)…………………………. at this time? - She (make)………………………………a dress. q. ............. she often (go)…………………………… to the cinema every weekend? r. I don’t know. But she always (go) ......................... to the church on Sundays. s. The students (not be) ........................................... in class at present. t. She always (wash) .................................... the dishes after meals. (do) ........................................... an exercise on the present tenses at this moment and I (think) ........................................... that I (know) ........................................... how to use it now. u. My mother sometimes (buy) ........................................... vegetables at this market. v. It (rain) ........................................... much in summer. It (rain) ........................................... now. w. Daisy (cook) ........................................... some food in the kitchen at present. She always (cook) ........................................... in the morning. V. Complete the sentences using the correct form of the words in brackets. He feels very …………..............……….………so he talks …………..............……….……… She looks…………..............……….………in her new coat. He plays soccer …………..............……….……… Nam is always …………..............……….………. He is on his ……............ ……….……… this week. Mr. Han is a …………..............……….……… driver. He drives …………..............……….……… I live on …………..............……….……… highland in Dalak. Hoa has a fine …………..............……….……… of stamp. His …………..............……….……… helps him successful. AIDS is a………..............……….disease Her parents’ …………..............……….……… makes her very sad. Mai understands me …………..............……….……… There is no …………..............……….……… between my answer and his. We have a lot of …………..............……….……… in learning English. The is an…………..............……….……… football match this afternoon. We are very proud of our………..............………. He speaks English …………..............……….……… If you smoke, it is …………..............……….……… to you. She sent her best wishes for my future…………..............……….……… He does exercise every morning, so he is very…………..............………. ……… Exercises …………..............……….………your health. …………..............……….………students don’t often succeed in the tests. . ………..............……….are trying to find out new stars. Nam is very…………..............……….……… and heavy. I don’t like hot weather. I like…………..............……….……… weather Ha Long Bay is a …………..............……….……… Bay. Supply the correct word form Anger Attraction Beauty Business Care Center Collect Curious Danger Death Depth (ñoä saâu) Differ Difficult Excite Friend Fluency Harm Happiness Health Strong Laziness Science Strength Warmth Wonder 1. The duty of the police is the ___________of law and order. (MAINTAIN) 2. Our tomatoes are ________nicely; they’ll be ready to eat in about a week. (RIPE) 3. Look at this picture of Bill and his father - you can see the __________clearly, can’t you? (LIKE) 13 4. He said ‘Good morning’ in a most _______way. (FRIEND) 5. Playing for the national team for the first time was an _______experience for Hong Son. (FORGET) 6. “This is not a good essay,’ said the lecturer. ‘I find your arguments ________. (CONVINCE) 7. It’s a lovely old house, I agree, but can we afford to_______ it? (MODERN) 8. George and I have been friends since_________ he used to live next door. (CHILD) 9. In winter it is important for farmers to provide food and _______ for their animals. (WARM) 10. Pele ________Ronaldo to take part in 2002 World Cup. (COURAGE) 11. ____________is one of the qualities required of a social worker. (FLEXIBLE) 12. Novelists are among the most _______people in the world.(IMAGINE) 13. Secondary education is ________and free in many countries. (COMPEL) 14. The song has ____________been selected for the Sea Games 22, Vietnam. (OFFICE) 15. _______are doing their best to make people aware of the danger of air pollution. (ENVIRONMENT) I/ Read the situations and complete the sentences. Use the comparative form (-er or more ) with give adjective. 1. The CD is 20.000 dong , the cassette is 12.000 dong. (expensive) The CD………………………………………………………………………. 2. The church is built in 1878 and the library in 1925.(old) The church …………………………………………………………………... 3. Andrew hasn’t many friend .Clare has lots of friends.(popurlar) Clare………………………………………………………………………….. 4. The film lasts two and a half hours, but videotape is only two hours long.(long) The film ……………………………………………………………………… 5. It takes four hours to go by car and five hours to go by train.(slow) Going by train…………………………………………..…………………….. 6. Laura’s room has a lot of pictures and flowers. Mark’s room doesn’t have any pictures . (interesting) Laura’s room ………………………………………………………………… 7. Daneil can lift 90 kilos ,but Matthew can lift 120 kilos.(strong) Matthew ……………………………………………………………………… 8. There are a lot of vehicles on the streets in the city.There are few vehicles on the streets in the countryside. (Crowded) The streets in the city ……………………………………………………….. 9. The buses run every 30 minutes .The trains run very hour.(frequent) The buses ……………………………………………………………………. 10. Yesterday the temperature was six degrees. Today it’s only three degrees.(cold) It …………………………………………………………………………….. II/ Write the sentences from the notes.Use the superlative form of the adjective. 1.Mark / tall /person/ his family. 14 ……………………………………………………………………………….. 2.This stadium / modern / Europe. ……………………………………………………………………………….. 3.What /happy/ day/your life. ……………………………………………………………………………….. 4.The Beatles album / good / they ever made.. ……………………………………………………………………………….. 5.Asernal /popular/team/England. ……………………………………………………………………………….. 6.This painting /valuable/the gallery. ……………………………………………………………………………….. 7.Yesterday/hot /day/the month. ……………………………………………………………………………….. 8.This watch/ one /cheap/you cn buy. ……………………………………………………………………………….. 9.That/ boring/ film /I /ever / see. ……………………………………………………………………………….. 10.It /bad/mistake/I/ever/make. ……………………………………………………………………………….. III/ Write the comparative form or the superlative form of the words in brackets 1. Sport is……………………………….politics.(interesting) 2. Can’t you think of anything ………………………..to say?(intelligent) 3. It’s ……………………..day of the year.(short) 4. London is……………………………Birmingham.(big) 5. I prefer this chair to the other ones.It’s ……………………(comfortable) 6. The weather is getting……………………………….(bad). 7. I like living in the countryside.It’s …………….living in a town.(peaceful) 8. Who is ………………………in the class?(clever) 9. That’s ……………………..meal I’ve had for a long time.(delicious) 10. It was……………………….speech I’ve heard .(boring) III/ Read the situations and complete the sentences. Using the words in brackets. 1. I’m quite tall but you are taller.(as……..as) I’m……………………………………………………………………...... 2. Hoa and Tim are both 13 year old .(the same……..as) Tim is……………………………age…………………………………… 3. She speak English very well ,and her sister speaks well too.(as……..as) She speaks………………………………………………………her sister. 4. They lived here for a long time but we’ve lived here longer.(as……..as) They haven’t…………………………………………………………us. 5. My birthday is 12 August.Tom’s birthday is 12 August .(the same as) My birthday is ……………………………………………………Tom’s 15 6. Sandra spent 100 dollar ; but Susan spent 120 dollars.(as……..as) Sandra ……………………………much money……………………… 7. Nam drive carefully, but his sister drive more carefully.(as……..as) Nam doesn’t……………………………………………………………… 8. We left the meeting at 10 pm ; they left the meeting at 10 pm too .(The same ……as) We left …………………………………time………………………… TEST 6 I/ Chän tõ cã phÇn g¹ch ch©n ph¸t ©m kh¸c víi c¸c tõ cßn l¹i trong c©u.(2m) 1, A. ground B. should C. about D .mountain 2, A . thank B. that C. brother D. these 3, A. read B. teacher C. eat D. theater 4, A. game B. geogaphy C. vegetable D. change II / ViÕt thµnh c©u hoµn chØnh tõ nh÷ng tõ gîi ý . (3m) 1, Peter /have/toast/bacon/lunch. 2, How/many/sister/brother/your/friend/have/? 3, My/brother/can/ride/bicycle/my sister/not. 4, Let/play/game/school yeard/. 5, There/be/two/seasons/Vietnam/it/tropical country/. 6, Everyday/I/go/school/bicycle/my father/go/work/his/car/. III/ Em h·y cho d¹ng ®óng cña tõ trong ngoÆc ®Ó hoµn thµnh mçi c©u sau.(4m) 1, She is very ..............(beauty) 2, Mai’s sister is a ............(sing). 3, His ............are thin and long.(foot). 4, Is your father an............? ( farm). 5, Her son is ........... (good – look). 6, It’s very .............in the city. (noise) 7, Our ............are in the bookstore. (child) 8, In the ................there is a museum , a factory, and a stadium . ( neighbour) IV/ H·y dïng mét ®¹i tõ ®Ó ®iÒn vµo mçi chç trèng trong ®o¹n v¨n sau .(3m) ........am a teacher. .........students are from all over the country . .............father is a doctor . ..........work is interesting. ...........is always busy . .............mother is rather old . ...........is at home . My brother and sister are young . ........are students . ...........school is big and near ...........house . ..........are in a large house together. ...........is on main street . V/ Em h·y viÕt l¹i c¸c c©u sau sao cho nghÜa kh«ng ®æi . (2m) 1, There are many pictures in our room. Our room............................................................ 2, She often cycles to work . She often ............................................. 3, How much is a bowl of noodles ? How much ...................................? 4, Mr and Mrs Minh have a son , Nam Mr and Mrs Minh are ...................................... VI/ Mçi c©u sau cã mét lçi sai em h·y t×m vµ söa lçi sai ®ã .(2m) 1, We live in 50 Le Hong Phong street . 2, Most people doesn’t work on sunday. 3, Mr Lan doesn’t lives in Vietnam . 4, What time are you have breakfast ? 16 VII / H·y ®äc ®o¹n v¨n sau vµ tr¶ lêi c©u hái (2m) There are four seasons in my country . They are spring, summer , fall and winter. The weather in the spring is usually warm and fine . There are many flowers in the spring . In the summer the weather is hot . It’s always sunny . When the fall comes , the weather becomes cool. We have much rain in the fall . It’s the season of umbrella . After fall comes winter. It’s a dry season . The weather is cold and it doesn’t rain very often ,but it sometimes snows in the winter in Vietnam . 1, How many seasons are there in Vietnam ? 2, What’s the weather like in the winter ? 3, Why do people call fall “the season of umbrellas” ? 4, Can you see snows in Vietnam ? VIII/ H·y dïng mét tÝnh tõ thÝch hîp ®Ó ®iÒn vµo mçi chç trèng trong mçi c©u sau.(2m) 1, Give me some water . I’m .............. 2, This box is .......... . It’s only two kilos. 3, My brother is ...............He is not tall . 4, I’d like some noodles . I’m ................. KEYS I/ Chän tõ cã phÇn g¹ch ch©n ph¸t ©m kh¸c víi c¸c tõ cßn l¹i trong c©u.(2®) 1, B. should 2, A . thank 3, D. theater 4, D. change II / ViÕt thµnh c©u hoµn chØnh tõ nh÷ng tõ gîi ý (3®) 1, Peter has a toast and bacon for lunch. 2, How many sister and brother does your friend have ? 3, My brother can ride bicycle but my sister can’t 4, Let’s play a game in the school yard. 5, There are two seasons in Vietnam because it is a tropical country. 6, Everyday I go to school by bicycle but my father goes to work in his car . III/ Em h·y cho d¹ng ®óng cña tõ trong ngoÆc ®Ó hoµn thµnh mçi c©u sau. (4®) 1, beautiful 2, singer 3, feet 4, farmer 5, good – looking 6, noisy 7, children 8, neighbourhood IV/ H·y dïng mét ®¹i tõ ®Ó ®iÒn vµo mçi chç trèng trong ®o¹n v¨n sau .(3®) ..I...... My. .........My. .............His. ..........He. ...........My. .............She. ...........They. ........ . .My..........My...........We . ..........It. ........... V/ Em h·y viÕt l¹i c¸c c©u sau sao cho nghÜa kh«ng ®æi . (2®) 1, Our room has many pictures 2,She often goes to work by bike 3, How much does a bowl of noodles cost ? 4,Mr and Mrs Minh are Nam’s parents VI/ Mçi c©u sau cã mét lçi sai em h·y t×m vµ söa lçi sai ®ã .(2®) 1, in – at 2, doesn’t - didn’t 3, lives - live 4, are - do 17 VII / H·y ®äc ®o¹n v¨n sau vµ tr¶ lêi c©u hái (2®) 1, There are four seasons in Vietnam . 2, The weather is cold 3,Because we have much rain in the fall 4, Yes , I can VIII/ H·y dïng mét tÝnh tõ thÝch hîp ®Ó ®iÒn vµo mçi chç trèng trong mçi c©u sau.(2®) 1, thirsty 2, small 3, short 4,hungry TEST 7 I. Chọn một đáp án đúng nhất. 1. …………… sports do you play? a. How b. Who c. Which d. What’s 2. My mother wants a good pair of shoes because she often goes …………. a. jogging b. fishing c. sailing d. running 3. He often …………….. his kite when he’s not busy. a. does b. plays c. goes d. flies 4. Why don’t we go to the movies? a. Because I like it b. Good idea c. Yes, we do d. I don’t think so 5. Some people can speak many ………………… a. countries b. nationalities c. languages d. speeches. 6. People are …………. many forests because they need more land. a. destroying b. producing c. growing d. polluting 7. There is ……….. oil in this bottle. We should buy some more. a. a few b. few c. little d. a little 8. Can I help you? - …………., please. I need a kilo of beef. a. Sorry b. Yes c. Can d. No 9. Minh …………… likes fish and beef. a. isn’t b. don’t c. doesn’t d. never 10. He goes to work six days a week. He ……. goes to work. a. always b. usually c. often d. never II. Tìm một từ có phần gạch chân phát âm khác với từ còn lại. 1. a. citadel b. vacation c. destination d. lemonade 2. a. teachers b. doctors c. students d. workers 3. a. accident b. soccer c. clinic d. camera 4. a. mounth b. weather c. thick d. throw 5. a. language b. engineer c. sausage d. jogging III. Viết lại câu sau sao cho nghĩa không đổi. 1. Lan’s hair is long. -> Lan …………….………….. 2. Nam rides his bike to school everyday. -> Nam goes ………………….. 3. Are there four people in your family? -> Does ………………….……? 4. Nobody in our class is happier than Nga. -> Nga …………..……..……… 5. Let’s go swimming. -> What about ………………..? 6. My house is behind the post office. -> The post office ……………. 7. She likes drinking milk. -> Milk is ……………………. 8. Ba has a sister, Lan. -> Ba …………………………. 9. What’s the height of the Mount Everest? -> How ……………………….? 18 10. This boy is strong. -> He is ………………………. IV. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc. 1. There are lots of (beauty) beaches in Viet Nam. 2. Is Mr.Ha a (business) ? 3. She’s from Vietnam. What’s her (nation)? 4. Air (pollute) is a big problem in the big cities. 5. In the (neighbor) , there is a hospital and a factory. V. Điền một giới từ thích hợp vào chỗ trống nếu cần. 1. A few people are …………. the mountain and they are ……… danger. 2. I have to stay..…late because I don’t finish ……. my homework. 3. My father always goes to work ………… his own car. 4. Our school starts ……….. six forty five to eleven o’clock. 5. The beef is on the table …….. the eggs and the fish. VI. Chia động từ trong ngoặc cho phù hợp thì. 1. What they (do) tonight? - They (listen) to music on the radio. 2. Your brother (can, swim) ? - Yes, he can. He (swim) very well. 3. He (be) tired and he’d like (sit) down. 4. Hoa (not do) her homework in the afternoon. She (do) it in the evening. 5. Look! The plane (fly) towards the airport. It (land) VII. Điền vào mỗi chỗ trống một từ cho thích hợp. Dear Mai I am visiting Ha Long Bay with my family ...(1)… June 12 th to 20th. …(2)… you have a double room with a shower for these days? How …(3)… is the room? We would like …(4)… room facing the sea if it is possible. We …(5)… eat meat but we …(6)… all other kinds of food. We are arriving …(7)… Ha Long Bay …(8)… about six o’clock on Monday evening. We plan to leave the hotel …(9)…Sunday morning. I …(10)… forward to hearing from you soon. Love Nga. VIII. §iÒn ®óng d¹ng so s¸nh cña tÝnh tõ trong ngoÆc. 1. Which is the (big) city in Viet Nam ? 2. Spring is (warm) than Fall. But Summer is the (hot) season of a year. 3. Hoa is the (good) student in our class. 4. The Nile River is the (long) river in the world. 5. The city is (noisy) than the country. IX. Viết một đoạn văn ngắn nói về thời tiết ở quê em và những việc mà em thường làm vào các mùa đó . TEST 8 A- PHONETIC: T×m tõ cã c¸ch ph¸t ©m kh¸c víi nh÷ng tõ kia ë ch©n g¹ch ch©n: 1/ A. teachers B. thanks C. pupils D. farmers 2/ A. foot B. door C. good D. book 3/ A. teeth B. thin C. mother D. math 4/ A. gymnast B. vegetable C. dangerous D. geography 5/ A. black B. work C. knee D. look 6/ A. young B. house C. our D. trousers 7/ A. cool B. good C. room D. look 8/ A. watches B. brushes C. classes D. lives 19 9/ A. station B. question C. invitation D. intersection 10/ A. chest B. school C. lunch D. bench B- VOCABULARY & GRAMMAR I/ Chän ®¸p ¸n ®óng nhÊt cho nh÷ng c©u sau: 1. I must have a drink. I’m so … (A. dirty B. hungry C. thirsty D. thirty) 2. Fall means ….. in British English. (A. summer B. winter C. autumn D. spring) 3. I like ….. weather because I can go swimming.( A. hot B, cold C. of D. foggy) 4. They usually go …. after work. (A. to fishing B. cinema C. home D. soccer) 5. Would you like ……. that for you? ( A. me doing B. me to do C. me do D. I do) 6. Don’t be late ….. your music lesson . ( A. on B. from C. by D. for) 7. What would you like to drink? - …(A.Thank you B.Yes, please C.No, I don’t D.Tea, please) 8. Let him …. it himself. (A. to do B. do C. doing D. does) 9. How many floors …… in your school? (A. are there B. there are C. have there D. do have) 10. Nam is learning English … the room and his dog is … the desk. (A. at, in B. in, under C. in, on D. on, under) II/ H·y dïng th× thÝch hîp cña ®éng tõ trong ngoÆc ®Ó hoµn thµnh ®o¹n v¨n sau: It is 7.30 a.m and the Browns …(1. be) in the kitchen. Mrs. Brown … (2. sit) at the breakfast table. She … (3. read) the morning paper. Mr. Brown … (4. pour) a cup of coffee. He … (5. drink) tow cups of coffee every morning before he … (6. go) to work. There is the cartoon on TV, but the children are not watching it. They … (7. play) with the toys. They usually … (8. watch) cartoons in the morning, but this morning they … ( 9.not pay) any attention to the TV. Of course. Mr. and Mrs. Brown are not watching TV either. They … (10. like) watching cartoons. III/ Cho d¹ng ®óng cña tõ trong ngoÆc ®Ó hoµn thµnh c¸c c©u sau: 1. Nam is the ….. of the three boys. (TALL) 2. Vietnam has a lot of …… beaches. (BEAUTY) 3. Air ….. is a big problem in many cities in the world. (POLLUTE) 4. Our school children sometimes go …..(CAMP) on the weekend. 5. I’m Vietnamese. What’s your ….? (NATION) 6. Mount Everest is very high. It is ….. mountain in the world. (HIGH) 7. Don’t make a fire here. It’s very ….. (DANGER) 8. Is your father a …..? (BUSINESS) IV/ Mçi c©u sau cã mét lçi sai, em h·y t×m vµ ch÷a l¹i cho ®óng: 1. How much rice and how many beef do you want? 2. I usually haven’t lunch on Friday because there isn’t enough time. 3. John doesn’t like cats, and his sister likes them very much. 4. Do you know some American people? 5. A lot of my friends play tennis, but not much of them play badminton. 6. Minh and his father are going to plant trees in the garden now. 7. Is she work eight hours a day and six days a week? 8. Tony have two brothers but he doesn’t have a sister. C- READING I/ §äcbøc th sau råi tr¶ lêi c©u hái theo néi dung cña bøc th: Dear Lala, You ask me to describe my village. I live in a very nice village. It is near the sea. My school is opposite some shops. There is a swimming pool near it. There is also a large lake at the seaside of the school. Near the lake, there are some houses. A river runs through the village. There is a railway station at the side of the river. There are two hotels in the village. One of the hotels is in Main Street. Now you know all about my village. Please visit me soon. I am sure you will like everything here. With love, Paula 20
- Xem thêm -